Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja fabrycznego modułu Bluetooth w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ale zobaczcie że na drugim zdjęciu wersja oprogr. jest S

Gdzie zobaczyć co to za błędy i przecież on działa tylko przekodować się nie da.

Spójrzcie że jest zakodowany na "diagnostyka przez CAN " a ja mam kabel K-line może dlatego ja nie mogę przekodować.

Przetłumaczyłem błędy:

00446 Funkcja ograniczenia ze względu na pod napięciem

Dolna granica przekroczona

01305 magistrala dla infotainment

brak komunikacji sygnału

ale przecież Ty masz wersje lite :facepalm:

zainstaluj pełną chyba że kabel nie obsłuży

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 423,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
ale zobaczcie że na drugim zdjęciu wersja oprogr. jest S

Gdzie zobaczyć co to za błędy i przecież on działa tylko przekodować się nie da.

Spójrzcie że jest zakodowany na "diagnostyka przez CAN " a ja mam kabel K-line może dlatego ja nie mogę przekodować.

Przetłumaczyłem błędy:

00446 Funkcja ograniczenia ze względu na pod napięciem

Dolna granica przekroczona

01305 magistrala dla infotainment

brak komunikacji sygnału

ale przecież Ty masz wersje lite :facepalm:

zainstaluj pełną chyba że kabel nie obsłuży

chodzi ci o VCDS ? a skąd wziąć pełną :) pisałem ze kabel mam stary KKL-line

Opublikowano

masz hardware S ale wgrane oprogramowanie AB czyli USA, nie wiem jakie są różnice pomiędzy USA a EUROPA, może Ci to zadziała, pozmieniaj kodowania

Opublikowano

spróbuj u kogoś kto ma mocniejszy kabel

Opublikowano

No właśnie kto ma taki kabel i pomoże w Puławach.

Opublikowano

No właśnie kto ma taki kabel i pomoże w Puławach.

napisz najlepiej na stronie spotów w Twojej okolicy , chyba ze Wy podlegaciee pod lublin ?

Opublikowano

Witam panowie,ma ktoś może rozpiskę pinów kostki która idzie do modułu bluetooth? Kupiłem moduł i dostałem wtyczkę z kawałkami kabelków ale nie mogę znaleźć jej rozpiski co gdzie podłączyć , o ile wyczytałem ze piny 11 i 12 to mikrofon to zostały mi jeszcze kabelki w pinach 1,2 i 14 , pomoże ktoś jak to podpiąć z rnsem ledowym i może żeby od razu podłączyć w układzie żeby kiedyś aktywować sdsa,w sumie mało tych pinów w tej kostce ale widocznie to wystarczało,chyba że trzeba jeszcze jakieś dorezać to nie ma problemu, dodam że rnsa ledowego miałem dorezanego bo było zwykłe radyjko 1 din

Opublikowano

A wie ktoś może gdzie podłączyć kabelek z pinu 14 kostki modułu bo mam tam kabelek a nie mam opisu ?

Opublikowano

Izolujesz i zostawiasz w spokoju :wink:

Opublikowano
:hi:
Izolujesz i zostawiasz w spokoju :wink:
Opublikowano
Obecnie mam moduł 8P0862335A, który sparowany jest z Samsungiem S3 z androidem 4.1.2

Kontakty z SIM wyświetlają się na FISie, kierownica multifunkcyjna wybiera/odbiera/kończy połączenia.

Po upgradzie systemu operacyjnego na tel powyżej androida 4.1.2 parowanie z BT przestaje działać.

W związku z tym chciałbym wymienić mój moduł BT na taki, który współpracuje z najnowszymi wersjami androida.

Przeglądając allegro i ogłoszenia na forum znalazłem moduły w wersjach 8P0862335H oraz 8P0862335M.

Czy ktoś powie mi jaka jest różnica pomiędzy tymi modułami i czy komuś działają prawidłowo z androidem w wersji 4.4 lub 4.3?

ja mam M i działa na najnowszym andku w galaxy s4. także możesz brać

Zamontowałem 8P0862335H i bez problemu łączy się z urządzeniami opartymi na najnowszym Androidzie 4.4 (przetestowałem z Galaxy S3 i S4 na ostatniej wersji androida wydanej przez samsunga jak i customowym ROMie opartym o 4.4) oraz IOS 7.1 (Iphone 5) :thumbup1:

Opublikowano
Obecnie mam moduł 8P0862335A, który sparowany jest z Samsungiem S3 z androidem 4.1.2

Kontakty z SIM wyświetlają się na FISie, kierownica multifunkcyjna wybiera/odbiera/kończy połączenia.

Po upgradzie systemu operacyjnego na tel powyżej androida 4.1.2 parowanie z BT przestaje działać.

W związku z tym chciałbym wymienić mój moduł BT na taki, który współpracuje z najnowszymi wersjami androida.

Przeglądając allegro i ogłoszenia na forum znalazłem moduły w wersjach 8P0862335H oraz 8P0862335M.

Czy ktoś powie mi jaka jest różnica pomiędzy tymi modułami i czy komuś działają prawidłowo z androidem w wersji 4.4 lub 4.3?

Zamontowałem 8P0862335H i bez problemu łączy się z urządzeniami opartymi na najnowszym Androidzie 4.4 (przetestowałem z Galaxy S3 i S4 na ostatniej wersji androida wydanej przez samsunga jak i customowym ROMie opartym o 4.4) oraz IOS 7.1 (Iphone 5) :thumbup1:

a skąd masz 4,4 w galaxy ? :shock3:

Opublikowano

Panowie ma ktoś moduł H ?? Jak on sobie radzi z nowym Andkiem.

Opublikowano

Panowie ma ktoś moduł H ?? Jak on sobie radzi z nowym Andkiem.

3 posty wyzej napisane co i jak:facepalm:

Opublikowano

a czy ktoś może podpowiedzieć jaki kabelek zakupić żeby przeciągnąć do mikrofonu ? W oryginale idzie dość cienki ekranowany a jak chodziłem po sklepach muzycznych to maja same grube :/ ewentualnie może ten kabelek ma jakieś oznaczenie to bym zakupił na all...

Opublikowano
a czy ktoś może podpowiedzieć jaki kabelek zakupić żeby przeciągnąć do mikrofonu ? W oryginale idzie dość cienki ekranowany a jak chodziłem po sklepach muzycznych to maja same grube :/ ewentualnie może ten kabelek ma jakieś oznaczenie to bym zakupił na all...

kup cos z ekranem , kiedys podlaczyłem na zywca na zwyklych kablach i tez smigalo nawet bez wiekszych zakłócen:wink:

Opublikowano

Panowie posiadam mikrofon o oznaczeniu 4L1 035 711 B kolory kabelków biały i czarny i teraz pytanie czy + i - to standardowo czarny - ,a biały +?