Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Proszę o ocenę logów po chipie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to uwierzcie w bonusy bo sa ,zalezy to od stanu motoru i ukladu paliwowego,a po 2 to nie sa nowe silniki z fabryki na hamowni, takze kazdy mogl inaczej byc eksploatowany i moze byc bardziej lub mniej zużyty.

Opublikowano
  • Autor

Nie no ja nie ruszalem silnika, tj uszczelki pod głowica jak to opisywał magic ani pompek ani wałka.. a co moze byc z nim nie tak wytarty??

podmiana pompy oke nie problem bo mam paru kumpli z awx/avf ale jak ja zaloze to co odczuje przyrost powiedzmy 10 koni bez hamowania auta??

---------- Post dopisany at 19:08 ---------- Poprzedni post napisany at 18:44 ----------

logi dynamiczne robione rok temu, przed chipem

Log (0 - 011)

Opublikowano

logi nie wygladaja zle , ale to nie znaczy ze auta zaraz musi wypluc 170 PS po sofcie ... liczby liczbami ,mechanika to inna para kaloszy , kompresja,walek,tandem,zuzycie silnika itp ... to ze auto ma 150-160 PS po sofcie nie swiadczy ze jest niesprawne - poprostu stopien zuzycia jest wiekszy i tyle , soft zrobiony na tyle ile graty pozwalaja, to dlatego czasami wychodzi 180 PS a czasami lekko ponad 150 PS ...

mowimy o autach 10 letnich z bog wie jakimi przebiegami na karku i kto i jak je traktowal podczas uzytkowania ...

trzeba sie z tym pogodzic albo zaczac metoda eliminacji szukac przyczyny - czasami bedzie to cos prostego jak tandem pompa , a czasami generalny remont

Opublikowano
  • Autor

yhm no moze i spanky ,asz racje ale nie wiem.. jestem 2 wlascicielem, przebieg lekko ponad 200tysi, serwisowane i na bank ori przebieg.. gosc jezdzil nawet z wymiana zarówki postojówki do serwisu wiec lipy nie bylo...

Opublikowano
hmm moze poprostu sprawdzic jakie podcisnienie wytwarza??

ale co w logach widzicie nie tak??

Ma ktos moze logi autka powiedzmy +160km??

Mi wyszło co prawda 156km, ale wkleję wykres może coś Ci pomoże :

http://img198.imageshack.us/img198/4728/softtuningwykres.jpg

Serię mamy taką samą, ja mam przyrost równo 20% mocy i nm. U Ciebie jest to 16% trochę mało. Było coś napisane o wymianie pompek, może włożyłeś nieodpowiednie?

Generalnie nie wieżę w to aby ktoś miał bonus od fabryki np. 15km czy 20km. Pracowałem kilka lat na montowni silników w toyocie i tam każde odchylenie od normy czy na + czy na - dyskwalifikowało silnik. Wiem jak wygląda produkcja silników od podszewki i nie da rady stworzyć silnika np. o nr 10000 o mocy 130km, a już silnika o nr 10001 o mocy 145km, a nawet 151km bo takie też widziałem w serii na forum. Bloki i głowice przechodzą przecież taki sam proces produkcji, montowane są takie same części, osprzęt itd. Jeżeli się mylę to niech mnie ktoś poprawi, ale najlepiej osoba która zna proces produkcji silników w vw, a nie osoba której wmówiono że ma 150km w serii. Wiem, że toyota to nie vw, ale mi się wydaję że te bardzo duże wyniki w serii są nierealne. Podejrzewam, że z moją serią 129,8km pojechałbym na inną hamownię miałbym 135km, jeszcze na inną 140km i tak dalej... Na 100aut "shamowanych" np. w ECU 90 miałoby 130km, pozostałe 10% mogłyby mieć odchyły, ale max 2% góra 3 % od serii na + czy -.

Kolego górka jak się okazuje jest, bo również byłem u chłopaków z ECU w lutym tego roku, więc hamownia ta sama. A4 B6 silnik AVF seria wyszło 142KM/ 317,6 Nm, po bezpiecznym sofcie wyszło 165KM/ 375Nm i więcej nie chciałem.

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Troche odkopie wątek, ostatnio po czyszczeniu turbiny i kilkoma przebojami okazało sie ze lekko puszcza olej od strony ciepłej, wiec postanowilem ja zregenerowac, odrazu egr zaslepilem blaszka i autko dostało odczuwalnie większa moc.., za jakies 5-6 tysi jestem umowiony na wymiane szklanek i planuje podskoczyc na hamownie..

Opublikowano

Wrzuć dynamicznego 011, zobaczymy jak pompuje po regeneracji:wink:

Opublikowano

Turbo wstaje ładnie, lekkie niedoładowanie pomiędzy 3000-4000rpm, generalnie nie jest źle:wink:

Opublikowano

ogarnij sterowanie turbo bo coś tam nie gra

Opublikowano
  • Autor

Co tam mam ogarnac?? Jest po regeneracji..