Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T - 150km vs. 180km - kilka pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do 300 KM niby nie ale można się wcześniej zastanowić nad tym. Później nie będzie takiego problemu żeby zrobić 400 czy 500 km :naughty:

Opublikowano

A prawdą jest że te z początku produkcji to już miały kute tłoki, nie wiem jak tam korbowody, ale coś tam słyszałem :wink:

Opublikowano

tłoki korby i wał były kute

---------- Post dopisany at 21:01 ---------- Poprzedni post napisany at 21:00 ----------

Do 300 KM niby nie ale można się wcześniej zastanowić nad tym. Później nie będzie takiego problemu żeby zrobić 400 czy 500 km :naughty:

zrób sam najpierw pełne 250kM a gwarantuję Ci że po tym wszystkim przejdzie Ci ochota na 400

Opublikowano

---------- Post dopisany at 21:01 ---------- Poprzedni post napisany at 21:00 ----------

zrób sam najpierw pełne 250kM a gwarantuję Ci że po tym wszystkim przejdzie Ci ochota na 400

Koni zawsze będzie mało. Będziesz miał 250 to będziesz chciał 300 itd. Z drugiej strony dobrze zrobione 250 km robi robotę :whistling:

Opublikowano

teoretycznie masz racje

praktycznie to tego nie przerabiałes i nie masz pojecia

co sie z tym je

Opublikowano

Fakt co fakt nie przerabiałem ale mam zamiar przerobić w swojej b5 :decayed:

Opublikowano

jak zrobisz, to po wszystkim bedziesz "cudownie uleczony"

gwarantuję

Opublikowano

dev mam taką skromną nadzieję :whistling:

Opublikowano
  • Autor

panowie a powiedźcie mi jak to jest z chip-em? kiedyś coś słyszałem że silniki VW/AUDI są elastyczne do 30% wiec rozumiem że jak zrobię chipa np w 150km to mogę po nim mieć w teorii 195km??? jak to jest???

Opublikowano

Wszystko zalezy od kondycji silnika i podzespołów

u mnie wyszło 208 kM

Opublikowano
  • Autor

mhm... czyli dobrze słyszałem, i do tego z tego co czytam dodać kute klamoty, jakiś lepsiejszy intercooler i już wyjdzie coś naprawdę ciekawego...

Opublikowano

nie trzeba kuc do 300-330 kM

Opublikowano

wałek rozrządu na dolocie ma zmienna faze (AEB tego nie ma)

A jak działa ta zmienna faza rozrządu? Napinacz łańcucha nią steruje? Masz jakiś schemat?

Skoro były zakuwane w oryginale to po co zakuwać pownie chcecie powyżej tych 300 koni.

Opublikowano
  • Autor

a mógłbym prosić o jakieś linki albo opis co zrobić żeby tak właśnie koło 300 wyciągnąć??? myślę że tyle wystarczy na "nasze" drogi, poza tym do tego wszystkiego trzeba liczyć porządne hamulce i zawieszenie jeszcze...

Opublikowano
a mógłbym prosić o jakieś linki albo opis co zrobić żeby tak właśnie koło 300 wyciągnąć??? myślę że tyle wystarczy na "nasze" drogi, poza tym do tego wszystkiego trzeba liczyć porządne hamulce i zawieszenie jeszcze...

A można wiedzieć jakim budżetem dysponujesz na takowe modyfikacje nie wliczając dobrych chęci?

Masz w ogóle jakieś audi do modyfikacji?

Opublikowano
  • Autor

30 tyś wraz z kupnem nowej A4... ADR-ka już mnie tak nie podniecała:cheesy:

Opublikowano

na 300kM trzeba wyłozyc z 9000-10000zl

Opublikowano
  • Autor

czyli możliwe że się zmieszczę... bo planuje wyrwać coś 00/01 rok tak do 15 i drugie tyle w mody, bo myślałem też o s4 ale to musiałbym mieć chyba z 50... oglądałem jedną ale cena 27 plus jakiś rozrząd, zawiecha, oleje filtry itp... no właśnie, poza tym opłaty 2.7 a 1.8 robi różnice... a aż tak kasą nie sram żeby wozić się S-ką

Opublikowano

kup lepiej S4-kę

Opublikowano
  • Autor

a kupie coś ciekawego w tych pieniądzach???