Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Tylne lewe światło mijania nie działa - dziwna spraw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam taki problem iż nie działa mi tylne lewe światło mijania. Na początku nie działał mi tylny lewy stop, a teraz stop działa a światło mijania niestety nie.

Sprawdzałem żarówkę i jest ok panel raczej tez wygląda na ok, ale nie jestem tego pewny bo podłączając do drugiej kostki zamiast mijania zapala się kierunek a podłączając prawy panel do lewej kostki nic nie dzieje.

Myślę, że przyczyną usterki może być kostka lub to iż któryś kabel nie łączy od śwatła mijania, ale nie wiem jak wyjaśnić że na początku nie miałem stopu a teraz stop jest a nie ma mijania. Bez stopu da sie jeszcze jakoś przeżyć ale bez mijania juz troche gorzej.

Co wy na to, może spotkaliście się z taką usterką w swoim audi lub wiecie coś na ten temat?

Czekam na odp.

Pozdrawiam i z góry dziękuję.

Opublikowano

napisz po kolei jak to się stało że przestało świecić i co zrobiłeś po tym i po tym.. itd

Opublikowano

hehe tak dokładnie to powiem tak, że stało się to samo i nic nie robiłem przy tej lampie na początku po prostu przestał mi działać stop tak sam z siebie, a później światła mijania a stop zaczoł działać.

Jedynie co robiłem przy tej lampie to podłączyłem kable od oświetlenia przyczepki. Może wtedy coś się stało. ale nie jestem pewny w 100% czy to przez to chodzi jest to bardzo prawdopodobne (podłączałem to już jakiś rok temu

Opublikowano

sprawdz bezpieczniki, potem czy prąd dochodzi na kostkę.

Opublikowano

Tylne lewe swiatlo mijania??????:facepalm:

Opublikowano

sprawdz gniazdo żarówki.

może MCE?? piny na kostce MCE sprawdz :hi: