Opublikowano 28 Grudnia 201510 l A jak się to ma do XI.2011 ??? masz POLIFTA ? czy przed ? tu u tu bedzie działac kodowanie jakie chcesz zrobić / przed liftem. dodatkowo pytanie: jak zrobić aby pokrętła przy nawiewach klimy były podświetlone ?
Opublikowano 28 Grudnia 201510 l UPS....Pakiet QQ1 itd. Sorry, nie zauważyłem, że tyczy się też "kratek". BTW: a co z tym kodowaniem dla przedliftowej A4 B8 ? Będzie działało?
Opublikowano 28 Grudnia 201510 l A jak się to ma do XI.2011 ??? masz POLIFTA ? czy przed ? tu u tu bedzie działac kodowanie jakie chcesz zrobić / przed liftem. dodatkowo pytanie: jak zrobić aby pokrętła przy nawiewach klimy były podświetlone ? o co chodzi? jak podswietlone? przeciez pokretla sie swieca?...
Opublikowano 28 Grudnia 201510 l A jak się to ma do XI.2011 ??? masz POLIFTA ? czy przed ? tu u tu bedzie działac kodowanie jakie chcesz zrobić / przed liftem. dodatkowo pytanie: jak zrobić aby pokrętła przy nawiewach klimy były podświetlone ? o co chodzi? jak podswietlone? przeciez pokretla sie swieca?... w moim OOOO się nie świecą, tak jak i brak jest oświetlenia przestrzeni nóg oraz schowka <-taki pakiet ;/
Opublikowano 28 Grudnia 201510 l @Luk82 używaj szukajki. Na tym forum naprawdę ona działa, a jak nie działa to wpisz zapytanie w googla i zakończ "a4-klub.pl". Na temat tych kodowań masz w tym dziale wszystko. Czy działa? Tak u mnie działa, a czy działa u Ciebie to musisz sprawdzić. Co do oświetlenia QQ1 też jest temat. Jako nowemu użytkownikowi polecam przejrzeć wszystko co jest nagromadzone w Warsztacie-same nazwy tematów mówią dużo, a potem przejrzeć sobie ten temat. Poźniej zachęcam do zadawania pytań. Edytowane 28 Grudnia 201510 l przez matriw
Opublikowano 28 Grudnia 201510 l @Luk82 używaj szukajki. Na tym forum naprawdę ona działa, a jak nie działa to wpisz zapytanie w googla i zakończ "a4-klub.pl". Na temat tych kodowań masz w tym dziale wszystko. Czy działa? Tak u mnie działa, a czy działa u Ciebie to musisz sprawdzić. Co do oświetlenia QQ1 też jest temat. Jako nowemu użytkownikowi polecam przejrzeć wszystko co jest nagromadzone w Warsztacie-same nazwy tematów mówią dużo, a potem przejrzeć sobie ten temat. Poźniej zachęcam do zadawania pytań. Wszystko gra, tzn. przeglądam forum i szukam interesujących mnie tematów. Mój błąd - nie zauważyłem, że jeden z tematów dotyczy też oświetlenia pokręteł. A co do działania kodowania - na forum w tym temacie nie doczytałem czy działa też w autach przed-liftem. Stąd moje pytanie o to. No nic - dziś to sprawdzę...
