Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja fabrycznego modułu Bluetooth w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam SG4 z andkiem 4.3 i nie ma żadnego problemu. To raczej nie ma znaczenia. Napisz jaki masz tel i czy przypadkiem ktoś z innym tel nie probowal sie łączyć ?

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 424,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

DSC_0975.jpg

Witam, miałem podłączony taki moduł, podmieniłem na taki z literką H i nie działa, miałem go fabrycznie zamonotowany pod Navi rns D i zestaw głośnomówiący przy radiu (taka słuchawka). Nie wykraywało mi bluetootha i nadal nie wykrywa. Co mam zrobić? Pomóżcie? Muszę zmieniać kabelki czy ustawiać coś vagiem?

:facepalm:

Sprawdzałem i telefon już łączy mi się z bluetooth i navi RNS-E pokazuje zasięg ale nie da się dzwonić:/ Czy muszę podciągnąć jakieś kabelki?

---------- Post dopisany 06-02-2014 at 01:07 ---------- Poprzedni post napisany 05-02-2014 at 22:44 ----------

Wyświetla mi się taki kuminkat na navi:

DSC_0981.jpg

Opublikowano

Odpowiednie kodowanie i będzie git:wink:

Opublikowano

[/color]Ok udało się wszystko ładnie działa, oprócz jednej rzeczy:/ Podczas dzwonienia nic nie słychać i świeci się ikonka wyciszenie :( Co może być powodem?

Opublikowano
[/color]Ok udało się wszystko ładnie działa, oprócz jednej rzeczy:/ Podczas dzwonienia nic nie słychać i świeci się ikonka wyciszenie :( Co może być powodem?

Przejrzyj stronę wczesniej, tłumaczyłem dlaczego nic nie słychać. Nie pokrywają sie kabelki w przejsciówce od modułu do RNS-E

Opublikowano

Teraz tam zaglądałem, mam nie podłączone złącze 4. Wcześniej miałem RNS-D i nie wiem skąd mam wziąć te kabelki tj. tel. mute, tel+ i tel-. Czy są gdzieś wpięte w innej kostce czy trzeba prowadzić od modułu?

Opublikowano
Teraz tam zaglądałem, mam nie podłączone złącze 4. Wcześniej miałem RNS-D i nie wiem skąd mam wziąć te kabelki tj. tel. mute, tel+ i tel-. Czy są gdzieś wpięte w innej kostce czy trzeba prowadzić od modułu?

Zobacz czy masz w kostce auta (nie pamietam w której) kabelki zielony i czarny, one idą od modułu Bluetooth do Radia muszą się pokrywać z pinami 6 i 12 w kostce C RNS-E. Przeważnie trzeba je zamienić miejscami aby sie pokrywały ze sobą.

Od modułu: zielony to tel+ czarny to tel-

od RNS-E: 12pin to tel+ 6pin to tel-

Mute ci działa skoro wycisza ci radio.

Na 99% są zamienione te kabelki.

Opublikowano

fc28e60682868df3.jpg

Znalazłem taką rozpiskę kostek. Sądzę zę to będą któreś z tych kabli.

Jutro na to zobaczę :wink:

---------- Post dopisany 08-02-2014 at 16:55 ---------- Poprzedni post napisany 07-02-2014 at 22:03 ----------

Ok udało mi się podłączyć :D Dzięki wielkie za pomoc, wszystko działa jak powinno :banan:

Opublikowano

Panowie mam taki problem , mój galasy s4 nie widzi rns-e i nie mam pojęcia jak to zrobić , mojej kobiety xperia j widzi bez problemu i się łączy a mój s4 nic nie widzi , myślicie ze problem leży w s4 android 4.3

Opublikowano
Panowie mam taki problem , mój galasy s4 nie widzi rns-e i nie mam pojęcia jak to zrobić , mojej kobiety xperia j widzi bez problemu i się łączy a mój s4 nic nie widzi , myślicie ze problem leży w s4 android 4.3

Nie . Ja mam s4 i wszystko śmiga jak ta lala. W ustawieniach blutootha masz coś takiego jak czas widoczności do wyszukania urządzenia i czy ma być widoczny dla wszystkich urządzeń czy tylko sparowanych. I ustawiasz najpierw w telefonie że dla wszystkich a potem dopiero odpalasz zapłon i powinno chulac. Jak nie pomoże to pisz podam drugą opcję

Opublikowano

byłem w garage sprawdzałem i nie pomogło :kwasny:

Opublikowano
byłem w garage sprawdzałem i nie pomogło :kwasny:

Jaka wersja modułu ? Jaka literka na końcu ?

