Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wyciek płynu + konrtolka migający wykrzyknik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od 2 dni mam kałużę przy tylnym lewym kole, poza tym miga mi kontrolka czerwony wykrzyknik co ponoć oznacza niski poziom płynu itp.

Pół roku temu wymieniałem tłoczki + wszystkie uszczelki w zaciskach, co może być przyczyną tego wycieku? Na wszelki wypadek jakiej firmy są ori zaciski w a4 b5 afn 99 polift tył?

Gdzie niedrogo zakupić regenerowane zaciski?

Opublikowano

Najpierw zobacz skąd leci, może wąż się uszkodził.

Opublikowano
  • Autor

Leci z okolic tłoczka. Z tyłu za ręcznym zacisku jest susza, ale widzę, że w "środku" koło klocków jest zarzygane.. Robiłem dolewkę i weszło może ze 125ml...

---------- Post dopisany 05-07-2012 at 08:29 ---------- Poprzedni post napisany 03-07-2012 at 21:48 ----------

A jak to jest z fabrycznymi zaciskami? Z tyłu był LUCAS, ATE czy...? Jestem zdecydowany wymienić na nówki, tymbardziej, że jak wymieniałem gumki to przy gumce od ręcznego w zacisku były takie wżery, że dziwiłem się, że jeszcze nic nie leci... Niedawno wymieniałem klocki i tarcze także wolałbym to co jest.

Opublikowano

kup sobie kpl.zaciski gdzies na szrocie i malina.

Ja tak bynajmniej zrobilem jak mi sie tyl zapiekl.

Opublikowano
  • Autor

Kupię na szrocie za 150 i polatam miesiąc, rok?! Niestety tylne są z ALU więc się utleniają i rozlatują pod wpływem czasu, soli itp itd... Jakie są ori? Lucas?

Opublikowano

jak uwarzasz,ja mam swoje 2 lata i niewiem w czym problem i moje kosztowaly 50zl.

Opublikowano
  • Autor

Hmm..może i racja.. Ok zorientuje się w cenach tylko proszę o info jakie tam siedzą, stalowe? Żeliwne? Ate? Lucas? ...?

Opublikowano
Hmm..może i racja.. Ok zorientuje się w cenach tylko proszę o info jakie tam siedzą, stalowe? Żeliwne? Ate? Lucas? ...?

Aby miec pewnosc to zdejmij kolo i po dylemacie.

Opublikowano
  • Autor

Ok już ustaliłem, że LUCAS jeżeli alu.. Znalazłem w podobno dobrym stanie 100/1 szt i tak chyba zrobię. Jakbym brał nowe to bym robił obydwa, ale w takiej sytuacji ogarnę tylko to co cieknie. Dzięki!

Opublikowano
Ok już ustaliłem, że LUCAS jeżeli alu.. Znalazłem w podobno dobrym stanie 100/1 szt i tak chyba zrobię. Jakbym brał nowe to bym robił obydwa, ale w takiej sytuacji ogarnę tylko to co cieknie. Dzięki!

Jak najbardziej,rob strone ktora cieknie i pamietaj jak kupisz uzywke aby stan oslony gumowej tloczka byl dobry.

Opublikowano
  • Autor

Gumki chyba przełożę z tego co cieknie, bo jakiś czas temu wymieniałem razem z tłoczkiem...To co tam może ciec?! A leci od strony tłoczka....

Opublikowano

To zaczelo ciec po twojej ingerencji !!?? Cos zle zlorzyles,wszystkie gumy wymieniles na new??

Opublikowano
  • Autor

Wszystkie + tłoczek, dokładnie 5000 temu... To chyba jednak dobrze złożyłem ale coś w zacisku się zes&ało skoro dopiero teraz zaczęło podciekać

Opublikowano
Gumki chyba przełożę z tego co cieknie, bo jakiś czas temu wymieniałem razem z tłoczkiem...To co tam może ciec?! A leci od strony tłoczka....

zle poskładane

Opublikowano

kolego do boju jeszcze raz demontarz i nowy zestaw naprawczy.