buliking Opublikowano 15 Maja 2008 Opublikowano 15 Maja 2008 Czas wymienic swiatla, mam teraz SONARY i poza tym ze nie pasuja w karoserie, wszedzie szpary, uszczelki lataja, w dodatku sa z zespolonym kierunkiem a blotniki mam nie rezane i ta paskudna czarna ramka wokol kierunka poza tym krotkie swieca co najmniej przecietnie, dlugie sa w miare ok, chce wrzucic cos z zespolonym kierunkiem, blotniki pojda pod noz :> przeznaczam na nie max 500zl, znalazlem na allegro cos takiego: http://moto.allegro.pl/item362581679_reflektor_audi_a4_h7_h7_99_01_nowy.html http://moto.allegro.pl/item364980809_lampy_reflektory_nowe_audi_a4_clear_99_00_soczewka.html czy to jest firma DEPO? czy mi sie wydaje, i czy one (DEPO) chodza w takich cenach? Przekopujac forum znalazlem info ze DEPO sa dobre jakosciowo, a moze warto dolozyc na cos innego 100-200zl?
ykk Opublikowano 15 Maja 2008 Opublikowano 15 Maja 2008 Poszukaj troszke.. Odpowiedz znajduje sie na forum..
rafalekx Opublikowano 15 Maja 2008 Opublikowano 15 Maja 2008 W 500 zł. ze wszystkim się nie wyrobisz Wiem bo jestem w trakcie kompletowania wszystkiego. Co prawda ja kupiłem używane ori Valeo, ale do tego silniczki, kostki, itd. A ja jeszcze planuję kupić zestaw HID pod xenon Sporo to kosztuje ale chyba warto :th: Poszukaj ori Valeo używanych, ostatnio ktoś z forum sprzedawał: z silniczkami ori Valeo za 640 zł chyba -> http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_audi_a4_lift_99_lampy_valeo_orginal_komplet_cale_kompletne-t31846.0.html <-
moskal Opublikowano 16 Maja 2008 Opublikowano 16 Maja 2008 Czas wymienic swiatla, mam teraz SONARY i poza tym ze nie pasuja w karoserie, wszedzie szpary, uszczelki lataja, w dodatku sa z zespolonym kierunkiem a blotniki mam nie rezane i ta paskudna czarna ramka wokol kierunka poza tym krotkie swieca co najmniej przecietnie, dlugie sa w miare ok, chce wrzucic cos z zespolonym kierunkiem, blotniki pojda pod noz :> przeznaczam na nie max 500zl, znalazlem na allegro cos takiego: http://moto.allegro.pl/item362581679_reflektor_audi_a4_h7_h7_99_01_nowy.html http://moto.allegro.pl/item364980809_lampy_reflektory_nowe_audi_a4_clear_99_00_soczewka.html czy to jest firma DEPO? czy mi sie wydaje, i czy one (DEPO) chodza w takich cenach? Przekopujac forum znalazlem info ze DEPO sa dobre jakosciowo, a moze warto dolozyc na cos innego 100-200zl? na temat lamp to nie jest nigdzie napisane ze sa to DEPO , na stronie www.venom24.pl jest do wyboru dużo lamp FK , o nich moge ci powiedziec ze sa bardzo dobrej jakosci , ktos tu na forum handlował nimi i były w granicach 650 pln , musiałbys poszukac.
buliking Opublikowano 16 Maja 2008 Autor Opublikowano 16 Maja 2008 http://moto.allegro.pl/item362090314_nowe_lampy_soczewkowe_audi_a4_98_00.html koles odpisal ze to firma depo, poza tym silniczki i zarowki zostana mi od sonarow, pozostanie kwestia kostek bo teraz to sa jakos polutowane
moskal Opublikowano 16 Maja 2008 Opublikowano 16 Maja 2008 :th: bierz je , z kostkami sobie poradzisz. Lutownica , taśma izolacyjna , czteropak tyskiego , wolne sobotnie popołudnie i masz od niedzieli auto z nowymi ślepiami :th:
buliking Opublikowano 16 Maja 2008 Autor Opublikowano 16 Maja 2008 lampki kupione :th: beda u mnie w poniedzialek, tylko jak z montazem? blotniki dam rade wyrezac ale nie wiem jak z podlaczeniem, czy te sonary co mam nie sa tak samo podlaczane? silniczki i zarowki chyba moge przelozyc? cos trzeba bedzie przerabiac? mlotkiem czy brzeszczotem umiem sie poslugiwac gorzej z lutownica
moskal Opublikowano 16 Maja 2008 Opublikowano 16 Maja 2008 nie pomoge ci w kwestii podłączenia bo nigdy nie miałem sonarów. Napisz PW do pana klubowicza o nicku "raggaman" , to bardzo szacowny człowiek , na pewno ci pomoze :th:. wiem ze miał sonary a teraz ma ori valeo , wiec podłączenie bedzie napewno bardzo podobne no i jeszcze jedno , nie bój sie lutownicy , ona nie gryzie..... tylko parzy powodzenia
buliking Opublikowano 16 Maja 2008 Autor Opublikowano 16 Maja 2008 dzieki za pomoc, czekam na pw od raggamana
rafalekx Opublikowano 16 Maja 2008 Opublikowano 16 Maja 2008 lampki kupione :th: beda u mnie w poniedzialek, tylko jak z montazem? blotniki dam rade wyrezac ale nie wiem jak z podlaczeniem, czy te sonary co mam nie sa tak samo podlaczane? silniczki i zarowki chyba moge przelozyc? cos trzeba bedzie przerabiac? mlotkiem czy brzeszczotem umiem sie poslugiwac gorzej z lutownica ohoho widzę że szalejesz :> Być może wcześniej ode mnie zamontujesz lampki (Ja jeszcze czekam na silniczki) - pisząc to przyszedł listonosz :th: silniczki i lampy są jeszcze tylko muszę dokupić kostki. Właśnie przyłączę się do tematu, te kostki do Valeo zespolonych dostanę w ASO od ręki i czy mają jakieś oznaczenia literowe/liczbowe? Wystarczy że powiem kostki do Valeo zaspolonych?
Reggi Opublikowano 17 Maja 2008 Opublikowano 17 Maja 2008 Wystarczy że powiem kostki do Valeo zaspolonych? A co lepsze ..takie same kostki sa Mercedesie Sprinter ..tym po 2002 CO do kostek "od ręki" to powiem tak..u Szewczyka w Warszawie kazano mi czekać 3 dni ..w Lublinie były na drugi dzień :th: Prócz lamp cza do przeróbki : -piny ..taniej będzie z kostek ISO ..14 pinów ..na allegro groszowe sprawy . -kostki do lamp sztuk 2 ....ok. 24 zł /szt -termokurczki ..groszowe sprawy ..a kabelki mamy ładnie zabezpieczone :th: -nowe silniczki ...stare sa dużo wieksze ..nowe zaś małe i umieszczane sa wewnątrz lampy ..podchodzą od Punta II ..koszt to ok. 25 zł /szt .na allegro :th:
Mariusz Opublikowano 17 Maja 2008 Opublikowano 17 Maja 2008 Ja miałem też ten sam dylemat jakie lampy kupić czy podróbke DEPO TYC lub FK ale zdecydowałem się tylko na ORYGINALNE VALEO i tobie też radze takie sobie kup ja kupiłem nówki w sklepie bo używki mogą mieć wypalone odblaski i przeważnie są odśrodka zabrudzone ja porównywałem jak świeci używka a jak nówka.Ja polecam ci tyklo NOWE ORYG VALEO..W Krakowie ma gość w sklepie Oryginał Valeo SOCZEWKOWE nowe po 400 zł Za sztuke bez żarówek i silniczków (lampa zaspolona z kierunkiem ORYGINAŁ) :th:
Reggi Opublikowano 17 Maja 2008 Opublikowano 17 Maja 2008 Ja polecam ci tyklo NOWE ORYG VALEO..W Krakowie ma gość w sklepie Oryginał Valeo nowe po 400 zł . :th: Za sztukę chyba
buliking Opublikowano 17 Maja 2008 Autor Opublikowano 17 Maja 2008 na pewno nie soczewkowe, no i chyba bez kierunku :>
Nowak_zg Opublikowano 17 Maja 2008 Opublikowano 17 Maja 2008 wystarczy poszukac za 600zl da sie wyrwac luzno valeo z silniczkami tyle ja dalem + kostki i piny w aso = 150zl + hid 250zl =1000zl za ladne ori valeo + xenon 6000k
Reggi Opublikowano 17 Maja 2008 Opublikowano 17 Maja 2008 wystarczy poszukac za 600zl da sie wyrwac luzno valeo z silniczkami tyle ja dalem + kostki i piny w aso = 150zl Kostki i piny mogły Cie kosztować 60 zł zamiast 150zł 600 zł ..mowa o używkach ? Bo nowki to watpie ze za 600 zł
buliking Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Opublikowano 18 Maja 2008 nurtuje mnie jeszcze sprawa tych silniczkow, podobno one sa wyposazeniem opcjonalnym, wiec mozna lampy zamontowac bez silniczkow? i tak mozna bedzie jezdzic? rozumiem ze regulacja przydaje sie kiedy obciazamy tyl auta, na razie nie mam silniczkow a lampy chcialbym wymienic na dniach i czy bedzie mozliwe dolozenie silniczkow w pozniejszym czasie bez demontazu lamp?
Reggi Opublikowano 18 Maja 2008 Opublikowano 18 Maja 2008 Jasne ..podłącz sobie całe okablowanie , poprzerabiaj wtyczki do lamp i zrób też wtyczki do regulacji ..a silniki wsadzisz sobie jak bedziesz miał ...tylko czy nie będa Ci latać odbłysniki to ja juz nie jestem w stanie przewidzieć .. Wsadziś silniki to z 15 minut roboty ... a i odkręcanie całych lamp to dużo mniej jak sie dojdzie do wprawy
rafalekx Opublikowano 18 Maja 2008 Opublikowano 18 Maja 2008 Ojjj mi się wydaje że te odbłyśniki to mu będą latały, bo niby na czym one się będą trzymać? Wg mnie bez silniczków nie da rady... Ale co Ci kolego buliking szkodzi silniczki dokupić? na allegro 2 sztuki za 50 zeta kupisz od punto taj jak ja jutro gonię do ASO po kostki :th:
Rekomendowane odpowiedzi