mega13 Opublikowano 12 Maja 2008 Opublikowano 12 Maja 2008 Witam mam mały problem, powstały jako skutek uboczny po porywie nerwów. Mianowicie uderzyłem dziś w porywie nerwów dość mocno w drążek zmiany biegów i teraz po odpaleniu można wrzucić na TIPTRONIC po powrocie do automatu dalej na desce pokazuje cyfry tak jak na tiptronicu, dopiero po ruszeniu drążkiem w górę albo w dół pokazuje się to co powinno czyli PRND432, ale po przerzuceniu na TIPTRONIC dalej pozostaje w tym trybie. Ma ktoś pomysł co to może być?? Myślałem że może zepsuł się jakiś czujnik ale w takim wydaniu czemu po odpaleniu raz wejdzie normalnie, a dopiero potem daje zmiany??
Mad_MAX Opublikowano 12 Maja 2008 Opublikowano 12 Maja 2008 Teraz musisz ja ladnie poglaskac , bo sie obrazila na ciebie :decayed: A tak na powaznie , wchodzi ci w tryb serwisowy , czy dziala normalnie ?
mega13 Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Opublikowano 13 Maja 2008 Działa normalnie[br]Dopisany: 12 Maj 2008, 16:08 _________________________________________________Błędy w ilości dwóch "zwarcie do masy czujnika zmiany biegów w górę " i "zwarcie do masy włącznika tiptronica" po wykasowaniu nie pojawił się już żaden z nich. Dziś rozmawiałem z gościem od skrzyń automatycznych, powiedział że to może być elektronika lewarka. Ciekawą informacją jest to że 7 na 10 aut po założeniu odcinki wpiętej w komputer ma bajki tak jak u mnie z wchodzeniem w tryb awaryjny i co gorsze coś tam sie pierniczy od tego i potem może wbijac na tryb awaryjny w trakcie jazdy. :thumbdown:
Rekomendowane odpowiedzi