robert22ff Opublikowano 28 Maja 2012 Opublikowano 28 Maja 2012 Witam. od 2 tyg z pod maski wydobywa sie takie głuche brzęczenie.ciezko zlokalizowac ale gdzies od strony ścianki grodziowej. dzwięk wydobywa sie po przygazowaniu jak obroty spadają! pojawia sie tez na wolnych obrotach ale w mniejszym natęzeniu i jest nie rególarny.pomocy
adi2255 Opublikowano 28 Maja 2012 Opublikowano 28 Maja 2012 ciężko będzie ocenić tylko po tym co napisałeś, najlepiej weź jakiegoś kolegę, otwórzcie maskę, Ty dodawaj i puszczaj gaz a niech on stara się dokładniej wykryć co to brzęczy a potem na odwrót. Jeśli brzęczenie jest od strony pasażera to może jakaś osłona tłumika? Coś z wydechem? Głuche brzęczenie właśnie z tym mi się kojarzy. Warto też na jakiś kanał lub podnośnik wjechać i popatrzeć czy coś nie jest luźne.
robert22ff Opublikowano 28 Maja 2012 Autor Opublikowano 28 Maja 2012 ja mam wydech po stronie kierowcy.to v6, na kanale nic nie widac,zeby cos było poluzowane. moze ktos jeszcze sie wypowie
kudalty66 Opublikowano 29 Maja 2012 Opublikowano 29 Maja 2012 po stronie kierowcy od grodzi jest vac pompa, może to ona????
Wujek141 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Posłuchaj od spodu przy przednich kołach z każdej strony, ja miałem identycznie, okazało się, że łapka trzymająca wydech niedomagała i pękła Pospawałem i już. ( U mnie za to było to też słychać na luzie, weź kogoś do pomocy i wysłuchaj, ew nagraj filmik.
Rekomendowane odpowiedzi