Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Światła przednie - jakie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ojjj mi się wydaje że te odbłyśniki to mu będą latały, bo niby na czym one się będą trzymać? Wg mnie bez silniczków nie da rady... Ale co Ci kolego buliking szkodzi silniczki dokupić? na allegro 2 sztuki za 50 zeta kupisz :wink4: od punto taj jak ja :tongue4: jutro gonię do ASO po kostki :th:

a wiec silniczki mozna wlozyc w miejsce recznej regulacji, odblysniki sa mocowane tak jak z silniczkiem tylko zamiast elektryki mozna uzyc srubokreta :> poza tym na allegro widze po 1 sztuce a z ciekawosci zajechalem do ASO FIATA silniczek 220zl :decayed: mowie ze chyba cala lampa a facet ze lampa 800 :polew: wiec na razie bedzie bez silniczkow,

co do samych lampek to jakosc wykonania bez zarzutu, nawet nie probuje porownywac do sonarow, no i na pewno bardziej pasuja do auta :) jade zaraz po kostki do ASO 23zl/szt, piny juz mam z kostki ISO zenskiej kupione w elektroniku za 5zl :>

instalacja juz pomierzona miernikiem bo zadne schematy nie pasowaly, a rezanko blotnika zrobie chyba takim brzeszczotem jak linka stalowa wiec chyba obedzie sie bez wiercenia, do soboty bedzie po wszystkim i beda foty :hi:

Opublikowano

buliking a ja napotkałem trudności... Zadzwoniłem do ASO w Lublinie z pytaniem o kostki do tych lamp i co zonk :decayed: Koleś na początku mi walnął że one występują razem z wiązką :blink: zdziwienie, no ale mówię dobra zobaczy się ale pewnie koszt takiej wiązki z kostką to koło 100 no ale mniejsza o to, bo potem zonk jakich mało, koleś do mnie: a nie przepraszam, kostki same lub z wiązką już nie występują, są dostępne tylko całe lampy :shocked::wallbash: Mi szczena opadła :decayed: Chwila głupiego yyyy i pytam, no i pytam jeszcze raz dla pewności, koleś potwierdza, że kostki tylko i wyłącznie z lampami, cały komplecik, już o cenę nie pytałem, bo zapewne coś bliżej wartości nie jednej A4 na tym forum :decayed: ( no może przesadziłem :> )

Może ktoś gdzieś u siebie w ASO popytać? :decayed:

Opublikowano

podaj numer czesci, nie mow nic o kostkach:

8D0 973 734

kostki sa dostepne, ja wczoraj zamowilem dzisiaj przyszly, ASO w Koszalinie nie ma najlepszej opinii ale sklep dziala jak nalezy :th: czesci ida z Poznania od Kulczyka :polew:

Opublikowano

rafalekx

Jak obługiwał Cie u Danelczyka taki gruby z wąsami ..to nic dzwinego ..on nieczego nie wie/etka przed nosem a on nie widzi :baseball:...wogóle nie wiem kto ich tam jeszcze trzyma . A ten młody z włosami na "gluty" to tez mi ostatnio ryknął , nie nie ma śrub do reling ...i sprawdzał z katalogu gdzie sa bagażniki dachowe :doh1:

Jak nie dasz rady kupić u tych jełopów ..to idz do Lenartowicza do Mercedesa...popros o kostki do lamp od Mercedesa Sprintera 2002...są takie same ..i bez łachy :th:

Opublikowano

Wiecie co, oni chyba mają teraz przerwę obiadową (czyt. na piwo) :decayed: Dzwonię i dzwonię, żeby podać numer części i zamówić jakby co, a ktoś mnie za każdym razem odrzuca, nie chcą odebrać :decayed: Co za :rant: A te kostki do Sprinterka są identyczne, to się nawet nie będę zastanawiał i zaraz tam dzwonię zamawiam i po kłopocie, w sumie mi jeszcze na rękę bo po drodze do domu zajadę i wezmę a do Danelczyka muszę się fatygować specjalnie :decayed: Te od Sprinterka identyczne? na bank? A i czy numer części się pokrywa w Mercedesie? Tam już raczej inne oznaczenie jest? :decayed:

Opublikowano

W tym samym czasie co ja robiłem lampy ..dzień później moj ojciec zakładał sobie xenon do Sprintera... i miał jedna kostke połamaną...pojechał dokupił..mechanik naświetlił " widzisz młody ..jeździłeś szukałeś ,czekałeś...w Mercedesia od ręki i takie same " :decayed:

Wejście kostki w MB Sprinter (2002r.)

3642768691hc2.jpg

3642768691hc2.45e0962323.jpg

Wejście z kostką :

3636478871pb7.jpg

3636478871pb7.f1f02d47f6.jpg

Kostki jakie potrzebujemy do lamp poliftowych:

img0026yt8.jpg

img0026yt8.e1b7602e11.jpg

img0024uu7.jpg

img0024uu7.b7324893cc.jpg

Opublikowano

Łukasz a jak z ceną tych kostek w mercedesie? Jeśli rozsądna (znaczy podobna) to jutro wstępuję do mercedesa a ASO u Danelczyka mam w... :foch:

Opublikowano

Łukasz a jak z ceną tych kostek w mercedesie?

Powiem szczerze , że nie pamiętam ..nie chce oszukać.. ale chyba coś koło 18 zł :mysli:

Przedzwoniłem do staruszka ...on tez nie zabardzo pamięta..ale coś do 20 zł z tego co mu świta.

