Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AAH] Co to za błąd immobilizera ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Co to za błąd ?? Dodam iż miałem wyładowane aku,ale podładowałem na 3 godzinki i taki błąd powstał,nie mam go w spisie błędów Vaga.

Control Module Part Number: 4A0 953 234

Component and/or Version: IMMO AUZ9Z0S6442588 D76

Software Coding: 00000

Work Shop Code: WSC 06335

1 Fault Found:

01176 - Key

07-10 - Signal to Low - Intermittent

Opublikowano

01176 - Key Faulty: Signal too Low

Possible Causes

* Low voltage in key-battery

* Bad connections between immo reader coil and immo control module

Possible Solutions

* Replace key-battery

* If more than one key acts like this, check / clean the connector between immo reader coil and immo control module, the contacts tend to oxidize

* There is also another known issue with the wiring between reader coil and immo module, they are known to be too short so there is a 'longer' wiring (8D0-972-275) available [br]Dopisany: 14 Maj 2008, 21:43 _________________________________________________najpierw wykasuj błąd jak się pojawi to kombinuj dalej czyli:

słaba bateria w kluczyku

złe połączenie między immo w kluczyku a czytnikiem immo

wymień baterię w kluczyku lub sprawdź połączenia immo

Opublikowano

N

Possible Causes

Possible Solutions

* Replace key-battery

* If more than one key acts like this, check / clean the connector between immo reader coil and immo control module, the contacts tend to oxidize

* There is also another known issue with the wiring between reader coil and immo module, they are known to be too short so there is a 'longer' wiring (8D0-972-275) available [br]Dopisany: 14 Maj 2008, 21:43 _________________________________________________najpierw wykasuj błąd jak się pojawi to kombinuj dalej czyli:

słaba bateria w kluczyku

Nigdy nie miałem problemów z IMOBILAJZEREM,dopóki nie odłączyłem akumulatora na kilka godzin,bo zmieniałem moduł przepustnicy,i podładowałem aku na 3 godzinki,załóżyłem i odpalił,potem podłączyłem Vaga i pokazało mi błąd imo,jak w opisie powyżej,wykasowałem błąd,i jest na razie ok,zobacze jutro,jak pojeżdze chwile,co Vag pokaże,chciałbym żeby to się skończyło na bateryjce. :confused4:

Opublikowano

skasuj może to błąd chwilowy po odłączeniu aku

Opublikowano

Possible Causes

Possible Solutions

* Replace key-battery

słaba bateria w kluczyku

Skąd masz te informacje ? Jakaś serwisówka Audi , czy z innego forum ?

Pytam, bo bateria w kluczyku nie ma nic wspólnego z immo - to jest transponder zasilany polem elektrycznym cewki w obudowie kolumny przy stacyjce.

Sam borykam się ostatnio właśnie z podobnym problemem i zastanawiam się czy zacząć od wyczyszczenia połaczeń, czy jak radzi mój dobry znajomek - udac się do ASO po nową cewkę ... :(

Opublikowano

Piękne dzięki :th:

Z opisu wynika aby obciąć złączkę i połączyć wszystko bezpośrednio - lutując ?

Rozumiem , że bez demontażu kierownicy nie ma szans ? (pytam o twoja wersję z dogięciem końcówek i sprayem) ?