PatrykA41.8t163 Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 Witam wszystkich, jestem posiadaczem od grudnia ubiegłego roku Audi A4 B6 1.8T 163 KM. 2003r Cabrio. W autko wpakowałem już spory wór pieniędzy między innymi na wymianę rozrządu, sprzęgła, oleju, świec, poduszki pneumatycznej pod silnikiem (nie wiem czy na pewno się tak nazywa). Do tego kilka a jak nie kilkanaście zaworów regulatorów podciśnienia i innych tego rzeczy związanych z turbiną. Na nieszczęście teraz do wymiany trafiła się turbina, w związku z czym udałem się do zaprzyjaźnionego mechanika w celu ustalenia procedury i kosztów, z rozmowy pojawił się pomysł założenia turbiny od silnika 180 - konnego z tym celu udaliśmy się do specjalistycznego zakładu tuningowego (zajmują się tuningiem mechanicznym jak i chiptuningiem ) tam natomiast właściciel zaproponował włożenie jeszcze większego wariantu mianowicie turbiny z silnika 225 konnego, oczywiście konieczne będzie zwiększenie wtryskiwaczy również od tego silnika. Remont zakończyć oczywiście chipem i odpowiednią regulacją. Łączna cena za usługę 4000-4500 zł . Teraz pytanie do was jak widzicie taką modyfikację, na co zwrócić uwagę co ewentualnie jeszcze zmienić i jak ta cena się ma do mocy docelowej (260KM) Z góry dziękuję za pomoc Ps. Do Admina jeśli coś w poście jest nie zgodne z regulaminem proszę o zwrócenie mi uwagi szybko wprowadzę korektę )
Piotrek98igo Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 stary masz temat prawie kolo twojego o 1.8T i zakladasz nowy,nie wiem jak to nazwac
PatrykA41.8t163 Opublikowano 1 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2012 Kolego, nazywaj sobie jak chcesz, na innych postach jest dużo propozycji do rożnego typu silników (nie jestem na tyle techniczny aby rozumieć każde zwroty i nazwy podzespołów) , dlatego napisałem osobny gdyż mam wszystko określone - ślinik typ, jak i cel jaki chciałbym ociągnąć
Rekomendowane odpowiedzi