Najlepiej przedzwoń do Lenartowicza na servis i sie zapytaj .

[br]Dopisany: Maj 20, 2008, 12:50:51 _________________________________________________No ja z czystej ciekawości zadzwoniłem i zapytałem sie :decayed:

Pan był bardziej rozgarnięty niż "ołsząły" w VW . Ale znalazł tylko kostke na 6 pinów :baseball: .. z fotek lamp przedstawionych u góry widać , że jest miejsc na 8 pinów :mysli: Cene jakął podał to 25 zł .

Bede w Lubartowie to spisze dokładnie numery kostek z MB i porównam czy jest 100% podobieństwo :th:

Opublikowano

Łukasz a jak z ceną tych kostek w mercedesie?

Powiem szczerze , że nie pamiętam ..nie chce oszukać.. ale chyba coś koło 18 zł :mysli:

Przedzwoniłem do staruszka ...on tez nie zabardzo pamięta..ale coś do 20 zł z tego co mu świta.

Najlepiej przedzwoń do Lenartowicza na servis i sie zapytaj .

Jutro wracając do domu wstąpię i kupię, tylko mi powiedz na 100% czy pasują do Valeo, bo jak kupię i coś będzie nie tak to :foch::rant: :bicz3: próbowałeś wpiąć do swoich lamp? Sprinter 2002, nie było tam różnych lamp?

Opublikowano

Rafał jakbyś mogł pohamować pośladki tak do piątku to sprawdzę wszystko na 100 % :decayed: :th:

W 2002 r. były juz te "skośne" z zespolonym kierunkowskazem i z gładką szybką :)

Opublikowano

Ja nic nie dubluje ..podpowiadam ewentualne nowe rozwiązanie z kostkami :decayed:

Tematy powatarzające sie były , są i będa ..a my od tego jesteśmy by odpowiadać ..linkiem do przerabianego tematu , czy tez wyjaśniając w skrócie :)

Opublikowano

Ale mozna by chociaz kontynuowac w tamtym, a nie od razu zakladac nowy.. :gwizdanie:

Opublikowano

faktycznie moglem podpiac sie pod istniejacy temat, rownie dobrze moderatorzy mogli go przeniesc, jezeli tak sie nie stalo to chyba nic zlego nie robimy :)

co do podpiecia kabelkow bod nowa wtyczke ze starej, to probowalem zgodnie ze schematem damosa i wszystko pasuje idealnie, dzisiaj wyrezalem jedna strone, jutro druga, a to porownanie

SONAR vs DEPO:

sonardepojv7.jpg

Opublikowano

buliking No i wziąłeś się za to wcześniej niż ja :wallbash: :th: hehe Ale nic nie poradzę :decayed: (te kostki i inne pierdoły :wallbash: ) U mnie to pewnie nawet w tym miesiącu nie wyjdzie, he raczej na bank w tym miesiącu nie wyjdzie ;( A potem sesja i... masa projektów ;( I znowu odkładanie na później. Czym zabezpieczałeś ciętą blaszkę? :gwizdanie: I pochwal się fotkami ogólnymi, całego autka po wymianie :th: P.S. A swoją drogą to Ty jutro to będziesz działał (znaczy dzisiaj :rolleyes: ) tak przy święcie? :rolleyes::tongue4:

Opublikowano

blotniki juz mam zrobione tzn wyciete, podklad i pomalowane, lakier kupilem u lakiernika malutka buteleczka 20zl, dzisiaj tylko pozostaje mi wlozyc druga lampe, kostki tez juz mam porobione, wszystko polutowane, pozostaje wlozyc i ustawic swiatla, swoja droga jak na razie to wszyscy mi mowia ze zmienilem swiatla na brzydsze :wallbash:

Opublikowano

swoja droga jak na razie to wszyscy mi mowia ze zmienilem swiatla na brzydsze :wallbash:

Ze niby sonary były ładniejsze ???? :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

jak ktos sie za bardzo nie zna to mowi ze sonary byly takie nowoczesne a te zwykle :polew: ale swieca o niebo lepiej :th: i lepiej komponuja sie z blotnikami :>[br]Dopisany: 26 Maj 2008, 22:47 _________________________________________________pojechalem na stacje diagnostyczna ustawic swiatelka a starszy pan mowi ze ja mam od anglika, dzwonie do goscia z allegro a on mowi ze w reflektorze jest taka wajha do przesuwania odblysnika, ze te lampy sa uniwersalne :> ale mialem stresa przez chwile :polew:

Opublikowano

W tym samym czasie co ja robiłem lampy ..dzień później moj ojciec zakładał sobie xenon do Sprintera... i miał jedna kostke połamaną...pojechał dokupił..mechanik naświetlił " widzisz młody ..jeździłeś szukałeś ,czekałeś...w Mercedesia od ręki i takie same " :decayed:

Wejście kostki w MB Sprinter (2002r.)

3642768691hc2.jpg

3642768691hc2.45e0962323.jpg

Wejście z kostką :

3636478871pb7.jpg

3636478871pb7.f1f02d47f6.jpg

Kostki jakie potrzebujemy do lamp poliftowych:

img0026yt8.jpg

img0026yt8.e1b7602e11.jpg

img0024uu7.jpg

img0024uu7.b7324893cc.jpg

na 100% beda pasowac?