Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowania w Audi A4 B8 za pomocą VCDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem iż ostatnio odłączyłem akumulator i nie działa mi otwieranie szyb z pilota dodam że w kodowaniu jest zaznaczone Remote Control active lecz nie działa i druga rzecz przestało mi działać otwieranie szyb na dwa sposoby lekko uchylając i całkowicie teraz żeby otworzyć to trzeba trzymać do końca bardzo bym prosił o jakąś pomoc

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A czy przypadkiem po rozlączeniu akumulatora nie trzeba od nowa przyuczyć szyb?

Opublikowano

Trzeba przetrzymać przycisk do całkowitego zamknięcia i trzymam jeszcze ok 3 sek, tak samo dla otwarcia, wtedy się przyuczy pozycja.

Wysłane z mojego Xperia Ray przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

hmm a jak ustawić tak że powiedzmy mamy otwarte szyby lub uchylone. Zamykamy centralnym drzwi z kluczyka (nie trzymamy) i po chwili szyby jadą do góry same ?

Opublikowano
hmm a jak ustawić tak że powiedzmy mamy otwarte szyby lub uchylone. Zamykamy centralnym drzwi z kluczyka (nie trzymamy) i po chwili szyby jadą do góry same ?

Ja tak miałem w volviaku że po zamknięciu centralnego szyby same wędrowały do góry, a w OOOO podobno tak się nie da, a szkoda bo to dobra rzecz dla zapominalskich:decayed:

Opublikowano

witam

jak włączyć to doświetlanie zakrętów, i gdzie zmienia się kąt od jakiego włącza się halogen ?

image.jpg

z tego co doczytałem to kabel jest slaby:/ sposób z tego linku tez nie działa http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/przeciwmgielne-zalaczaja-sie-skrecie-236767/#post2949150

wyskakuje taki komunikat:

image.jpg

Opublikowano
witam

jak włączyć to doświetlanie zakrętów, i gdzie zmienia się kąt od jakiego włącza się halogen ?

http://s8.postimg.org/mhci6vhw1/image.jpg

z tego co doczytałem to kabel jest slaby:/ sposób z tego linku tez nie działa http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/przeciwmgielne-zalaczaja-sie-skrecie-236767/#post2949150

wyskakuje taki komunikat:

http://s17.postimg.org/eaa1irwsb/image.jpg

Wszystko pisze w pierwszym poście :decayed:

Światła przeciwmgielne jako doświetlenie zakrętów (zależne od kąta skrętu kierownicy)

09-Cent.Elekt. ---> Coding-07 Long Coding Helper BYTE 4 Bit 0 zmiana z 0 na 1

Opublikowano

Nie zmieniłeś kodowania stąd komunikat. Musisz wejść w byte 4 i zmienić w bit 1 wartość z 0 na 1

Opublikowano

Trzeba kliknac w 3) na 40 i Binary 01000000 zmienić na 11000000.

Opublikowano
Trzeba kliknac w 3) na 40 i Binary 01000000 zmienić na 11000000.

No tym sposobem to zmieniłeś bit7 a nie bit 1:facepalm: Bity liczymy od prawej rozpoczynając od zera czyli 0,1,2,3 itd.

Opublikowano

Dzięki. Sprawdzenia po 14. A to kodowanie "Aktywacja na FISIE o efektywności energetycznej" co to jest ?

Opublikowano
Dzięki. Sprawdzenia po 14. A to kodowanie "Aktywacja na FISIE o efektywności energetycznej" co to jest ?

Ja nie wiem bo mam funkcje start / stop :wink:

Opublikowano

Ja nie wiem bo mam funkcje start / stop :wink:

Ja też mam start/stop i efektywność energetyczna jest załączona (fabrycznie było aktywowane). Pokazuje zużycie paliwa i jeśli się nie mylę to pod to też jest podpięte podpowiedzi zmiany biegów.

Opublikowano

Po zmianie jezyka na fisie z angielskiego na niemiecki gdzie procedura wykonana prawidłowo , dalej angielski :kwasny: czemu ?

Opublikowano
Po zmianie jezyka na fisie z angielskiego na niemiecki gdzie procedura wykonana prawidłowo , dalej angielski :kwasny: czemu ?

A języka nie zmienia się w opcji car ?

Opublikowano

Właczyłem blutootha w mmi3g wszystko dziala tylko bardzo znieksztalcony glos slychac w aucie oraz telefonie dzwoniacego. Gdzie to skonfigorowac ktos wie?

Opublikowano

jutro obczaje

---------- Post dopisany 31-05-2014 at 15:53 ---------- Poprzedni post napisany 28-05-2014 at 22:57 ----------

mówisz teraz o jezyku na fisie czy mmi ? wydaje mi się że jezyk da się zmienić w opcji car ale tylko na wyświetlaczu mmi a nie fis

Opublikowano

jutro obczaje

---------- Post dopisany 31-05-2014 at 15:53 ---------- Poprzedni post napisany 28-05-2014 at 22:57 ----------

mówisz teraz o jezyku na fisie czy mmi ? wydaje mi się że jezyk da się zmienić w opcji car ale tylko na wyświetlaczu mmi a nie fis

Ja mówię o MMI :wink: czyli automatycznie powinien sie zmienić na fisie czy sie mylę ?

Opublikowano
Właczyłem blutootha w mmi3g wszystko dziala tylko bardzo znieksztalcony glos slychac w aucie oraz telefonie dzwoniacego. Gdzie to skonfigorowac ktos wie?

podłącz inny telefon i sprawdź... może jest wina telefonu lub mikrofonów w lampce podsufitki?

---------- Post dopisany at 09:05 ---------- Poprzedni post napisany at 09:04 ----------

Ja mówię o MMI :wink: czyli automatycznie powinien sie zmienić na fisie czy sie mylę ?

na fisie trzeba ustawić oddzielnie na język (niestety nie ma j.polskiego)

Opublikowano

Jednak nie da się ustawić jezyka na fis poprzez mmi , jest tylko możliwość ustawienia jezyka dla mmi w mmi

---------- Post dopisany at 23:41 ---------- Poprzedni post napisany at 23:40 ----------

podłącz inny telefon i sprawdź... może jest wina telefonu lub mikrofonów w lampce podsufitki?

---------- Post dopisany at 09:05 ---------- Poprzedni post napisany at 09:04 ----------

na fisie trzeba ustawić oddzielnie na język (niestety nie ma j.polskiego)

Jak się ustawia ?