Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AWX + BRD + wirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pacjent to Audi A4 B6 1.9 TDi 130KM AWX

Mody:

-Turbo BRD

-Wtryski Seria ( pomału się konaczą)

-Intercooler centralny

-Dolot by Oriwol ( WIELKIE DZIĘKI ZA KAWAL DOBREJ ROBOTY) !!!

-EGR zaslepiony

-Kat wyciety

-Downpipe

-Program by Aligator ( WIELKIE DZIĘKI ZA KAWAL DOBREJ ROBOTY) !!!

Spodziewałem się dużo mniej, a tu mile zaskoczenia :D co sadzicie o wykresie ?

WYKRES.jpg

<br /><br />

Opublikowano

Według mnie wykres malina...

Opublikowano

pięknie,kreski idealne,jakby EGRa nie było..

Opublikowano

Jak wrażenia z jazdy :naughty: ?

Opublikowano

enooo fajnie Ci wyszło. ile Pan Gołąbek zainkasował?

Opublikowano

to jest to co chciałbym w swoim miec:wink: piekne kreski

Opublikowano
  • Autor

Na razie wrażenia z jazdy są fantastyczne, wczoraj trochę mokrawo było wiec 1,2,3 bieg gubił trakcje ale czuć że się autko zbiera zupełnie inaczej :D Na spalanie narazie nie patrze, dziś pierwsze próby na suchej nawierzchni, już sie odbyły oczywiście mam problemy z przeniesieniem momentu na asfalt bo kola buksują :/

Opublikowano

a jakie masz laczki?

---------- Post dopisany at 22:20 ---------- Poprzedni post napisany at 22:20 ----------

235/45ZR17 u mnie daje radę

Opublikowano

Bardzo dużo momentu jak na sprzęgło z AWX.

Wynik bardzo ładny, przebieg momentu obrotowego dokładnie taki sam jak u mnie.

Opublikowano
  • Autor

Ja mam zalaozone 225/45/17 ale są już na granicy uzytku wiec nie dziwie sie ze tracą trakcje. Co do sprzegła to Ali twierdzi ze sprzegla z AWX są stosunkow mocne i powinny to spokojnie wytrzymać ale wiadomo to też nie jest nowka wiec zobaczymy :) oby jednak wytrzymalo

Opublikowano

Na mokrej drodze to niestety za dużo sie niepoprawi nawet na nowych oponach.

Opublikowano

na mokrej zgodze się jest lipa troszkę

Opublikowano
  • Autor

wlasnie teraz mam dylemat jakie oponki kupic. Czy nowe ale troszke gorszej firmy czy uzywki ale jakies piereli,goodyear albo cos takiego

Opublikowano

Ładny wykresik też bym tak chciał u siebie.

Opublikowano
Ja mam zalaozone 225/45/17 ale są już na granicy uzytku wiec nie dziwie sie ze tracą trakcje. Co do sprzegła to Ali twierdzi ze sprzegla z AWX są stosunkow mocne i powinny to spokojnie wytrzymać ale wiadomo to też nie jest nowka wiec zobaczymy :) oby jednak wytrzymalo

Polecam UNIROYAL RainSport 2 [bierznik V] kleją jak mordoklejki za czasów PRL'u ;)

lepszych nie mialem...

Opublikowano

przesadzacie zdeka z tymi szerokosciami opon,205 daje rade na 2 biegu juz klei ladnie

Opublikowano
przesadzacie zdeka z tymi szerokosciami opon,205 daje rade na 2 biegu juz klei ladnie

Zależy jak się jedynkę pojedzie ;)

Przebieg wykresu bardzo ładny. Bezawaryjnej jazdy życzę!

P.S. Nagraj coś :)

Opublikowano

na suchym to tak:wink:

Piotrek ostatnio tak zajety ze nawet na sms nie odpiszcze:kox:

Opublikowano
  • Autor

Szanowni koledzy

Otóż mam problem dotyczący spalania samochodu, do tej pory, na tych gratach które mam, natomiast jeszcze przed wystrojeniem u Aliego, srednie spalanie na kompie wynosilo 7.2L,

czyli w miare normalnie. Po odebraniu autka oczywisie wrazenia z jazdy bezcenne, ale dzis postaralem sie jezdzic jak dziadek zmiana biegu przy 2100 i to co mi pokazuje komputer pokladowy

ta sa normalne kpiny. Według komputera pokladowego przy ruszaniu salanie oscyluje w granicach 40l, 25l, 20L jak mu sie tam podoba :/ powtarzam ze jeździlem jak dziadek zero energicznej

jazdy naprawde pomalutku i bez pospiechu. Zeby bylo smieszniej w miare przyspieszania i nabierania predkosci spalania na chwilowym spada, a na odcinku prostym przy stalej predkosci

splanaia chwile pokazuje już prawidlowo. Mam wrazenie ze jak samochod tylko stanie i nie wieje na intercooler to spalanie po ruszeniu poprostu wariuje. Dzis zatnakowalem do pełna

i sprawdze ile faktycznie spala samochod a nie ile pokazuje komp, chodź wydaje mi sie ze realne spalanie to jest gdzies w granicach 9L, a komp pokazuje co mu sie zywnie podoba...

Troche wiedzy ktora zdobylem:

1. Oczywiście zadzonilem do Aliego dlaczego moj fis tak wariuje i ze tak nie moze byc, uslyszalem ze program ktory robil ma oczywiscie wplyw na realne spalanie samochodu ale nie powinno

byc takich dziwnych wynikow na Fisie, w dodatku powiedzlam mi ze jak do niego przyjechalem mialem cofniety rozrzad o 2 zabki,natomiast on strojac samochod ustawil go minimalnie do przodu

w porowniau do tego jak powinno byc wedlug fabryki

2. Zadwonilem rowniez do drugiego mechanika, u ktorego wymienialem rozrzad, i rownież przedstawilem mu cala sytacje jak powyzej opisalem: usłyszalem ze oczywiscie on ustawil rorzad

z specjalnymi blokadami i nie ma mowy o tym zeby byl cofniety itd. (co sie klóci z tym co mi powiedzial ALI odnosnie rozrzadu aczkolwiek nie oceniam ktory ma racje), natomiast w audi

sa podobno dwa czujniki: jeden walu a drugi jeszcze jakis ktorego nie pamietam i na tej podstawie komputer zczytuje chwilowe spalanie itd. i jezeli, Ali mi przestawil rozrzad do przodu

to moze to jest przyczyna, poza tym w momencie jezeli rozrzad jest przestawiony to samochod ciezko odpala, (odpowiedzialem ze moj odpala prawidlo) na co odpowiedzial ze w takim wypadku

musial Ali w programie uwzglednic to zeby nie zczytywalo sygnalu z chyba czujnika walu albo go poprostu odlaczyl.

Drodzy koledzy bardzo prosze o jakas rade, może ktoś mial podobne problemy? nie ukrywam że fis to jeden z elementow wyposazenia ktory sie przydaje i to bardzo a na chwile obecna przez

durne wskazania chwilowego spalania , srednie spalanie tez ma jakies kosmiczne wartosci wiec i szacowana ilosc kilometrow do przejechania jest bledna na chwile obecna pokazuje 600km na

pelnym baku a wczesniej bylo ok 1000km

Prosze o pomoc