pala Opublikowano 9 Lipca 2012 Opublikowano 9 Lipca 2012 Cześć, Chciałem rano wyprowadzić auto z garażu, przekręcam kluczyk, i rozrusznik zakręcił raz, zawył i koniec, myślałem,że padło aku bo auto stało 2-3dni i może gdzieś lampka się świeciła czy coś... podpiąłem prostownik który wskazywał,że aku jest w pełni naładowane, próbowałem odpalić na kable też nic, wszystkie kontrolki normalnie świecą, radio gra, próbuje drugi raz odpalić, tym razem tylko słychac awuuuuu i zero reakcji na przekręcanie kluczyka... w piątek mam wyjazd, a fura stoi, mechanik terminy zajęte do końca tygodnia i co tu teraz zrobić?! Padł rozrusznik czy co się mogło stać? Sprawdzałem wtyczki, wyglądały na wpięte.
darko Opublikowano 9 Lipca 2012 Opublikowano 9 Lipca 2012 Kolego spróbuj czymś stuknąć w sam rozrusznik,może się gdzieś szczotki zawiesiły.Najlepiej jakby Ci ktoś mógł pomóc w tym,jeden przekręca kluczyk a drugi stuka w rozrusznik,nieraz tak robiłem ale w innych autach nie w audi.
pala Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Opublikowano 9 Lipca 2012 Próbowałem własnie, dojść tam młotkiem, a nawet z przedłużką to masakra jakaś...
cocoo24 Opublikowano 9 Lipca 2012 Opublikowano 9 Lipca 2012 od spodu jest wiecej miejsca, ale to bez sensu, daj nr rozrusznika, mam jakies za małą kase
darko Opublikowano 9 Lipca 2012 Opublikowano 9 Lipca 2012 Pokombinuj troszkę,może nie włączając zapłonu wrzuć 3 lub 4 bieg i popchnij autko kawałek do przodu i spróbuj odpalić a nie od razu wymieniać rozrusznik.Bez obrazy dla kolegi z posta wyżej.Może być pierdoła a może faktycznie padł.
Rekomendowane odpowiedzi