Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] problemy z instacją elektryczną,, nie działający rozrusznik,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mój problem polaga na tym ze kupiłem miesiąc temu a4 b5 2.6 i dziś rano odpalił normalnie i po ujechaniu kilku kilometrów przestała działać klima, migacze, światła i zaczęło coś rzęźić pod maską. dojechałem na chate i podosze klape i poczułem dziwny zapach jakby sie coś spaliło, chciałem odpalić ale rozrusznik nawet nie przekrecił,,,,co to może być......najlepiej piszczie na maila [email protected] Pozdro

* kolego, bardzo proszę zapoznaj się z regulaminem, wątki nazywamy sposób określający objawy lub niedziałający podzespół, (temat poprawiłem) [Musashi]

Opublikowano

Niekt we wróżenie na odległość się nie będzie bawił - zdjąć osłony na silniku i oblukać co i jak

Opublikowano
  • Autor

poszedł rozrusznik za sprawą kostki stacyjki która się zacięła i rozrusznik z tego powodu nie odbił - koszt naprawy to 35zł kostka i 100 oryginalny rozrusznik

Opublikowano

ja bym stawiał na sprzęgło klimatyzacji ale moge sie mylic

Opublikowano

35 za kostke to badziew zamiennik , a 100 zł za orginalny rozrusznik hmm ..........

Opublikowano

czesci kupiles nowe? czy uzywane?

Opublikowano

poszedł rozrusznik za sprawą kostki stacyjki która się zacięła i rozrusznik z tego powodu nie odbił - koszt naprawy to 35zł kostka i 100 oryginalny rozrusznik

W przypadku kostki stacyjki cena za ten element nie musi iść w parze z jakością. W zamiennikach jest inaczej umieszczona sprężyna odbijająca co powoduje ich rzadsze pękanie' date=' ale niestety częściej ulegają one uszkodzeniom elektrycznym.

b4247da25b1bda2d.jpg

344b145a7fb435bbm.jpg dd7ed73e988b4737m.jpg

W kwestii rozrusznika w tej cenie kupisz jedynie oryginale sprzęgło kierunkowe bosch, to najczęściej ta część ulega zniszczeniu kiedy nie odbije kostka. Z powodu dużego tarcia wytapiają się wtedy elementy plastikowe sprzęgła, bieżnia jest metalowa, więc z nią powinno być wszystko w porządku. Zdemontuj rozrusznik i daj znać co zostało uszkodzone. Stawiam na mechaniczne uszkodzenie rozrusznika (po demontażu podepnij go na krótko do akumulatora, bądź prostownika)

Opublikowano
  • Autor

no siemka - rozruszik kupiłem a angielskiej wersji i sam go wyciągałem i powaga - 100zł i kreci jak nowy, szczoti i tulejki są dobre a jeśli chodzi o kostke to żeby tylko chodziła jakiś czas bo ccięko z kasą. pozdro