Junior85 Opublikowano 5 Lipca 2012 Opublikowano 5 Lipca 2012 Witam, Szukam pomocy na forach i tak znalazłem wasze kolega mi polecił Posiadam VW Passata B5 1,9 TDI AFN 110 1999 rok kombi i mam bardzo dręczący mnie problem a mianowicie podczas gaszenia samochodu trzęsie nim ale podkreślę że nie za każdym razem. Wymieniłem poduchy, koło dwu masowe pomóżcie Pozdrawiam
cougarr2 Opublikowano 5 Lipca 2012 Opublikowano 5 Lipca 2012 to diesel trochę telepnie budą jak się gasi
Junior85 Opublikowano 5 Lipca 2012 Autor Opublikowano 5 Lipca 2012 Rozumiem ale czasem jak go gaszę to wcale nie drgnie
cougarr2 Opublikowano 5 Lipca 2012 Opublikowano 5 Lipca 2012 może ci się wydaje, u mnie telepnie budą i to jest raczej norma
SotoM Opublikowano 5 Lipca 2012 Opublikowano 5 Lipca 2012 a gasisz go na wduszonym sprzegle czy róznie ...??
Junior85 Opublikowano 5 Lipca 2012 Autor Opublikowano 5 Lipca 2012 Gasze go bez wciśniętego sprzęgła i nie wydaje mi się bo trzęsie dosyć mocno
ciahciah Opublikowano 5 Lipca 2012 Opublikowano 5 Lipca 2012 obadaj wydech czy gdzieś nie jest skrzywiony i plecionkę, możesz wymienić wieszaki wydechu bo to mały koszt
Junior85 Opublikowano 6 Lipca 2012 Autor Opublikowano 6 Lipca 2012 Wydech, plecionka i wieszaki w dobrym stanie a może to coś z odcinaniem paliwa ??
goldi Opublikowano 6 Lipca 2012 Opublikowano 6 Lipca 2012 gaś i zapalaj go przy wćiśniętym sprzęgle nie będzie rzucać trudno czasem zdiagnozować inni piszą że poduszki pod silnikiem a jeszcze inni co innego
wojtas 11 Opublikowano 6 Lipca 2012 Opublikowano 6 Lipca 2012 Gaś i zapalaj na wciśniętym sprzęgle bo Koło dwu masowe szlak trafi.
ciahciah Opublikowano 6 Lipca 2012 Opublikowano 6 Lipca 2012 jeżeli masz wrzucony bieg wypadało by wcisnąć sprzęgło ale na luzie wciskanie sprzęgła pomoże tyle co umarłemu kadzidło, ja nie zauważyłem żadnych negatywnych skutków takiego zapalania, a zagłębiając się bardziej ten sposób sprzyja dwumasowi bo jest sztywniej, więcej elementów przejmuje uderzenie rozruchu, a im łagodniejszy rozruch tym lepiej dla dwumasu, kosztem rozrusznika i aku, dwumas bardzo nie lubi jak auto zapala kulawo, za niskich obr na wysokim biegu i zamulania, im ostrzej jeździsz tym dłużej dwumas pożyje, targanie budą przy gaszeniu to wyłącznie wina poduszek silnika ale skoro zostały wymienione no cóż, ja wymieniłem wszystko możliwe na nowe ori, moje stare wieszaki wydechu 15 letnie też wyglądały idealnie, wymieniłem i auto przy ruszaniu bez gazu mniej drżało, przy gaszeniu po wymianie wszystkich poduszek i gruszki z przodu(i ustawienie jej jak należy) jak ręką odciął, ale to tdi, minimalnie zatelepać ma prawo, a jeżeli ktoś chcesz by nic nie telepało jak w benzynie jest tylko jedno kosztowne wyjście:)
danielom Opublikowano 6 Lipca 2012 Opublikowano 6 Lipca 2012 moj afn tez szarpnie sie troche przy gaszeniu, jak chyba wiekszosc tdi bez klap gaszacych
SotoM Opublikowano 7 Lipca 2012 Opublikowano 7 Lipca 2012 co do plecionki - to ze wyglada- cała - nie widac sladów spalin to nie szkodzi. u mnie tez nie było sladów spalin a telepało. tez nie chciałem zmieniac ale jednak postanowiłem i problemy znikły...
Junior85 Opublikowano 10 Lipca 2012 Autor Opublikowano 10 Lipca 2012 Witajcie, W tym miesiącu postaram się wymienić elastyczny łącznik rury wydechowej i zobaczymy co wy myślicie o zaślepieniu egra ?? w tym silniku >? coś by to dało ??
danu44 Opublikowano 10 Lipca 2012 Opublikowano 10 Lipca 2012 Witam Wiem ze napisze tu inaczej niz koledzy, ale... U mnie (dzieki Bogu) nic nie telepie. Obojetne czy przy zapalaniu czy przy gaszeniu auta. Mozna postawic pelna szklanke wody na masce i nic sie nie wyleje. Wiec jednak jest mozliwe zeby nie telepalo. Ale dlaczego to tego nie wiem.
grzegorzmen Opublikowano 10 Lipca 2012 Opublikowano 10 Lipca 2012 WitamWiem ze napisze tu inaczej niz koledzy, ale... U mnie (dzieki Bogu) nic nie telepie. Obojetne czy przy zapalaniu czy przy gaszeniu auta. Mozna postawic pelna szklanke wody na masce i nic sie nie wyleje. Wiec jednak jest mozliwe zeby nie telepalo. Ale dlaczego to tego nie wiem. Koleżanko przy automacie jest sprzęgło chydrokinetyczne jeśli zwykły automat i prawdopodobnie niema dwumasy więc niediwne że nie telepie
danu44 Opublikowano 10 Lipca 2012 Opublikowano 10 Lipca 2012 WitamWiem ze napisze tu inaczej niz koledzy, ale... U mnie (dzieki Bogu) nic nie telepie. Obojetne czy przy zapalaniu czy przy gaszeniu auta. Mozna postawic pelna szklanke wody na masce i nic sie nie wyleje. Wiec jednak jest mozliwe zeby nie telepalo. Ale dlaczego to tego nie wiem. Koleżanko przy automacie jest sprzęgło chydrokinetyczne jeśli zwykły automat i prawdopodobnie niema dwumasy więc niediwne że nie telepie Acha, no to super... Teraz juz wiem. Dziekuje
Rekomendowane odpowiedzi