marcin248 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Opublikowano 11 Czerwca 2012 witam mam :hi:pytanko jak w temacie chciałem sie poradzić jakie głośniki w tylną półkę zakupić (sedan)B5 i radio symphony 1 nie planuje zmiany radia a wszystkie głośniki są fabryczne i jeden z nich z tyłu w półce po prawej stronie zaczął charczeć bas jak cicho gra muzyka jak pod głoszę to charczenie ustaje , nie słucham głośno cały czas więc denerwuje , wzmacniacza też nie mam i jeśli bym kupował to pod tubę , podejrzewam że problem mógł pojawić się przez to ze zmieniłem sobie ukryte funkcje radia standard jest 55555555 a ja bas zdjąłem z przodu i podkręciłem z tyłu ustawiłem sobie na 45599559 co mnie satysfakcjonowało grało tak rok czasu i albo głośnik albo końcówka mocy albo nie wiem , mam pod jednym głośnikiem płytkę i kilka przewodów to sa chyba loudery chyba że to w nim jest problem a chciał bym dobrac tak głośniki za rozsądną cenę tak by wytrzymywały to i mieściły się w ori miejsca , pozdrawiam
jarek_ns Opublikowano 12 Czerwca 2012 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Ta płytka pod głośnikiem to jest wzmacniacz. Radio symphony nie ma wzmacniacza na tył więc każda zmiana tylnych głośników na nie oryginalne wymusza montaż dodatkowego wzmacniacza. Sent from my iPhone using Tapatalk
marcin248 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2012 to jakiś wyjątkowy wzmacniacz pod który nie można podłączyć innych głośników ? tak jak jest z innymi wzmacniaczami ? czyli zostaje aso lub ori na alegro?nie chce jakiś bardzo mocnych tych głośników ale może akurat wstawić jakieś nie ori i jak wygląda to cenowo
jarek_ns Opublikowano 12 Czerwca 2012 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Jak chcesz podłączyć pod fabryczny wzmacniacz inne głośniki jak ten jest zintegrowany z głośnikiem.
marcin248 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2013 Witam odświeżę trochę i napiszę że ten wzmacniacz nie jest jednak zintegrowany a konkretniej to jest przykręcony do głośnika i połączony dwoma kablami zlutowanymi w przeciwieństwie do drugiej strony gdzie jest kostka , w tym wcześniejszym też jest kostka na więcej kabli bo od wzmacniacza idzie też na drugi głośnik ale żaden problem odłączyć głośnik od wzmacniacza dopasować wielkością i parametrami głośnik do tego wzmacniacza i tak samo zlutować lub dać na szybko złączki , gorzej bo on z tyłu ma kwadratową obudowę i swoje miejsce na nią a inny głośnik tak by już nie wpasował trzeba by kombinować i teraz kwestia jakie parametry dobrać ? Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Rekomendowane odpowiedzi