Opublikowano

ojojoj tego Ci nie powiem bo juz tak kupiłem auto i jeszcze za schowek nie zaglądałem :facepalm: ale byłem jeszcze raz w garage i zrobiłem kilka razy tak jak napisałeś i za 4 razem znalazł urządzenie , wpisałem kod 1234 bo taki przyszedł mi do głowy ( nie wiem czy dobry ) i sie połączyłem , ale widziałem jakąś liste , nazwe i inne , nie widziałem książki ani odebranych i nieodebranych połączeń , nie wiem jeszcze jak się wgrywa kontakty

Opublikowano
ojojoj tego Ci nie powiem bo juz tak kupiłem auto i jeszcze za schowek nie zaglądałem :facepalm: ale byłem jeszcze raz w garage i zrobiłem kilka razy tak jak napisałeś i za 4 razem znalazł urządzenie , wpisałem kod 1234 bo taki przyszedł mi do głowy ( nie wiem czy dobry ) i sie połączyłem , ale widziałem jakąś liste , nazwe i inne , nie widziałem książki ani odebranych i nieodebranych połączeń , nie wiem jeszcze jak się wgrywa kontakty

No to kontakty i cala zabawa z nimi czy w ogóle będą czy nie zależy od tego jaką wersje modułu masz : czy jest w wersji hi czy low

Opublikowano

vwbartus a czy dobrze sprawdzałeś?

Większość osób myśli że książkę znajdzie w przycisku "NAME". A tak nie jest, normalnie "TEL" i lewy górny przycisk przy gałce to jest pamięć i tam jest wybrane, książka, odebrane, nieodebrane.

Jeśli jest fabrycznie RNS-E to na 100% jest moduł high, a nawet jak nie był fabrycznie RNS to na 75% też jest high w 2006.:wink:

Opublikowano

Większość osób myśli że książkę znajdzie w przycisku "NAME". A tak nie jest, normalnie "TEL" i lewy górny przycisk przy gałce to jest pamięć i tam jest wybrane, książka, odebrane, nieodebrane.

Jeśli jest fabrycznie RNS-E to na 100% jest moduł high, a nawet jak nie był fabrycznie RNS to na 75% też jest high w 2006.:wink:

Ale zanim zaczyta książkę i będą wszystkie odebrane , nieodebrane itd to mija ze 2 minuty wiec mógł od razu nie widzieć. A jak ma rnsa dokładnego ?

Opublikowano

Ale zanim zaczyta książkę i będą wszystkie odebrane , nieodebrane itd to mija ze 2 minuty wiec mógł od razu nie widzieć. A jak ma rnsa dokładnego ?

No musi się sczytać, ale to długo nie trwa. Też mam SG4 z Andkiem 4.3

Napisałem że jak nie był fabrycznie RNS, to na 75 % jest moduł high. Przykład mój kolega ma B7 z 2006 i Concerta II, moduł fabrycznie siedzi "M" czyli high.:wink:

Opublikowano

pytanie czy za każdym razem po połączeniu ma zasysać książke z tel..? bo co wsiąde do auta to w rnsie niema żadnych kontaktów i prosi o pobranie wszystkiego

Opublikowano

To normalne, za kazdym razem czyta kontakty

Opublikowano

Dzięki za podpowiedź :wink: Bo naprawdę tak jak napisałeś szukałem książki pod NAME :facepalm::doh: Ale jak nacisnąłem Tel i lewy górny PAMIĘĆ moim oczom okazała się odebrane , nie odebrane , książka itd :kox::banan: także dzięki z podpowiedź :drinks:

PS ,gdzie można znaleść instrukcje obsługi RNS-E po Polsku ?