Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czyszczenie wnętrza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mamy cały spory temat odnośnie pucowania nadwozia ale jakby po macoszemu potraktowany jest temat plastików wewnątrz. Moje autko z racji wieku i eksploatacji nosi już nieco śladów zużycia wewnątrz. Najbardziej mnie teraz denerwuje pociemniały plastik tunelu środkowego i innych elementów zrobionych z tego samego materiału. Dodatko wszystko to pociemniało od używania gotowych chusteczek do samochodu...

Czy ktoś zna może sprawdzony sposób jak odświeżyć takie elementy? szczerze mówiąc nie mam ochoty na eksperymenty. Próbował ktoś może spray to wnętrza dostępy w ASO ?

Opublikowano

Jeśli chodzi Ci o dział "Wszystko o pielęgnacji auta" to jak sama nazwa wskazuje dotyczy on wszystkich kosmetyków do auta, więc także do wnętrza :).

Większość postów jest o korekcie lakieru, woskach itp., ale informację na Twój problem na pewno znajdziesz. Po 1. używanie takich chusteczek jest bardzo złe, kiedyś kolega tym wycierał deskę rozdzielczą i zostały przebarwienia. Z ASO miałem spray do czyszczenia plastyku ori Audi, szczerze mówiąc efekt był bardzo słaby w stosunku do ceny, więc nie polecam. Można o wiele lepsze produkty kupić innych renomowanych firm :).

Do wnętrza używam produktów meguiarsa, więc nie mam zbyt dużej wiedzy i rozeznania pośród dostępnych kosmetyków, ale mogę je polecić, jestem bardzo zadowolony z efektów :).

Tutaj masz stronę, która na pewno Ci trochę rozjaśni sprawę: ShowCarShine - Detailing Shop