Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Miejsce montażu buzzera parktronika: w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka,

czy orientuje się ktoś gdzie dokładnie jest zamontowany Buzzer parktronika PDC???

Opublikowano

U mnie mam pod tylną półką (ori tak mam).:facepalm::facepalm: Niedopatrzyłem, że masz avanta.

Opublikowano
  • Autor
Chodzi ci o tył czy przód ?

Rezam właśnie parktronik tył i korzystam z wątku kolegi Bart-S.Napisał tam "buzzer montujemy za tunelem" i jestem w kropce....gdyż nie mogę zatrybić gdzie :( (widzę buzzer na zdjęciu,ale nie wiem gdzie to jest) Czyżby na tunelu nad pedałami?

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-upgrade-systemu-pdc-parktronic-czujniki-przodu- zdalne-zalaczanie-97008/

Opublikowano

a tył tu:decayed: znaczy nad wzmakiem antenowym ,zaznaczony na czerwono:wink:

PDC_cable1.jpg

<br /><br />

Opublikowano
  • Autor
:)) ahaaaaa,czyli są dwa buzzery .Od przodu i tyłu? buzzer do "PDC tył" montujemy z tyłu tak jak pokazał Dominik,a buzzer dla "PDC przód" z przodu tak jak pokazał Grzegorz.Dobrze rozumiem?
Opublikowano
:)) ahaaaaa,czyli są dwa buzzery .Od przodu i tyłu? buzzer do "PDC tył" montujemy z tyłu tak jak pokazał Dominik,a buzzer dla "PDC przód" z przodu tak jak pokazał Grzegorz.Dobrze rozumiem?

zgadza sie:decayed:

Opublikowano
  • Autor

dzięki :))

Opublikowano

mi przestał brzęczec. mam go gdzieś z tyłu ale niewiem gdzie go szukać. Z tyłu w bagażniku za kierowcą czy postronie pasażera? co może być przyczyną ze nie brzęczy?

Opublikowano
mi przestał brzęczec. mam go gdzieś z tyłu ale niewiem gdzie go szukać. Z tyłu w bagażniku za kierowcą czy postronie pasażera? co może być przyczyną ze nie brzęczy?

Po stronie kierowcy :wink: bagaznik po lewej stronie powyzej wzmacniacza antenowego

PDC_cable1.jpg

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Buzzer pdc w moim B7 sedan jest zamontowany pod tylną półką widać go po ściągnięciu maskownicy głośnika - jest widoczny w kwadratowym otworze, wymiana trwa 5 minutek i wcale nie musi to być oryginał za 50 czy 60 zł , można wstawić głośnik ze starej słuchawki telefonów stacjonarnych albo na all.. poszukać mini głośnika 0,25W za niecałe 3 zł :):):) Powodzonka wszystkim, którzy się naszukali. Posta napisałem - dla wszystkich sedanów, gdyż większość postów dotyczy modelu avant.

• 5 lat później...
Opublikowano

Może ktoś podrzucić jakąś fote albo łopatologicznie wytłumaczyć gdzie ma być zamontowany z tyłu w sedanie B5? Dokładam PDC i nie mogę zlokalizować miejsca na buzzer ?

Edytowane przez nabo86