Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

RNS E Bluetooth + Android (phone)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Studiuję instrukcję od RNS E na temat możliwości na jakie pozwala połączenie poprzez Bluetooth z telefonem na systemie Android, ale w niej niestety jest bardzo nie wiele na ten temat (na temat bluetootha).

Czy macie jakieś większe doświadczenie lub jakieś instrukcję które pozwolą mi się doinformować na ten temat ? Może są jakieś ciekawe aplikacje w Google Play (w markecie), może można puszczać np stream przez bluetooth ?

Ale podstawa to korzystanie z książki telefonicznej - u mnie coś to się nie ładuje na RNS :/ Dlatego chce na ten temat coś poczytać.

Z góry dziękuje za wszelkie info :)

Opublikowano

Ja mam nokie na symbianie i też książka tel. sie nie ładuje.

Pozatym działa bez problemów.

Opublikowano

Ja mam HTC Desire Z i wszystko dziala.

Opublikowano
  • Autor

Możesz rozwinąć, bo jestem ciekaw jak to działa, jakie ma możliwości i co powinno działać ?

Z góry dziękuje

Opublikowano

No właśnie... czego można sie spodziewać. Dochodzi tylko książka kontaków do radia ?

Opublikowano

kontakty odebrane nieodebrane i wybierane zalezy od sterownika jaki masz jak masz wysoki np M Q to spokojnie czyta rns te dane

Opublikowano

Dzięki.

Więc musze sie jakoś zorientować jaki u mnie BT siedzi. Jak to sprawdzić ? Mam fabrycznie zamontowany, auto z prod. 2004r

Niedługo konczy mi sie umowa z operatorem i chce wziąść nowy telefon, macie jakieś godne polecenia jeśli chodzi o współprace z BT audi, i ew. zamontowanie go na uchwycie. Trzeba będzie coś porezać bo ory uchwyty skonczyły sie chyba na erze nokii E50

EDIT:

Jest sens ładowac sie w telefon na androidzie jeśli chce mieć dobrą współpracę z BT ?

Opublikowano
  • Autor

Ja mam tylko takie opcje jak na zdjęciach:

IMG_20120713_183533....jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl

IMG_20120713_182223....jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl

IMG_20120713_182233....jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl

Więc nie wiele :(

Jak można sprawdzić tego bluetootha (w engineering mode) ? Oraz czy można zmienić tego bluetootha aby miał więcej możliwości ?

Ktoś też kiedyś pisał że powinien również odtwarzać powiadomienia np z Yanosika, a u mnie niestety mimo aktywnego połączenia bluetooth komunikaty są tylko w telefonie.

Opublikowano

weż vagulca i zobacz jaką literke ma na końcu moduł BT (adres 77) , być może wystarczy tylko zmienić kodowanie :wink:

Opublikowano
  • Autor

Nie mam jeszcze kabelka :( Ale się przymierzam do zakupu. Tylko dalej nie wiem czy wystarczy samo KKL czy musi mieć szybę CAN (B6 końcówka 04').

A może reset ustawień coś pomoże ? http://www.nitnelav.com/BT/BT12.jpg

Opublikowano

nic to nieda:wink: zajrzyj pod fotel pasażera(pod nogami) ,pod wykładziną znajdziesz puszke a w niej BT , odczytaj numer:wink:

Opublikowano

A ja właśnie nie wiem czy nie wziąść jakiegoś zwykłego tel. np. samsung S5610, ciekawe jakby współpracował przez BT...

Mogę sprawdzić model BT przez wejście do menu serwisowego ? Bez wyciągania fotela czy VAGowania ?

jest jakis adapter na aledrogo

AUDI Adapter Bluetooth do IPHON 3G/S (2476460176) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Adapter Audi Iphone 3GS Gdańsk (2486946043) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ale cena zabija.

