krystianoo92 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Witam zaczęły mi się kłopoty ze sprzęgłem otóż raz działa raz nie... Więc tak przedwczoraj rano zapalilem samochod wcisnalem sprzeglo i wrzucilem 1 samochod tak lekko szarpnal ale stal ruszylem i wszystko normalnie pozniej w czasie jazdy pedal sie zrobil troche twardy biegi wchodzily tak bardziej z oporem. To wrocilem i postanowilem odpowietrzyc je odpowietrzylem wyjechalem z garazu i ok ale za jakies 5 km znow zabraklo sprzegla normalnie sie wciska a biegi nie chca wchodzic jak zapale samochod na biegu to na sprzegle normalnie jedzie. wczoraj rano jak go zapaliem i do tej pory jest ok. Podpowiedzcie mi czy to docisk czy pompka ta sprzegla? ---------- Post dopisany at 18:56 ---------- Poprzedni post napisany at 12:55 ---------- kupilem komplet sprzeglo z dociskiem zobaczymy co bedzie. ale jeszcze mi ubywa troche plyn hamulcowy ciekawe czy to nie cos z pompka...
samekgsx550 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Opublikowano 4 Czerwca 2012 A może jakiś mąciwoda tam siedzi hahaha
rikardo Opublikowano 4 Czerwca 2012 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Proponuje najpierw usunąć nieszczelność i się okaże czy sprzęgło nadaje się do wymiany. Nie wykluczone, że układ jest zapowietrzony.
cocoo24 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Opublikowano 4 Czerwca 2012 możliwe ze to docisk, możliwe ze łożysko na wale blokuje wałek skrzyni
krystianoo92 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2012 No i wymienilem tarcze i docisk okazalo sie ze jedna sprezyna wyskoczyla z tarczy az troche porysowalo to kola zamachowe czy tam jakies z tym trybem
Rekomendowane odpowiedzi