Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja fabrycznego modułu Bluetooth w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A możesz podac który, będę wdzięczny

..masz pod radio , więc odepnij 39 :wink4:

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 424,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

To jest opowiedź , dzięki |Dominik :hi:

Opublikowano

ja mam jeszcze takie pytanie mam na oku bluetooth o takich numerach 8P0 863 335D czy zda on egzamin, potrzebuje tylko nawiązywać rozmowy by książka była na fisie i to wszystko zaznaczę że mam concert 2

a i przy okazji jak mam znaleźć jakie kable są potrzebne do połączenia z modułem?

Opublikowano

A masz kierę z MF?

Opublikowano

ja mam jeszcze takie pytanie mam na oku bluetooth o takich numerach 8P0 863 335D czy zda on egzamin, potrzebuje tylko nawiązywać rozmowy by książka była na fisie i to wszystko zaznaczę że mam concert 2

a i przy okazji jak mam znaleźć jakie kable są potrzebne do połączenia z modułem?

..pod concerta 2 sie nada taki z D :naughty: jeśli masz kiere multi to spoko będziesz miał kontakty na fisie i będziesz mógł odbierać i kończyć rozmowy :wink4:

co do kabelka to np.http://allegro.pl/audi-wiazka-okablowanie-bluetooth-do-rns-e-i1968820057.html

Opublikowano

A masz kierę z MF?

tak;]

..pod concerta 2 sie nada taki z D :naughty: jeśli masz kiere multi to spoko będziesz miał kontakty na fisie i będziesz mógł odbierać i kończyć rozmowy :wink4:

co do kabelka to np.http://allegro.pl/audi-wiazka-okablowanie-bluetooth-do-rns-e-i1968820057.html

ale nie mam rns-e a czemu ma sie nie nadac D pod concerta?

Opublikowano

przecież napisałem że nada :wink4:

Opublikowano

przecież napisałem że nada :wink4:

ok to sie zdaje na ciebie i szarpne ten kabel tylko wiesz by nie było jaj że nie pasuję:)

a czy potrzebuje obudowe by dopasować?

Opublikowano

czy ten czy ten z navika , wszystko jedno :wink4: do tego od czakiego dokupujesz kostke lub wpinasz na piny bez kostki do radyjka , ten z navika jest z kostką ale ciut droższy :)

Opublikowano

czaje o co kaman;} dziękuje za informacje jak nie bede czegoś wiedział będe pytał

ale własnie jest jeszcze jeden problem bo poprzednio miałem zestaw Bury, i została mi centralka za radiem, i jak od tej centralki odłącze kostkę to mi grają tylko prawe głośniki nie wiem o co w ogole w tym, wszystkim chodzi.

a centralka jest pod stojak na telefon bo juz zdążyłem ten temat oblukać

Opublikowano

Witam wszystkich.

Postanowiłem dodać do auta moduł BT. Kupiłem od kolegi z forum kompletny zestaw. Niestety, nie posiada on rozpiski kabli i nie wiem co gdzie podłączyć. Dodam że posiadam radio Concert III i kierownicę MF. Po rozbrojeniu kostka od strony BT wygląda tak:

schowek01lm.jpg

Dodam, że piny 1,2,8,9,15,16,17,18 są na drugim końcu ucięte, a 11 i 12 zakończone również pinami.

Mikrofon też nie jest chyba ori, zakończony jest również pinami jak na zdjęciu.

img0550u.jpg

Gdzie to wpiąć? Jak połączyć z BT? Najbardziej mi zależy na rozpisce kostki, np. pin 1 to zasilanie, 2 masa itd., bo bez tego ani rusz. :wallbash: Jeżeli ktoś to ogarnia to proszę o pomoc :notworthy:

Opublikowano

..znowu ktoś zajumał opis z I strony :wallbash:

BT RNS-E

pin 1 zasilanie bt(+) pin 15 kostka D

pin 2 zasilanie bt (masa) - pin 12 kostka D

pin 8 sygnał tel + pin 12 kostka C

pin 9 sygnał tel - pin 6 kostka C

pin 11 + mikrofonu

pin 12 - mikrofonu

pin 15 k-line pin 5 kostka B

pin 16 wyciszenie TEL MUTE pin 11 kostka D

pin 17 CAN HIGH pin 9 kostka D

pin 18 CAN LOW pin 10 kostka D

Opublikowano

Dzięki Domin. O to mi chodziło, faktycznie rozpiski nie mogłem nigdzie znaleźć. Mam nadzieję że kolesiowi od radyjek to wystarczy i podłączy mi to jakoś do Concerta III. Chyba że ktoś to podłączał do tego radia i ma jakieś wskazówki?