Opublikowano

nie da sie:wink: fotela nie musisz wyciągać , zadzierasz wykładzine i wyciągasz puche:wink:

Opublikowano
  • Autor

Nie było łatwo, ale jakoś się dostałem i odczytałem numer z bt.

Niestety jest to dość "niski" numer :( 8P0 862 335 D

Czy w taki razie da się coś z tym zrobić aby odczytywało kontakty i historie połączeń z telefonu ?

Opublikowano
Nie było łatwo, ale jakoś się dostałem i odczytałem numer z bt.

Niestety jest to dość "niski" numer :( 8P0 862 335 D

Czy w taki razie da się coś z tym zrobić aby odczytywało kontakty i historie połączeń z telefonu ?

tylko wymiana na wyższy model:wink:

Opublikowano

Ja chyba też musze mieć niski, teraz po zmianie telefonu to nawet nie pokazuje mi podczas rozmowy tych zielonych słuchawek i numeru telefonu na RNS-E. Poprostu nic sie nie dzieje, oprócz tego ze głosnomówiący działa.

Opublikowano

Witam jako że od jakiegoś czasu jestem posiadaczem bluetootha z literką "C", a od dziś rns'a mogę potwierdzić poprawność działania z androidem 4.0.3 (htc one x)działa książka połączenia wykonywane i odbierane i to chyba na tyle ;)

@Caporeira:

podobnie miałem jak Ty przed zmianą kodowania bluetooth, po tym jak zapoznałem go z rns pojawiła se ikonka BT i zaczął importować książkę, przy czym zaznaczam, ja mam wersję "c"

Opublikowano

BT nawet z ograniczoną funkcjonalnością pozwala na wyświetlanie na FIS książki telefonicznej i wybieranie numerów z poziomu kierownicy multifunkcyjnej. Dodatkową zaletą "pełnego" BT jest to, że po zakodowaniu, pod przyciskiem TEL pojawia się spis połączeń oraz tarcza z możliwością wyboru numeru telefonu.

Android bardzo ładnie (w przeciwieństwie do symbiana) współpracuje z RNS-E, więc wina na pewno nie leży po stronie telefonu, lecz co najwyżej ustawieniu odpowiedniej opcji.

Nie pamiętam już dokładnie, ale w niektórych przypadkach pomagało, jak się ustawiło pokazywanie kontaktów SIM/Pamięć telefonu, zamiast obu jednocześnie i zaznaczyło opcję, aby telefon był wykrywalny dla wszystkich urządzeń.

---------- Post dopisany at 14:11 ---------- Poprzedni post napisany at 14:09 ----------

Poza tym BT podstawowego nie da się zakodować, aby służył jako pełny:wink:

Opublikowano
  • Autor

@Caporeira:

podobnie miałem jak Ty przed zmianą kodowania bluetooth, po tym jak zapoznałem go z rns pojawiła se ikonka BT i zaczął importować książkę, przy czym zaznaczam, ja mam wersję "c"

Tz ? Jak dokonać tej zmiany kodowania bluetooth ?

Co dokładnie zrobiłeś że teraz działa wszystko jak należy ?

Opublikowano

Zajrzyj tutaj http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/b6-b7-instalacja-fabrycznego-modulu-bluetooth-21473/

na dole pierwszego postu masz napisane kodowanie, potrzebujesz VAG'a wchodzisz w adres 77 poźniej kodowanie 10 i pojawia sie okienko z liczba, zmieniasz ja w zależności od opcji którą posiadasz :), jeśli się da, bo jeśli jest tak jak KOval81 pisze i sterownik nie przyjmie nowej wartości to zostanie zmiana modułu na jakąś wyższą wersję

odnośnie kabla, wystarczy kkl, ja kupiłem z CAN'em od chinoli, i jest ok, nie licząc jednej akcji reanimacyjnej jeszcze mnie nie zawiódł, teraz nikomu nie pożyczam i stosuję 2 proste zasady i śmiga aż miło :)