Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Fotoradary-Straz gminna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc mam pytanie,moze ktos juz mial podobna sytuacje,mianowicie chodzi o manda ktory przyszedl wraz ze zdjęciem.kilka Dni temu jechalem znad morza do wawy no i pstryknelo mi cos foto,przekroczylem predkosc o 31km/h bylo to w miejscowosci Nowosiółki -Człuchów. Zdjecie zrobił fotoradar ustawiony przez Straz Gminną,no i teraz czytam,ze straz miejska i gminna nie moze ,i czytam tez,ze moze wystawic mandat.Zdjecie przyszło poczta z moim autkiem moje rjestracji wiec maja mnie jak na tapecie,nie zamierzam sie uchylac z tym,ale czy Straz Gminna Ma do tego Prawo??

Opublikowano

Ma prawo.Tydzień temu zapłaciłem mandat , który przysłała mi straż gminna

Opublikowano

Ma prawo.Tydzień temu zapłaciłem mandat , który przysłała mi straż gminna

Ja od tej samej straży Gminnej zapłaciłem mandat już miesiąc temu.

Opublikowano

A tu fotki z naszych wyczynów :polew: (sorry za jakość)

a959499c1d113629.jpg

foto.jpg

Opublikowano

Szybkostrzelny ten fotoradar :| Widzieliscie jak wam blyskal ?

Opublikowano

Szybkostrzelny ten fotoradar :| Widzieliscie jak wam blyskal ?

Ja przeleciałem pierwszy , patrzyłem na drogę , miałem ciemne okulary i nic nie widziałem.Dopiero po chwili Łukasz na radyjku mnie zapytał czy błysk widziałem :polew:

Opublikowano

Ostatnio miałem takiego flesza na Niemieckiej autobanie .

Wolno było 120 km ja mialem ok 140km

Ciekawe czy przyślą mi do domu w Polsce mandat - jak myślicie w końcu Unia i niema granic.

Miał ktoś taki mandat pocztą wysłany z zagranicy.?????????????????????????

W Polsce mi machnął fotoradar na Orzechu (śląsk ) to policjant osobiście z buta do domu przyszedł jakby do jakiegoś kryminalisty rodzina patrzy co przeskrobałem a tu dwa psy z fotką i wielkie halo - kiepska jakość była i niewiedzieli komu mandat wypisać , bo auto na mnie i na żone , a tam niebyło widać kto prowadził .

Za przekroczenie o 30km 300zl i punkty karne.

Teraz widze to kultura do domu w kopercie fotki wysyłają.

Opublikowano

W Polsce mi machnął fotoradar na Orzechu (śląsk ) to policjant osobiście z buta do domu przyszedł jakby do jakiegoś kryminalisty rodzina patrzy co przeskrobałem a tu dwa psy z fotką i wielkie halo - kiepska jakość była i niewiedzieli komu mandat wypisać , bo auto na mnie i na żone , a tam niebyło widać kto prowadził .

Za przekroczenie o 30km 300zl i punkty karne.

Teraz widze to kultura do domu w kopercie fotki wysyłają.

Razem z fotką dostałem homologację fotoradaru oraz do wypełnienia pismo , w którym albo przyznajesz się do prowadzenia auta , albo musisz wskazać osobę , która znajduje się na zdjęciu.Dostałem 4pkt i 100zł za przekrocznie o 21km/h

Opublikowano

100zł to ulgowo widze Prezesa potraktowali -

ostatnio wracałem z Łodzi o 24km przekroczyłem i zaśpiewali 500zł ale się dogadałem z chłopakami .

W Niemczech za 22 km więcej dostałem 10 ojro mandat na miejscu :polew: kupa kasy

- mialem tylko po 500eu banknoty , a on mi kasetke wyciąga metalową z kasą i wydaje drobne .

A już myślałem że się uda -

Dostał ktoś już pocztą mandat np. z Niemiec do Polski ?

