Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Proszę o ocenę logów po chipie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

xx

Edytowane przez Lukaszxxx

Opublikowano

gdzies chyba bedzie dziura w dolocie sprawdz dolot

Opublikowano

i wymień termostat przed zimą

Opublikowano
  • Autor

termostat puszcza przeciez do 90 stopni.. dynamiczne robilem jak było ponad 30 stopni ciepła..

Opublikowano

Termostat jest dobry. Tak jak vauxhall95 pisał szukaj dziury w dolocie bo masz wyraźne niedoładowanie. Nie będzie to duża dziura.

Masz może wykres? Jaka moc i moment?

Opublikowano

kto robil soft?nie sadze zeby to byla dziura,obstawiam na sterowanie turbina

Opublikowano
  • Autor

image.jpg

<br /><br />

chip robili chlopaki z ecuproject, wlasnie cos biednie jest i koni i Nm,

dziura kurcze gdzie...

sterowanie turbina tzn??

mówicie ze za male jest doladowanie??

Opublikowano

nie czytalem logów ale jak chłopaki zrobili mniej to moze juz turbo nie domagac albo przeplywomierz

Opublikowano
  • Autor

nie zrobili mniej tylko po prostu tyle wyszlo, zalookaj seria miala niecale 130 koni co jest rzadkością bo zawsze sa bonusy pare koni na +

Opublikowano

Chlopaki z ecu project zabrali się za kręcenie niesprawnego auta? chyba popadli w kompletną rutynę,

przy takich wartosciach spokojnie osiąga się 165-170koni (przy zdrowym egzemplarzu).

Opublikowano
  • Autor

Nie no nie koniecznie, wrzucałem logi na forum przed chipem i wszyscy mowili ze sa spoko..

Opublikowano
nie zrobili mniej tylko po prostu tyle wyszlo, zalookaj seria miala niecale 130 koni co jest rzadkością bo zawsze sa bonusy pare koni na +

Seria trzyma swoje po tylu latach nie masz czego narzekać, ja robiłem u Spankiego i też mi wyszła po hamowaniu seryjna moc, z tymi bonusami to wiesz zależy jaka hamownia, fakt, że koników i niutków po wirusie dużo nie przybyło, ale jesli robili ci pełne logi przed wirusem i wszystko było ok. to coś jest nie teges :eusathink:

Opublikowano
  • Autor

noo taaa ale wlasnie kurcze co..

Opublikowano

u magika bylo to samo jak u ciebie seria 128ps , po sofcie 152ps...podmien pompe vacum

Opublikowano
  • Autor

hmm moze poprostu sprawdzic jakie podcisnienie wytwarza??

ale co w logach widzicie nie tak??

Ma ktos moze logi autka powiedzmy +160km??

Opublikowano

najlepiej ją podmienic od innego auta,nie ma duzo zabawy z tym,30min roboty dla mechanika

co do logow to masz tak jak pisalem w srodku niedoladowanie 200mb,jak masz czas to zrob 5logow dyn samej 011

Opublikowano

zaglądałeś kiedyś do wałka rozrządu, tj. w jakim jest stanie?

Opublikowano

byl spr przy wymianie pompek i wygladal ok

Opublikowano
hmm moze poprostu sprawdzic jakie podcisnienie wytwarza??

ale co w logach widzicie nie tak??

Ma ktos moze logi autka powiedzmy +160km??

Mi wyszło co prawda 156km, ale wkleję wykres może coś Ci pomoże :

softtuningwykres.jpg

Serię mamy taką samą, ja mam przyrost równo 20% mocy i nm. U Ciebie jest to 16% trochę mało. Było coś napisane o wymianie pompek, może włożyłeś nieodpowiednie?

Generalnie nie wieżę w to aby ktoś miał bonus od fabryki np. 15km czy 20km. Pracowałem kilka lat na montowni silników w toyocie i tam każde odchylenie od normy czy na + czy na - dyskwalifikowało silnik. Wiem jak wygląda produkcja silników od podszewki i nie da rady stworzyć silnika np. o nr 10000 o mocy 130km, a już silnika o nr 10001 o mocy 145km, a nawet 151km bo takie też widziałem w serii na forum. Bloki i głowice przechodzą przecież taki sam proces produkcji, montowane są takie same części, osprzęt itd. Jeżeli się mylę to niech mnie ktoś poprawi, ale najlepiej osoba która zna proces produkcji silników w vw, a nie osoba której wmówiono że ma 150km w serii. Wiem, że toyota to nie vw, ale mi się wydaję że te bardzo duże wyniki w serii są nierealne. Podejrzewam, że z moją serią 129,8km pojechałbym na inną hamownię miałbym 135km, jeszcze na inną 140km i tak dalej... Na 100aut "shamowanych" np. w ECU 90 miałoby 130km, pozostałe 10% mogłyby mieć odchyły, ale max 2% góra 3 % od serii na + czy -.

Opublikowano

dlatego napisałem,że też w bonusy nie wierzę a hamownia - hamowni nierówna i niektóre by zadowolić kiljenta walą nawet + 15KM więcej a nigdy nie widziałem by było dużo mniej niż seria :whistling: