daniel37 Opublikowano 16 Maja 2008 Opublikowano 16 Maja 2008 Witam Mam luz na pedale gazu ok 10..15mm zanim zacznie łapać. Jest to trochę denerwujące. Czy ten typ tak ma czy da się to usunąć? Przesuwałem blaszkę na lince przy przepustnicy ale nie wiele to pomogło. Poza tym czuję na pedale gazu jak działa regulacja obrotów biegu jałowego. Jak to jest z tą linką i luzami? Pozdrawiam D.
tomekzgierz Opublikowano 19 Maja 2008 Opublikowano 19 Maja 2008 Witam , też miałem takie dwa objawy. Czucia działania nastawnika nie da się wyeliminować , bo takie jego zadanie jest, i jeśli tylko troszkę masz naciśnięty pedał gazu, to będziesz czuł nastawnik. Natomiast co do regulacji linki uciąłem 1 cm węża jako tulejkę dystansową i jest ok .
TOM22 Opublikowano 19 Maja 2008 Opublikowano 19 Maja 2008 o umnie tez tak jest. a czy to niewpłynie w zaden sposób negatywnie na auto?? ale dobry patent z tym wężykiem(chyba tez tak zrobie)
loco87 Opublikowano 20 Maja 2008 Opublikowano 20 Maja 2008 mam AEB i luzu 0 ale strasznie ciezko chodzi pedal gazu (jest na lince) macie jakas rade ? spryskac tam wd40 czy poprostu ten typ tak ma?
daniel37 Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Opublikowano 20 Maja 2008 Witam , też miałem takie dwa objawy. Czucia działania nastawnika nie da się wyeliminować , bo takie jego zadanie jest, i jeśli tylko troszkę masz naciśnięty pedał gazu, to będziesz czuł nastawnik. Natomiast co do regulacji linki uciąłem 1 cm węża jako tulejkę dystansową i jest ok . ...ale gdzie tą tulejkę wstawiłeś bo nie kumam...?
michu93 Opublikowano 19 Marca 2011 Opublikowano 19 Marca 2011 panowie odgrzewam kotleta. jak to z tym luzem jest? można go wyeliminować? zrobię zdjęcie później i pokażę wam jak to u mnie wygląda.
wojtek26 Opublikowano 19 Marca 2011 Opublikowano 19 Marca 2011 Na pracujacym silniku zawsze bedzie lekki luz jest to spowodowane praca nastawnika przepustnicy, jezeli chcesz spreawdzic czy masz dobrze ustawiona linke to niech ktos wcisnie gaz do podłogi a Ty zobacz czy przepustnica sie otworzyła na max. W Audi z reguły jest mozliwosc jedynie regulacji położenia spoczynkowego pedału gazu, niżej lub wyżej.
michu93 Opublikowano 19 Marca 2011 Opublikowano 19 Marca 2011 dzięki za konkretną odpowiedź właśnie byłem u swojego mechanika i powiedział dokładnie to samo
Rekomendowane odpowiedzi