Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja fabrycznego modułu Bluetooth w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
no to kable do poprawy... to jest przejściówka z ISO na ISO2??

a gdzie Ty masz kodowanie tego microfonu??

W kodowaniu radia / navi

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 424,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

która cyfra??

Opublikowano

Ńie mam teraz otwartego, ale z tego co pamietam 5 z siedmiu ( kanał 56)

Miałem tam 0500115 teraz wstawilem 0301715.

Co ciekawe na kanale 56 pokazują sie te same wartości (powielają sie z kanału 56 do 37) , różnią sie jednak w pozycjach :

Workshop

Radio:06335 navi:00360

Importer:

Radio:000 navi:56602

Equipment:

Radio:00000 navi:56602

---------- Post dopisany at 11:17 ---------- Poprzedni post napisany at 07:18 ----------

Kolejny dylemat: czy w moim b7 diagnostyki po linii K powinna być podłączona ? I czy w kodowaniu ta powinna być wybrana ?

Opublikowano

56 to to samo co 37

te drugie kodowanie jest teraz prawidłowe (0301715)

linia k musi być podłączona i w kodowaniu masz zaznaczyć, że bt się łączy przez nią...

Opublikowano

Kolejny problem to straszne echo które słyszą dzwoniący do mnie.

Czy można to zmniejszyć doborem parametru opóźnienia ? i w którą stronę?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć.

Mam mały problem po zainstalowaniu rns-e, BT fabryczny. Telefon łączy się bez problemu, dzwonie gdzieś lub ktoś do mnie dzwoni, odbieram i wyskakuje na ekranie rns'a ikonka wyciszenia rozmowy. Jak ja mówie przez bt w aucie ktoś w telefonie mnie słyszy ale ja nic nie słyszę w głośnikach jak do mnie mówią. Nie wiem czy muszę coś przekodować czy może będzie błąd w przejściówce co kupiłem w naviserwis..... Wcześniej miałem concerta i wszystko działało jak należy.

Opublikowano
Cześć.

Mam mały problem po zainstalowaniu rns-e, BT fabryczny. Telefon łączy się bez problemu, dzwonie gdzieś lub ktoś do mnie dzwoni, odbieram i wyskakuje na ekranie rns'a ikonka wyciszenia rozmowy. Jak ja mówie przez bt w aucie ktoś w telefonie mnie słyszy ale ja nic nie słyszę w głośnikach jak do mnie mówią. Nie wiem czy muszę coś przekodować czy może będzie błąd w przejściówce co kupiłem w naviserwis..... Wcześniej miałem concerta i wszystko działało jak należy.

prawdopodobnie miałeś małą navi między zegarami z czytnikiem płyt w bagażniku , czyż nie ?

Opublikowano
Cześć.

prawdopodobnie miałeś małą navi między zegarami z czytnikiem płyt w bagażniku , czyż nie ?

Zgadza się...

Opublikowano
Cześć.

Zgadza się...

no to musisz zaopatrzeć się w wyjmaki do radia i wyciągnąć czytnik płyt dvd który masz w bagażniku i zmostkować jeden kabelek. Jutro postaram się wrzucić Ci fotke który i jak to wygląda u mnie bo dawno to było i juz zapomniałem. Ale i tak najpierw musisz wyciągnąć napęd :D

Opublikowano
Cześć.

Zgadza się...

no to musisz zaopatrzeć się w wyjmaki do radia i wyciągnąć czytnik płyt dvd który masz w bagażniku i zmostkować jeden kabelek. Jutro postaram się wrzucić Ci fotke który i jak to wygląda u mnie bo dawno to było i juz zapomniałem. Ale i tak najpierw musisz wyciągnąć napęd :D

Mostkuje sie 3 kabelki czarny do czarnego, szary do szarego i zielony do zielonego ale to nie tu tkwi problem , wyciagnij rnsa i popatrz na czerwona i czarna wtyke tel tam bedzie bubel w postaci jednego kabelka za duzo;-)

Wyslane z RNSA

Opublikowano

Starą nawigację z boczka mam wyciągniętą już dawno. Nie łączyłem żadnych przewodów póki co - a co ma na celu zmostkowanie ich tak wogóle??

A co do kostki za rns to sprawdzę w wolnej chwili i wychodzi na to że to nie pierwszy błąd w tej przejściówce.......:facepalm:

Opublikowano

gdyby ktoś szukał to mam 8P0 862 335 H na zbyciu, info PW

Opublikowano

Panowie modul z A na koncu da rade z nowymi phonami iphonami 5 itd itp? Nie wiem czym sie kierowac przy zakupie modulu do b6 ceny sa rozne a nie wiem czym tak naprawde te literki na koncu sie roznia, jak ktos ma jakas dokladniejsza rozpiske to bym poprosil

Opublikowano
Panowie modul z A na koncu da rade z nowymi phonami iphonami 5 itd itp? Nie wiem czym sie kierowac przy zakupie modulu do b6 ceny sa rozne a nie wiem czym tak naprawde te literki na koncu sie roznia, jak ktos ma jakas dokladniejsza rozpiske to bym poprosil

Moduł z A na końcu jest modułem BASIC i będziesz miał tylko odbieranie i inicjowanie połączeń.Żeby mieć pełną książkę na FIS-ie i RNS-E najlepiej instalować moduły od H w górę. W poście wyżej Kolega ma do sprzedania. Sam takiego używam i Samsung Galaxy SIII śmiga bez problemu.

Lista BT z uwzględnieniem funkcjonalności:

8E0 862 335 (do MY 2005.5 A4) [uSA] – bez Bluetootha

8P0 862 335 (do MY 2004 A3) – podstawowa funkcjonalność

8P0 862 335 A (MY 2004 A3/A4) - podstawowa funkcjonalność

8P0 862 335 D (MY 2005 A4 do 8E-5-533 000) - podstawowa funkcjonalność

8P0 862 335 E (MY 2005 A4 od 8E-5-533 001 do 8E-5-600 000) - podstawowa funkcjonalność

8P0 862 335 C (MY 2006 A4 od 8E-6-000 001 do 8E-6-800 001)

8P0 862 335 B (MY 2006 A3/A4) [uSA]

8P0 862 335 F (MY 2006.5 A3/A4) [Europa]

8P0 862 335 G (MY 2006.5 A4) [uSA]

8P0 862 335 M (MY 2007) [Europa]

8P0 862 335 J (MY 2007) [uSA]

8P0 862 335 H (MY 2007.5) [Europa]

8P0 862 335 L (MY 2008) [uSA]

8P0 862 335 K (MY 2008) [Europa, firmware 0340] -> uszkodzony soft (=unikać)

8P0 862 335 Q (MY 2008) [Europa, firmware 0350]

8P0 862 335 R (MY 2008) [uSA]

8P0 862 335 N (MY 2009) [Europa]

8P0 862 335 P (MY 2009) [uSA]

8P0 862 335 S (MY 2009.5) [Europa]

8P0 862 335 T (MY 2009.5) [uSA]

8P0 862 335 AA (MY 2010) [Europa]

8P0 862 335 AB (MY 2010) [uSA]

8P1 862 335 (MY 2011) [Europa]

Opublikowano

dzieki Artur, juz sie do niego odezwalem i czekam na odpowiedz

Opublikowano

Witam,

mam moduł wersji D i to pewnie z tego powodu nie mogę się połączyć z adresem 77 ?

Address 77: Telephone Labels: 8Z0-919-283.LBL

Controller:

Note: Excessive Comm Errors

Czy jest szansa że te aplikacje rozbudują funkcjonalność modułu D ?

Bluetooth IrMC Phonebook

Bluetooth SIM Access

Czy jest gdzie dokładniejsza rozpiska jak wygląda transmisja w module np H a jak wygląda w module D ? Bo myślę że dało by się to jakoś oprogramowaniem w telefonie rozbudować działanie bluetooth.

Opublikowano

Panowie kupiłem wiązkę do modułu BT ale z tego co widzę to od strony która idzie do RNS-E nie ma wtyczki, jest tylko parę kolorowych kabli. Jest jakiś schemat jak do przylutować ?

Opublikowano
Panowie kupiłem wiązkę do modułu BT ale z tego co widzę to od strony która idzie do RNS-E nie ma wtyczki, jest tylko parę kolorowych kabli. Jest jakiś schemat jak do przylutować ?

parę tzn. 3?

niebieski - 5/B

dwa zielone odpowiednio 12 i 6/C

Opublikowano

Witam,

chciałbym u siebie odpalić SDS.

Mam oryginalny moduł bluetooth (niestety w wersji D), także mikrofon działa.

W pierwszym poście pisze o 4 żyłowym kablu a gdzieś dalej wyczytałem że wystarczy 2 żyłowy ?

Czy jest gdzieś jakiś schemat jak to dokładnie połączyć ?

Rozumiem że wystarczy tylko zabieg z mikrofonem zrobić i ma działać ?

Opublikowano

Nie do końca :) Mam 5 kabli, wiadomo czerwony 12v a brązowy gnd ale gdzie to można wpiąć ? I co z tymi różowymi i zielonym ?

Dodatkowo co potrzebuję żeby to wlutować do wtyczki ? Jakieś piny czy coś ?

I co to za kabel ten z 3 żyłami ?

Do mikrofonu też nie mam wtyczki w kablu, jest tam jakaś filozofia ?

55g8.jpg