Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wąż do turbo - gdzie kupić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Potrzebuje do swojej audicy BLB 2.0 TDi zakupić węża do turbo ten co idzie od turbo do dołu - chyba do Intercoolera.

W ASO powiedzieli 580 zł - masakra.

Czy idzie, gdzieś to kupić taniej ?

Pozdrawiam,

Łukasz

Opublikowano

Napisz do kolegi klubowego TOM77 , on ma dobre ceny :thumbup1:

Opublikowano

na allegro kupisz za kilkadziesiat do stu zlotych

RURA 2.0TDI

Opublikowano

Z używanymi jest problem że 90% węży ma wyrobione ząbki i ciśnienie będzie uciekało. Radzę kupić tylko ze sprawdzonego źródła.

Opublikowano

dlatego trzeba pytac o przebiegi auta i w miare mozliwosci zeby sprzedajacy udokumentowal to jakos, wiadomo ze waz z samochodu o przebiegu 300tys bedzie inny niz tez po 100tys

Opublikowano
dlatego trzeba pytac o przebiegi auta i w miare mozliwosci zeby sprzedajacy udokumentowal to jakos, wiadomo ze waz z samochodu o przebiegu 300tys bedzie inny niz tez po 100tys

tak, ale wiesz jak to jest ze sprzedającymi... ja też kiedyś kupowałem skrzynie, to sprzedawca sie zarzekał że ma 130 tys, a jak sie okazalo ma z 3 razy tyle :/

Opublikowano

ja z reguly zalatwiam sprawe tak

dzwonie do goscia i pytam o czesc ktora mnie interesuje, przebieg auta itp i mowie ze sie zastanowie oddzwonie

potem nawet za pare godzin biore inny telefon np. zony i dzwonie do goscia i tez wypytuje np. o inna czesc ale z tego samego auta i widze ile zgadza sie z tego co mi wczesniej mowil, ten sposob tez nie jest pewny na 100% bo gosc moze miec wyuczona bajke o danym samochodzie ale zawsze cos

Opublikowano
ja z reguly zalatwiam sprawe tak

dzwonie do goscia i pytam o czesc ktora mnie interesuje, przebieg auta itp i mowie ze sie zastanowie oddzwonie

potem nawet za pare godzin biore inny telefon np. zony i dzwonie do goscia i tez wypytuje np. o inna czesc ale z tego samego auta i widze ile zgadza sie z tego co mi wczesniej mowil, ten sposob tez nie jest pewny na 100% bo gosc moze miec wyuczona bajke o danym samochodzie ale zawsze cos

ja zrobiłem podobnie, i zapytałem o sprzęgło + dwumas , to bajka była ta sama :decayed: dobra EOT

Opublikowano
  • Autor

PAnowie a czy nei wiecie gdzie zakupić nowy ale taniej ? Niestety podobno jest to tylko oryginał, pytalem Toma, wiec ASO,

a moze ktos spotkał to taniej ?

Pozdrawiam,

Łukasz

Opublikowano
PAnowie a czy nei wiecie gdzie zakupić nowy ale taniej ? Niestety podobno jest to tylko oryginał, pytalem Toma, wiec ASO,

a moze ktos spotkał to taniej ?

Pozdrawiam,

Łukasz

chyba nie bardzo, ewentualnie zostaje CI jeszcze alledrogo, ale jak nie to tylko serwis :kwasny:

Opublikowano

Na allegro jest gosc co sprzedaje jakies nowe niemieckie zamienniki ....

p.s czyli jednak byla mala nieszczelnosc ?

Opublikowano
  • Autor

Cze :) Wygląda na to ze turbo miało nieszczelnosc na łopatkach, czyli Twoje załozenie okazało się prawidłowe w 100% :)

Teraz jest ok:)

Pozdrawiam,

---------- Post dopisany at 17:51 ---------- Poprzedni post napisany at 17:48 ----------

Czy moze mi ktos podac nr seryjny mojej rury do turbo ?

Audi a4 blb 2.0 tdi 140 KM.

Dzieki

Opublikowano
Cze :) Wygląda na to ze turbo miało nieszczelnosc na łopatkach, czyli Twoje załozenie okazało się prawidłowe w 100% :)

Teraz jest ok:)

Pozdrawiam,

---------- Post dopisany at 17:51 ---------- Poprzedni post napisany at 17:48 ----------

Czy moze mi ktos podac nr seryjny mojej rury do turbo ?

Audi a4 blb 2.0 tdi 140 KM.

Dzieki

357b5932c90252acm.jpg:wink:

http://s16.postimage.org/htwil4fjl/waz_t.jpg' alt='waz_t.jpg'>

<br /><br />

Opublikowano

Proponuję napisać PW do forumowicza z okolic Bielska-Białej. Niewielka miejscowość ale wielka w zaopatrzenie czyli Jasienica oferuje sporo części używanych m.in. potrzebny Ci wąż. Ktoś kto pomoże Ci w zakupie ma możliwość sprawdzić na miejscu w jakim stanie jest wąż i jego zatrzaski do szybkozłączki a wtedy zakup będzie tani i pewny. Sam czasami się tam zaopatruję w części więc wytargałem turbo z BRD w idealnym stanie za jedyne 600 zł i pompę wtryskową 11" za 400 stówki - więcej reklamy chyba nie trzeba jeśli ktoś zna ceny powyższych podzespołów.

Opublikowano
  • Autor

dzieki Wam za info

---------- Post dopisany at 11:47 ---------- Poprzedni post napisany at 10:43 ----------

Wygląda że to ten z numerem 21 - co idzie do intercoolera - a czy podacie mi jeszcze nr tych podkładek ? To odrazu je zakupie.

Pozdrawiam

Opublikowano
dzieki Wam za info

---------- Post dopisany at 11:47 ---------- Poprzedni post napisany at 10:43 ----------

Wygląda że to ten z numerem 21 - co idzie do intercoolera - a czy podacie mi jeszcze nr tych podkładek ? To odrazu je zakupie.

Pozdrawiam

Pytasz o nr 23?

Opublikowano
  • Autor

tak nr 23 , bo nie jest widoczne na screena

Opublikowano

pierścień uszczelniający - 3C0 145 117F (57,85 mm).

Przy okazji, przyda Ci się ETKA online : IFI :: klikasz tylko na CarProg2 i odpala ETKĘ a potem wybierasz sobie markę Audi zamiast VW.

Opublikowano

Witam,

nie wiem kolego czy kupiłeś czy jeszcze nie, ale ja jak jakiś czas temu szukałem węża z turbo do pierwszego IC-ka w moim BRD to znalazłem NOWY na e-bay.de był z przesyłką o 2/3 tańszy niż w ASO. Także warto jeszcze sprawdzić na e-bayu... Zawsze co nowe to nowe...

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Dzięki :P) Jeszcze nie kupiłem, sprawdze wiec na ebayu:)