troudyl Opublikowano 26 Czerwca 2012 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Witam forumowiczów. Piszę ponieważ nie dawno zaobserwowałem dziwne zjawisko w czasie tankowania pod korek. Gdy ma już ropkę pod korkiem i zakręcam korek, nagle słychać zasysane powietrze i mogę dolać jeszcze 1,5-2litry by znów było ropy pod korek. Sytuacja powtarza się tak z 5-6 razy ( około 10litrów mogę w ten sposób jeszcze dolać). Czy to jest "normalne" zjawisko? Jeśli nie to od czego powinienem zacząć sprawdzanie by to usunąć? Pozdrawiam
kkam Opublikowano 26 Czerwca 2012 Opublikowano 26 Czerwca 2012 ile litrów wlejesz do pierwszego odbicia? To normalne zjawisko, zbiornik się odpowietrzy i jeszcze możesz trochę dolać.
troudyl Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2012 no z tych tankowań zawsze było tak ze 30 l do pierwszego odbicia ( od połowy baku do pełna), i dopóki nie zakręciłem korka , to paliwo tak stało,nie wchodziło dalej do baku (raz czekałem około 30 sekund). Potem tylko 2l i jak zakręcę i odkręcę to kolejne 2l i tak z 5-6 razy.
kkam Opublikowano 26 Czerwca 2012 Opublikowano 26 Czerwca 2012 ja zawsze tankuje jak zapali się rezerwa i wchodzi około 62L. Koło wlewu jest taka czarna gumka, jak ją naciśniesz to zbiornik się trochę odpowietrzy i można dolać więcej. Jest to normalne zjawisko i nie trzeba się tym przejmować.
troudyl Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2012 ok dzięki za uspokojenie. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi