carpa84 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Witam wszystkich. Mam taka nagłą sprawę otóż mój brat wybrał się w odwiedziny do Dąbrowy Górniczej passatem b5 i w nocy miał włamanie do auta. Auto nie zostało ukradzione tylko został rozwiercony zamek i uruchomił się alarm. I mam taką prośbę czy zna ktoś jakiegoś mechanika w okolicy który mógłby pomóc w uruchomieniu auta gdyż cały czas działa alarm i po ok 100 m odcina zapłon. Z góry dziękuję za pomoc. ---------- Post dopisany 15-12-2012 at 21:34 ---------- Poprzedni post napisany 23-06-2012 at 16:43 ---------- Dziś złapano sprawców włamania !! Na "sumieniu" maja seata ibize, 2 passaty skradzione + 2 passaty okradzione w tym nasz. Teraz jestem ciekaw czy oddadzą kase za zniszczony zamek i porysowany lakier ;d który został oszacowany na ponad 2 tyś. Na dzieńdobry powinni po 1 ręce uciać skur...synom. Dodam że pochodza z okolic Jaworzna.
Gość Opublikowano 15 Grudnia 2012 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Złodzieje raczej nie oddadzą... Jeśli nie było Auto Casco - trzeba naprawiać z własnej kieszeni lub robić sprawę cywilną ale znając Zycie - okażą się gołodupcami
Marcin6 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Opublikowano 15 Grudnia 2012 A jaki ten alarm, fabryczny czy dokładany? Jeśli dokładany można by spróbować odciąć centralkę od zasilania... A tak właściwie to nie da sie go dezaktywować pilotem po prostu?
Hans47 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Nie mozna wywalic centralki bo zapewne na obwodzie jest przekaznik ktory wpiety jest w obwod pompy lub zaplonu. Musisz odnalezc takowy wyciac i zlaczyc przewody obwodu.
krzysaudi Opublikowano 15 Grudnia 2012 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Jeszcze napiszcie że ten bardzo ważny przewód jest koloru .... , .... , .... i że też tak macie , że wyłącznik jest pod mieszkiem albo w .... , .... , .... Gwarantuję nieprzespanych nocy i dziwnej oznaki nerwowości , gdy będziecie stawiać autko na obcych parkingach
carpa84 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2012 Alarm już naprawiony. Włamanie miało miejsce w maju a wczoraj dopiero przyszło pismo z policji że złapano złodzieji w przeszłym tygodniu. Sprawa była już umożona i zostaje odnowiona ponownie. Zobaczymy czy coś się da radę wyciągnąć od tych sku...
Rekomendowane odpowiedzi