Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przestroga dla kupujących

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostrzegam wszystkich kupujących samochody od każdego , osoby prywatnej lub komisu.

Mój przypadek:

Kupiłem autko prawie trzy lata temu.Od osoby prywatnej w Niemczech.W książce serwisowej było wpisane i pod bite przez serwis ze miałem zmieniony kompletny rozrząd przy 120 tysiącach.Zaczęło się od tego ze rozsypał mi się napęd pompy oleju.Auto pojechało na warsztat w celu zrobienia słynnego SWAPU.Odebrałem autko i okazało się ze Panowie przy tej naprawie muszą zdjąć pasek rozrządu.Zasada jest jedna-przy raz zdjetym pasku wymiana jest nas nowy.I też tak zrobiłem, kiedy poszedłem odebrać autko okazało się się że rozrząd nigdy nie był robiony.Wszystko jeszcze było oryginalne a ja na starym pasku zrobiłem 180 tyś.

Dałem się nabrać jak małe dziecko, więc nikomu nie można ufać.Mam nauczkę że jak się kupuje auto to od razu warsztaty i wymiana oleju i pasków.

Opublikowano

Jeszcze mi się nigdy nie zdarzyło poprzestać za zapewnieniach sprzedającego i pieczątce z ziemniaka że rozrząd był wymieniany. Powiem więcej - nawet jak się wymienia rozrząd to jest duża szansa na to, że mechanik coś spieprzy. Od pewnego czasu robię takie rzeczy sam i dobrze an tym wychodzę (finansowo i jakościowo). I tak miałeś szczęście że ci się ten rozrząd nie rozsypał.

Opublikowano
Witam, ostrzegam wszystkich kupujących samochody od każdego , osoby prywatnej lub komisu.

Mój przypadek:

Kupiłem autko prawie trzy lata temu.Od osoby prywatnej w Niemczech.W książce serwisowej było wpisane i pod bite przez serwis ze miałem zmieniony kompletny rozrząd przy 120 tysiącach.Zaczęło się od tego ze rozsypał mi się napęd pompy oleju.Auto pojechało na warsztat w celu zrobienia słynnego SWAPU.Odebrałem autko i okazało się ze Panowie przy tej naprawie muszą zdjąć pasek rozrządu.Zasada jest jedna-przy raz zdjetym pasku wymiana jest nas nowy.I też tak zrobiłem, kiedy poszedłem odebrać autko okazało się się że rozrząd nigdy nie był robiony.Wszystko jeszcze było oryginalne a ja na starym pasku zrobiłem 180 tyś.

Dałem się nabrać jak małe dziecko, więc nikomu nie można ufać.Mam nauczkę że jak się kupuje auto to od razu warsztaty i wymiana oleju i pasków.

Kolego w sumie mnie to nie zdziwilo co napisales. Zycia nie znasz. Zrobione jest tylko wtedy jak zrobiles sam

Opublikowano
  • Autor

Macie racje, miałem więcej szczęścia niż rozumu.

Opublikowano

Ja wiem ze nie kazdy jest oszustem ale niestety czasy 'bliznie do rany przyloz' juz minely bezpowrotnie.

Opublikowano

A tak caly czas pisze sie na forum...

Po zakupie auta... bez wzgledu czy od osobu prywatnej czy z komisu...

Robimy rozrzad.. i podstawowy serwis, oleje filtr i plyny....

I tak miales duzo szczescia.

Pozdrawiam

Opublikowano

ładny przebieg na rozrządzie, to chyba jakiś rekord... :naughty: a wizualnie jak wyglądał? (jeśli go widziałeś)

:hi:

Opublikowano
  • Autor

Rola już była w rozsypce a piasek na jednym brzegu był już od czegoś wytarty,i było po nim widać że był już zmęczony :)

---------- Post dopisany at 09:10 ---------- Poprzedni post napisany at 09:08 ----------

Czyli za pisałem się do rekordów Ginesa :)

Opublikowano
Rola już była w rozsypce a piasek na jednym brzegu był już od czegoś wytarty,i było po nim widać że był już zmęczony :)

---------- Post dopisany at 09:10 ---------- Poprzedni post napisany at 09:08 ----------

Czyli za pisałem się do rekordów Ginesa :)

no to miałeś faaaaaaaaaaaaaaaaaaaart Kolego :decayed:

:hi:

Opublikowano

No ale jak miałeś pieczątkę z serwisu audi,to jak ktoś wymienił serwisie rozrzad to chyba mu nie założyli paska z gates'a tylko na pewno orginal vw/audi... Ją też kupiłem samochód w niemczech od osoby prywatnej i wszystko było tak jak w książce serwisowej,bo byłem w serwisie sprawdzić...

Opublikowano

A po 2 nigdy nie jeżdżę na rozrzadzie 120tys. Tylko wymieniam po 90tys...

Opublikowano
A po 2 nigdy nie jeżdżę na rozrzadzie 120tys. Tylko wymieniam po 90tys...

przesadna ostrożność, wysokojakościowe zamienniki wytrzymują tyle ile trzeba, a jak ktoś ma pecha to mu w drewnianym kościele cegła na głowę poleci

kolega tworzący wątek ameryki nie odkrył, ja kupiłem auto w autoryzowanym serwisie audi -wszystko na cymes, a przy swapie pompy okazało się, że przewód do chłodnicy na silikon zalepiony, by zatamować wyciek

Opublikowano
kolega tworzący wątek ameryki nie odkrył, ja kupiłem auto w autoryzowanym serwisie audi -wszystko na cymes, a przy swapie pompy okazało się, że przewód do chłodnicy na silikon zalepiony, by zatamować wyciek

Żeby tylko takie kwiatki się zdarzały w ASO to by było dobrze :wink:

Opublikowano
Żeby tylko takie kwiatki się zdarzały w ASO to by było dobrze :wink:

jeśli wychodzi takie coś z pod ręki ASO w Ingolstadt, jakoś tak niemiec kojarzy się pozytywnie jeśli chodzi o serwisowanie auta

Opublikowano

ASO wielkie mi ot :kox:

W nysie LELLEK przejol seata i otworzyl swoj punkt,no i moral: kolega (praktykant) dalej tam auta partaczy.