Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. wczoraj w moja a4 b5 2000 avant pewien gość zagapił się no i wycelwal centralnie w tył.... :( zderzak odrobine klapa no i ;'( zmiejszyly sie szczeliny miedzy blotnikami a tylnymi drzwiami wezwalem policje itp itd gość dostał mandat itd.... nie chce zarabiać na tej szkodzie chce mieć tylko jak należy naprawione auto myślę o ASO tylko obawiam sie ze jak servis zacznie szaleć to wyjdzie pewnie spora suma. Sprawca miał ubezpieczenie oc w firmie axa obawiam sie jakichś wykrętów firmy ubezpieczeniowej od zapłaty całej sumy bo na pewno wg nich będzie za drogo... czy ktoś może mi coś doradzić? jak dobrze to rozegrać żeby wszystko było ok? to pierwsze takie doświadczenie w moim życiu... HELP!

07072012182.jpg

<br /><br />

2012_07_07_258.jpg

<br /><br />

Opublikowano

na pierwszy rzut oka u ciebie to nie wyglada zle ale tak jesli juz na blotkikach sie jest inna szpara przy drzwiach to juz jest nie dobrze trzeba jakos wyciagac tylko jak? klapa zderzak i tak dalej wieksze koszty naprawy nic w astrze pewnie. poczekaj na list albo idz do axa ze sporzadonym protokolem przez policje i danymi z polisy sprawcy. oni dadza ci wycene ktora napewno cie nie zadowoli. wczesniej jedz gdzies albo do jakiegos rzeczoznawcy albo blacharza i niech ci wyceni za ile by ci to zrobil. znaczy ile za wyciagniecie tych blotnikow zeby szpary w miare ori byly bo zderzak klape sobie kupic mozesz w kolorze. potem po wycenie zobaczysz czy cie cena zadawala jak tak to bierzesz kase. i potem robisz odwolanie zeby dali ci wiecej bo jednak za malo. albo druga opcja. mowisz im ze samochod idzie do aso i axa musi placic aso a tu sobie poradza z zaplata a ciebie nic nie interesuje tylko samochod dostaniesz jak ori. z tym ze kasy zadnej nie zobaczysz wiec wychodzisz na zero ale nie do konca bo samochod byl robiony.