Opublikowano

gdzieś mam w domu rozpiske concerta III , jak zjade to skleje do kupy razem z BT :wink4:

generalnie za wiele sie nie zmienia :cool1:

Opublikowano

Dzięki Domin. O to mi chodziło, faktycznie rozpiski nie mogłem nigdzie znaleźć. Mam nadzieję że kolesiowi od radyjek to wystarczy i podłączy mi to jakoś do Concerta III. Chyba że ktoś to podłączał do tego radia i ma jakieś wskazówki?

to jest ori mikrofon audi bose :tongue4:

Opublikowano

Jak byś mógł to zapodaj mi proszę. U mnie w mieście choć nie należy do tych najmniejszych, są tylko dwa zakłady które zajmują się audio i tylko jeden fachman podjął się instalacji tego concerta do b6. Drugi mówił że nie można :polew: Ten co się podjął, tak mi podłączył, że przez VCDS nie mogę się teraz w ogóle połączyć z radiem :confused4: W starym concercie mogłem robić testy itp. Nie wie co mógł zrobić nie tak, ja tym bardziej, więc podrzuć mi tą rozpiskę jak możesz aby chłopak się nie męczył.[br]Dopisany: 09 Grudzień 2011, 20:42_________________________________________________

I wszystko jasne! Tak w ogóle to trafiłeś w 10-tke kto na forum może mieć rozpiskę do BT.

Opublikowano

Jak byś mógł to zapodaj mi proszę. U mnie w mieście choć nie należy do tych najmniejszych, są tylko dwa zakłady które zajmują się audio i tylko jeden fachman podjął się instalacji tego concerta do b6. Drugi mówił że nie można :polew: Ten co się podjął, tak mi podłączył, że przez VCDS nie mogę się teraz w ogóle połączyć z radiem :confused4: W starym concercie mogłem robić testy itp. Nie wie co mógł zrobić nie tak, ja tym bardziej, więc podrzuć mi tą rozpiskę jak możesz aby chłopak się nie męczył.[br]Dopisany: 09 Grudzień 2011, 20:42_________________________________________________

I wszystko jasne! Tak w ogóle to trafiłeś w 10-tke kto na forum może mieć rozpiskę do BT.

oki sie zrobi :wink4: , co do k-line to trza przepiąć przewodzik ale to już zapodam na rozpisce :cool1:[br]Dopisany: 09 Grudzień 2011, 20:58_________________________________________________ BT CONCERT III

pin 1 zasilanie bt(+) pin 15 kostka D

pin 2 zasilanie bt (masa) - pin 12 kostka D

pin 8 sygnał tel + pin 12 kostka C

pin 9 sygnał tel - pin 6 kostka C

pin 11 + mikrofonu

pin 12 - mikrofonu

pin 15 k-line pin 7 kostka C

pin 16 wyciszenie TEL MUTE pin 11 kostka D

pin 17 CAN HIGH pin 9 kostka D

pin 18 CAN LOW pin 10 kostka D

cała zmiana w porównaniu z rns-e to linia-k,w concert III jest ona pod kostką C a w rns-e pod kostką B :wink4:

k-line w concercie II który miałeś to taki niebiesko zieliny przewodzik , podepnij go teraz do kostki 7C :naughty:

bns.jpg

By domin

Opublikowano

Dziękuję serdecznie domin za tak dokładną rozpiskę. W poniedziałek będę montował całość i napiszę jakie rezultaty. Kupiłem moduł Q i mam nadzieję że mi obsłuży SE Xperię V. Tych dotykowych telefonów to nijak odbierać, nie mówiąc o wybieraniu numeru podczas jazdy. Dużo rozmawiam przez fona i BT to moje wybawienie :naughty:

Opublikowano

(...) Kupiłem moduł Q i mam nadzieję że mi obsłuży SE Xperię V.

(...)

U mnie Q działa w połączeniu z SE Xperia X10i (android 2.3.3)

Czasem nie "ściąga" na RNS połączeń wybieranych w telefonie gdy nie był on w momencie wykonywania połączenia sparowany z BT auta. Mimo że połączenia te są widoczne w rejestrze połączeń telefonu.

Poza tym wszystko działa dobrze.