Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przycisk zdalnego otwierania klapy bagażnika (4E4/4E5)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szkoda że działa tylko do sedana...my z trumienkami (avant ) lipa raczej z takim modem :(

Opublikowano

100_2085.jpg

<br /><br />

podepnij do pierwszego jak to wyglada.. zauwazcie ze siłowniki maja dłuższą cześć w której jest gaz od tych które sa w zwyklej a4..

Opublikowano
  • Autor
Odnośnie tej funkcjonalności.. w moim przypadku to była wiecznie brudna klamka oraz Luba rysująca paznokciami lakier w poszukiwaniu klamki... :grin:

:polew: Warte dopisania...

http://s8.postimage.org/3navvlns1/100_2085.jpg

podepnij do pierwszego jak to wyglada.. zauwazcie ze siłowniki maja dłuższą cześć w której jest gaz od tych które sa w zwyklej a4..

Zaraz dorzucę...

szkoda że działa tylko do sedana...my z trumienkami (avant ) lipa raczej z takim modem :(

Niby masz rację ale jest to na tyle tani i prosty mod, że nawet dla tak błachych powodów opisanych w końcowej części tutoriala warto go wykonać :wink:

Opublikowano

tu dokladnie widac:

100_1991.jpg

<br /><br />

Opublikowano

Łukaszu, może coś z tego będzie... jutro zrobie porządne foty. Jak narazie mam taką:

img9387gz.th.jpg <--- większa rozdzielczość po kliknęciu.

Opublikowano

Patrz na mocowanie 1 śruby od tyłu auta.. w zawiasach z sedana otwór jest centralnie pod ramieniem a u ciebie chyba troszke z tyłu jak na foto... zawiasy z a6 c6:

100_2047.jpg

<br /><br />

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No to trzeba się brać za montaż guzika :decayed: zawiasy już są od Łukasza:banan:

Tak to działa

Opublikowano

Pewnie za zakladaj, prosta sprawa a ułatwia zycie, np jadac samochodem teraz zeby otworzyć automatycznie klape musisz wyciagnac kluczyk ze stacyki a tak to tylko pyk w guziczek i klapa leci, nawet przy zapalonym aucie:)

Opublikowano

A jest jakieś zabezpieczenie żebym nie otworzył przy 120km/h? :decayed:

Opublikowano

hehe spadochron:D

ak ruszysz autkiem to nie dziala, (chyba) jutro sprawdzę ale mysle ze na bank nie zadziala jesli autko jest w ruchu..

Opublikowano
  • Autor

Tak. W kodowaniu MK możesz sobie dodać blokowanie zamka klapy bagażnika po przekroczeniu 5km/h (wtedy na bank się nie otworzy :decayed:).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a jak to jest rozwiązane w Q7? jest tam dosyć duża, ciężka klapa i jakoś się sama podnosi...???

Opublikowano

Ja mam boczki z przyciskami pod alarm, może da się je zastąpić przyciskiem od otwierania klapy?

Opublikowano
  • Autor

Tak. Masz 3 warianty:

1. alarm

2. klapa

3. alarm + klapa (wtedy jest mocowanie na 2 przyciski).

Opublikowano
Tak. Masz 3 warianty:

1. alarm

2. klapa

3. alarm + klapa (wtedy jest mocowanie na 2 przyciski).

To wystaczy kupić przycisk a wtyczkę i piny mogę wykorzystać z przycisków alarmu :wink:

Opublikowano

Nie no, musisz kupic przycisk i obudowę na przyciski klapy i alarmu i jeszcze wtyczke z pinami do przycisku klapy

Opublikowano
  • Autor
Nie no, musisz kupic przycisk i obudowę na przyciski klapy i alarmu i jeszcze wtyczke z pinami do przycisku klapy

Nie - wtyczka i piny do alarmu są takie same jak te do klapy (wystarczy przełożyć i odpowiednio włożyć piny). Tomek chce wywalić przyciski od alarmu i odpalić samą klapę.

Opublikowano

A nie bedzie nic szalec z blędami jak nie bedzie przycisków alarmu jesli fabrycznie były??

Opublikowano

Ja nie mam fabrycznego alarmu, jedynie boczki kupiłem z tymi przyciskami i myślę żeby je wymienić na ten do otwierania klapy.

Opublikowano
  • Autor
Ja nie mam fabrycznego alarmu, jedynie boczki kupiłem z tymi przyciskami i myślę żeby je wymienić na ten do otwierania klapy.

J/w. Oprócz tego jeśli chodzi o alarm - wystarczyłoby go wykodować z MK.