Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwny dźwięk przy schodzeniu z obrotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podobny dźwięk wydobywa się od uszkodzonej pompy wody, właściwie od wirnika.

Opublikowano

wymieniałem pompę wody a dźwięk wydobywa się obok silnika a nie z przodu silnika wiec to nie pompa

Opublikowano
  • Autor

Rozmawiałem z chłopakami na nysie i jednoznacznie usłyszałem że to dwumasa, możliwe?

Opublikowano

kolego muwie ci ze to klapka WG !!! albo jeszcze coś ci tam pierdzi ,porównaj sobie z innymi filmikami na YT bo tez są

ja np. mam proble z tym dzwiekim ;// ale tylko jak jest chłodno

Opublikowano

kolego pompa to napewno nie jest mam nowa i dźwięk jest nadal. Co do sprzęgła nie dawno wymienialem więc też odpada. Wychodzi na to że odpowiedzialna za to wszystko jest klapka

Opublikowano
  • Autor

Co to za klapka? Jakieś informację jeśli można :wink:

Opublikowano

na forum pełno tego... Klapka WG poszukaj

Opublikowano

wpisując klapka wg w szukaj żadnych konkretnych informacji nie znalazłem. Czytając temat wychodzi na to że trzeba odkręcić kolektor i kata? I ta klapka znajduje się przy turbo?

Opublikowano

no po prostu jest luźna i trzeba podciągnąć ją

Opublikowano

A w kabinie jak to słychać? Bo u mnie jak przyśpieszam i powyżej 2 tyś obrotów jest taki jakby rezonans w samochodzie :facepalm:

Opublikowano

kolego ty masz w takim razie z czym innym problem bo ta klapka hałasuje tylko jak auto spada z obrotów np przy zmianie biegu lub przygazowaniu na jałowym

Opublikowano
  • Autor

W kabinie przy zamkniętych szybach słychać ale nie na tyle głośno jak na zewnątrz. Po za tym mam teraz 2 problem bo coś zaczyna walić mi w silniku. Auto jest rozgrzane to mam takie rzegotanie. Miałem ten problem od początku, pojechałem do mechanika to stwierdził że świece były luźne i dlatego, dokręcił je zrobiło się trochę ciszej a dzisiaj znów dochodzą hałasy..

Opublikowano

to pewnie łańcuszek lub napinacz pod pokrywą zaworów

Opublikowano
  • Autor

Ludzie czytajcie co pisze. Wymieniłem łańcuszek + napinacz i to nie jest to! Po za tym łańcuszek nie wymienia się co 100 tysięcy.. A moja audi nie ma więcej jak 300 tysięcy najechane, w tygodniu muszę się wybrać do tego mechanika od vagów ciekawe co mi powie.

---------- Post dopisany 29-05-2012 at 13:47 ---------- Poprzedni post napisany 28-05-2012 at 16:24 ----------

Byłem dzisiaj u tego mechanika od vagów, po krótkiej rozmowie z nim stwierdził że nie podejmie się remontu ponieważ musi cały silnik rozkopać a on na to czasu nie ma. Prawdopodobnie auto na przyszły tydzień audi pójdzie chyba do znajomego i on się będzie bawił. Trudno trzeba próbować, miałem dzisiaj takie dołek i myślałem nad sprzedażą ale nie, zostawiam audi i ją zrobię. Dużo wsadziłem i nie ma sensu sprzedać.

Opublikowano

Zdejmij pasek wielorowkowy i odpal samochód. Obstawiam że jakaś rolka się rozleciała. Ja miałem u siebie dwa razy taką zabawe i współczuje. Raz była rolka od napinacza rozrządu a za drugim razem rolka od napinacza paska wielorowkowego. jak to nie pomoże to zdejmij rure idącą od puszki filtra do turbo i poruszaj wirnikiem bo może faktycznie turbo ma luz albo smarowanie jest kiepskie i stąd ten dzwięk. ale obstawiam którąś z rolek:wink:

Opublikowano
  • Autor

Rolka jedna była wymieniana i 2 paski jakieś 2 tygodnie temu, również wydaje mi się że turbo gdzieś lewego powietrza dostaje..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Na środę jadę na wymianę. Okazał się do wymiany kolektor. Nie wiem jaki i do czego bo się na tym nie znam, a w środę dam znać co i jak :naughty: