Opublikowano 18 Lutego 201412 l A jest jakieś kodowanie do concerta zeby na ekranie wyswietlala temperatura na zewnątrz A na FIS nie wystarczy ?
Opublikowano 18 Lutego 201412 l A jest jakieś kodowanie do concerta zeby na ekranie wyswietlala temperatura na zewnątrz A na FIS nie wystarczy ? Witam, uruchomiłem nowy wątek "VCDS v.12.12 adaptacje i kodowanie"ale kolega Gibons napisał mi: "Wszystko jest opisane w dziale warsztat w kodowaniach. Tam znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania" Niestety nie mogę zlokalizować instrukcji kodowania z tej wersji VCDS jak wyłączyć dodatkowy ruch wycieraczki (ostatni) przy użyciu spryskiwaczy? jak wyłączyć lub ograniczyć spryskiwania reflektorów? proszę o opis w sposób jak dla laika krok po kroku, dopiero uczę się obsługi VAGA. To możne jakaś podpowiedź gdzie szukać? Please A w czym Ci przeszkadza że później jeszcze raz sie wycieraczki załączą ? A kolega melon, chciałby na swoje pytania dostawać takie odpowiedzi jakich sam udziela?
Opublikowano 18 Lutego 201412 l A jest jakieś kodowanie do concerta zeby na ekranie wyswietlala temperatura na zewnątrz A na FIS nie wystarczy ? Witam, uruchomiłem nowy wątek "VCDS v.12.12 adaptacje i kodowanie"ale kolega Gibons napisał mi: "Wszystko jest opisane w dziale warsztat w kodowaniach. Tam znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania" Niestety nie mogę zlokalizować instrukcji kodowania z tej wersji VCDS jak wyłączyć dodatkowy ruch wycieraczki (ostatni) przy użyciu spryskiwaczy? jak wyłączyć lub ograniczyć spryskiwania reflektorów? proszę o opis w sposób jak dla laika krok po kroku, dopiero uczę się obsługi VAGA. To możne jakaś podpowiedź gdzie szukać? Please A w czym Ci przeszkadza że później jeszcze raz sie wycieraczki załączą ? A kolega melon, chciałby na swoje pytania dostawać takie odpowiedzi jakich sam udziela? Myślałem , że tylko na FISIE pokazuje temp st. C . wcale nikogo nie chciałem obrazić jeśli ktoś się uraził i sorry
Opublikowano 22 Lutego 201412 l A jest jakieś kodowanie do concerta zeby na ekranie wyswietlala temperatura na zewnątrz Temperatura wyświetlana na ekranie MMI jest w przypadku klimy jednostrefowej i jest to temp klimy, a nie na zewnątrz
Opublikowano 23 Lutego 201412 l dzieki za wyjaśnienie a jest jakieś kodowanie na auto hold żeby po zapięciu pasów sam się włączał
Opublikowano 23 Lutego 201412 l dzieki za wyjaśnienie a jest jakieś kodowanie na auto hold żeby po zapięciu pasów sam się włączał Nie ma. Tylko klawisz.
Opublikowano 25 Lutego 201412 l jak wyłączyć lub ograniczyć spryskiwania reflektorów? Ja wyłączyłem pompę spryskiwaczy vcds 11.30 a jest to bodajże w centralnym module elektryki 09 potem , long coding, potem poszukaj konkretnego bajta gdzie jest opis z headlight washer pump i go odznacz. Piszę z pamięci , jesli chcesz dokładniej to daj znać w niedzielę bo jestem na wyjeździe i nie mam notatek.
Opublikowano 25 Lutego 201412 l Ja wyłączyłem pompę spryskiwaczy vcds 11.30 a jest to bodajże w centralnym module elektryki 09 potem , long coding, potem poszukaj konkretnego bajta gdzie jest opis z headlight washer pump i go odznacz. Piszę z pamięci , jesli chcesz dokładniej to daj znać w niedzielę bo jestem na wyjeździe i nie mam notatek. Dziękuje. Spróbuję wg Twoich wskazówek, ale jakbyś mógł opisać to później dokładniej będę wdzięczny.
