kladi Opublikowano 13 Czerwca 2012 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Witam! Moj problem polega na tym ze kiedys przegrzal mi sie silnik gdyz termostat mi sie zacial i nie otwarl.... wymienilem termostat i jest wszystko ok, tyle ze od tego momentu mam jakies dziwne klekotanie w silniku tak jakby wtrysk sie przywieszal czy cos.... Temperatura wody doszla do 118°C gdzies. Co moglo pojsc ze takie dziwne klekoty sa? Jeszcze wspomne ze klekoty nie sa zawsze czasami silnik chodzi normalnie niezaleznie od temperatury wody. Pozdrawiam!
mariuszsal Opublikowano 13 Czerwca 2012 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Mogło pójść wiele albo nic - od uszczelki po głowicę/pierścienie ..... Płyn i olej w porządku ? Nic nie ucieka ?
michier Opublikowano 13 Czerwca 2012 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Jeżeli rzeczywiście Miałeś temp 118' to nic nie powinno się stać, zawsze masz ok 25% tolerancji obliczonych przez tzw konstruktorów
mariuszsal Opublikowano 13 Czerwca 2012 Opublikowano 13 Czerwca 2012 No to te 118 stopni od standardowych 90 to o 31% więcej. Wiec 6% od tolerancji Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2
kladi Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2012 Nie no koledzy wody nie gubi ani nic tylko od czasu do czasu stuka tak jakby klepal wtrysk... Jeszcze jedna mozliwosc jest, ze moze ta miedziana podkladka pod wtryskiem ktoryms sie rozpadla, bede musial obaczyc kiedys jak bedzie czas...
Rekomendowane odpowiedzi