Opublikowano 28 Grudnia 201510 l OK, Jestem po "akcji". Prawie wszystko poszło sprawnie, poza jednym -> dezaktywacja systemu START/STOP. Zgodnie z opisem powinno być: 01 Silnik---> Coding 07---> Long Coding Helper--->BYTE 5 wyłaczamy Bit 609 MCE--->Coding 07---> Long Coding Helper---> BYTE 20 wyłaczamy Bit 2 Dezatywacja przycisku START/STOP dla 2.0 CR TDI ( nie wiem czy we wszystkich silnikach działa ! )09 MCE--->Adaptacja 10 ---. chanel 34 ---> wartośc 28 zmieniamy na 24 Niestety w moim przypadku miałem takie możliwości: Ponieważ mam silnik 2.0 CR TDI, chciałem wykonać: 09 MCE--->Adaptacja 10 ---. chanel 34 ---> wartośc 28 zmieniamy na 24 - po wybraniu kanału .34 otrzymałem komunikaty o błędzie... Spróbowałem rozwiązanie pozostałe: 01 Silnik---> Coding 07---> Long Coding Helper--->BYTE 5 wyłaczamy Bit 6 - wybrałem z listy rozwijanej opcję 00 Cruise Control System (CCS) not installed 09 MCE--->Coding 07---> Long Coding Helper---> BYTE 20 wyłaczamy Bit 2 - niestety nie ma tu żadnych Bit'ów do modyfikacji Macie na to jakieś rozwiązanie ?? Pzdr.
Opublikowano 28 Grudnia 201510 l Kolego do start/stop zrób sobie to kodowanie 09 MCE--->Adaptacja 10 ---. chanel 34 ---> wartośc 28 zmieniamy na 24 odwraca to działanie przycisku SS normalnie masz SS włączony i żeby wyłączyć musisz wcisnąć guzik, po tym kodowaniu jest odwrotnie czyli guzik od razu wali czerwonym a jak chcesz żeby SS zaczął działać to wciskasz i nie wali czerwonym no chyba jasno napisałem Dobra doczytałem że to już robiłeś A Security Code wpisałeś? Edytowane 28 Grudnia 201510 l przez andynl
Opublikowano 28 Grudnia 201510 l Hm..nie wpisywałem Security Code. Gdzie go wpisać i jaki to kod (gdzie go znaleźć?).
Opublikowano 28 Grudnia 201510 l Wchodzisz w sterownik i tam gdzie masz przycisk adaptacje bodajże niżej jest przycisek security code jak to klikniesz otworzy Ci się okno a w dymku/zwijaku powinieneś mieć podpowiedź jaki kod trzeba wpisac Edytowane 28 Grudnia 201510 l przez andynl
Opublikowano 5 Stycznia 201610 l powtorze moje wczesniejsze pytanie: w samochodzie u kolegi (ma mmi 3g z dyskiem) po wlaczeniu samochodu radio jest na mute, da sie to jakos zmienic zeby wracalo do stanu sprzed wylaczenia samochodu ? Jesli tak to gdzie ?
Opublikowano 6 Stycznia 201610 l no to ze szukalbym w zielonym menu to sie domyslam ale gdzie tego szukac w tym menu ? Odkad kupil samochod zawsze tak bylo
Opublikowano 6 Stycznia 201610 l Autor no to ze szukalbym w zielonym menu to sie domyslam ale gdzie tego szukac w tym menu ? Odkad kupil samochod zawsze tak bylo a daj jakiś scan ze sterownika
Opublikowano 7 Stycznia 201610 l Autor tzn jaki skan bo nie bardzo rozumiem o jaki chodzi Podepnij pod auto komputer diagnostyczny ( np. VCDS , VCP ) polacz sie ze sterownikami a najlepiej z adresem 5F Wklej tu scan z informacjami ( dane sterownika , numeru oraz kodowanie) Moze masz błedy jakieś typu ( ochrona komponentu itp. )
Opublikowano 7 Stycznia 201610 l Jak działa dogrzewanie silnika (zawór N279)? Kabel mnie nie puszcza do modułu webasto i nie wiem czy mam włączoną tą opcję. Ciecz chłodząca poniżej 0*C nie może się nagrzać do 90*C przy jeździe miejskiej.
Opublikowano 7 Stycznia 201610 l Autor Jak działa dogrzewanie silnika (zawór N279)? http://a4-klub.pl/index.php?/topic/289814-montaz-i-dzialanie-webasto-diesel-oraz-wentylacja-postojowa/#entry4161567 Kabel mnie nie puszcza do modułu webasto i nie wiem czy mam włączoną tą opcję. a jaki masz kabel ?