Opublikowano 28 Lutego 201412 l Wybierz 09 Cent Elect, a potem 07 Coding a następnie zgodnie z rysunkiem w bajcie 18 odptaszkuj bit 0 Headlight Washer Pump.
Opublikowano 1 Marca 201412 l Wybierz 09 Cent Elect, a potem 07 Coding a następnie zgodnie z rysunkiem w bajcie 18 odptaszkuj bit 0 Headlight Washer Pump.http://s13.postimg.org/u7rlosds3/kodowanie_spryskiwaczy.jpg mam problem z odznaczeniem bitu 0. po zatwierdzeniu i ponownym wejściu w bajt 18 mam ponownie zaznaczony bit 0.
Opublikowano 1 Marca 201412 l Wybierz 09 Cent Elect, a potem 07 Coding a następnie zgodnie z rysunkiem w bajcie 18 odptaszkuj bit 0 Headlight Washer Pump.http://s13.postimg.org/u7rlosds3/kodowanie_spryskiwaczy.jpg mam problem z odznaczeniem bitu 0. po zatwierdzeniu i ponownym wejściu w bajt 18 mam ponownie zaznaczony bit 0. Odznaczasz, exit (nie krzyżyk) i do it? Tak robisz?
Opublikowano 2 Marca 201412 l Autor Dla tych ktorzy dopiero zaczynaja prace z VCDS warto poczytać chociazby Instrukcje Obslugi Na pewno wiele rzeczy mozna sie nauczyć Strona firmy ADAKO - oprogramowanie diagnostyczne VCDS?
Opublikowano 2 Marca 201412 l Dla tych ktorzy dopiero zaczynaja prace z VCDS warto poczytać chociazby Instrukcje Obslugi Na pewno wiele rzeczy mozna sie nauczyć Strona firmy ADAKO - oprogramowanie diagnostyczne VCDS? może nie przeczytałem całej instrukcji, ale staram się zrozumieć ją w zakresie który mnie interesuje, niestety w temacie j.w. robiłem"exit" i "do i" bez powodzenia.
Opublikowano 2 Marca 201412 l spróbuj jeszcze inaczej wejdź w bajt 18 zaznacz bit 0 a potem znowu kliknij okienko bajt 18 i dopiero exit i "do it" Ja kodowałem kiedyś ambient i też mi nie chciało wskoczyć, jak zrobiłem jak wyżej to wtedy mi wskoczyło:decayed:
Opublikowano 3 Marca 201412 l Może być tak że VCDS nie obsługuje tego kodowania. Ja na przykład za Chiny ludowe nie mogę swoim VCDSem zakodować regulacji podświetlenia pakietu QQ1 mimo że auto wyjechalo z nim z fabryki. Nie idzie i koniec.
Opublikowano 3 Marca 201412 l Autor Może być tak że VCDS nie obsługuje tego kodowania. Ja na przykład za Chiny ludowe nie mogę swoim VCDSem zakodować regulacji podświetlenia pakietu QQ1 mimo że auto wyjechalo z nim z fabryki. Nie idzie i koniec. Dasz rade tylko napisz w czym kłopot ?
Opublikowano 3 Marca 201412 l Może być tak że VCDS nie obsługuje tego kodowania. Ja na przykład za Chiny ludowe nie mogę swoim VCDSem zakodować regulacji podświetlenia pakietu QQ1 mimo że auto wyjechalo z nim z fabryki. Nie idzie i koniec. Dasz rade tylko napisz w czym kłopot ? Może zielonego menu nie przestawił chłopak:wink:
Opublikowano 5 Marca 201412 l Mam denerwujący problem w moim B8. Mianowicie przy odpalony silniki bądź włączonym zapłonie po otwarciu drzwi kierowcy wyświetla się komunikat "Po wyjściu z samochodu wyłączyć zapłon. Akumulator może się rozładować." i do tego odzywa się wkurzające pikanie. I tu moje pytanie czy można jakoś to pikanie wyłączyć VAGiem?