Opublikowano

No i własnie mili panstwo,zaczałem drązyc ten temat i drązyc az sie doszukałem duzo istotnych rzeczy.pierwsze co to fakt,ze nie tylko ja czy wy mielismy problem ze Straża Gminna z Człuchowa otoz wlasnie o to swiadectwo legalizacji chodzi...podobno przekroczylem predkosc o 31km/h na 50 mialem według nich 81.Ja wiem,ze miałem max 68 km/h Udało mi sie znalesc na innych forach istitne uwagi .http://forum.tempra.org/topics14/legalizacja-fotoradarow-vt3318.htm bardzo ciekawa rzecz. straznicy z Człuchowa uzywaja fotoradaru ktory jakkolega pisze z zeszłego roku nie moze byc uzywany w RP czyli w naszej polsce,a co do swiadectwa legalizacji to jest ono z Katowic a zgłaszająca firma jest prywatna firma Alert ... wiec o co tutaj chodzi.? Skad mam miec pewnosc,ze to wlasnie urzadzenie stalo poprawnie pod kątem 22 st do kierunku ruchu pojazdow.czy ktos z was ostatnio walczyl ze straza albo z policja? normalnie zaplacił bym mandat,ale wpisujac w google fotoradar czluchow wiem,ze duzo ludzi ma z tym problem..moze ktos z was wie cos wiecej.Pozdr

Opublikowano

a ja ostatnio w Niemczech dostalem 170EU,na 100 mialem 153km/h,powiedzieli,ze jak bym mial 149,to dostalbym 30EU i jak nie zaplace,to przy nastepnej wizycie dostane 7 dni aresztu :kox:(w niewole nie pujde,zaplacilem ;()

Opublikowano

Hugo a dlaczego Łukasz jechał szybciej od Ciebie? Skoro różnica między wami na fotce to tylko 1 sek.? Jakieś ściganko? :tongue4: A co do tej całej policji, to dla nich liczy się "sztuka" nie ważne kto prowadził autko. Gadałem ze znajomym, który jest policjantem i mówił że nawet jeśli widać kto prowadził autko to ludzie podają swoją żonę/siostrę/babcię/dziadka/brata... I to przechodzi :wink4: O ile ta osoba nie zacznie się buntować :rolleyes: Ja na szczęście nie miałem jeszcze takiej przygody :tongue4:

Opublikowano

Hugo a dlaczego Łukasz jechał szybciej od Ciebie? Skoro różnica między wami na fotce to tylko 1 sek.? Jakieś ściganko?

Oderwałem się od peletonu i mnie gonił :polew:

100zł to ulgowo widze Prezesa potraktowali -

ostatnio wracałem z Łodzi o 24km przekroczyłem i zaśpiewali 500zł ale się dogadałem z chłopakami .

Żadne ulgowo :wink4:

Przekroczenie dopuszczalnej prędkości do 10 km/h do 50 punkt 1

Przekroczenie dopuszczalnej prędkości o 11 - 20 km/h 50 - 100 punkty 2

Przekroczenie dopuszczalnej prędkości o 21 - 30 km/h 100 - 200 punkty 4

Przekroczenie dopuszczalnej prędkości o 31 - 40 km/h 200 - 300 punktów 6

Przekroczenie dopuszczalnej prędkości o 41 - 50 km/h 300 - 400 punktów 8

Przekroczenie dopuszczalnej prędkości o ponad 51 km/h 400 - 500 punktów 10

Opublikowano

Pomyliles sie przy 31-40 to jest 6 punktow ,poza tym panowie,nie odbiegajcie od tematu,Nie chwalac sie kilka lat temu dostalem mandat w gminie czluchow 500zl i 16 punktow ,ale i to przezylem jakos,majac wczesniej 6 wiec nie chodzi mi o to kto ile dostal tylko czy ktos walczyl z przepisami legalizacji np i co do pomiaru,