Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1.8T] Dlugie krecenie przed odpaleniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co wiem moja A4 nie ma immobilaizera wiec napewno to nie to

Opublikowano
Problem pojawil się mniej wiecej od czasu, gdy zalozylem instalację gazową

raczej przypadkowa zbieżność między usterką a montażem instalacji.

Nie koniecznie ! , źle skonfigurowana instalacja będzie powodowała "rozstrojenie" mapy wtrysku benzyny i jeżeli się nie mylę mapy kąta wyprzedzenia zapłonu, a ponieważ przy rozruchu elektronika nie koryguje parametrów bieżących zależnych od sondy czy czujników spalania stukowego, stąd problemy z rozruchem.

Opublikowano

Czyli problem z uruchomieniem mojego auta może wymagać tylko wizyty u elektryka z komputerem dla ustawienia czasów?

Wyczytałem gdzieś na forum, że pomocne może być odłączenie przewodów zasilania. Czy to może coś pomóc?

Opublikowano

A ten problem z odpalaniem to po dłuższym postoju czy zawsze?

Opublikowano

Od jakiegoś miesiąca tylko gdy zimny zaczeło się od kilku razy a już od 3 dni nic nie mogę go odpalić a na gazie nie mam możliwości bo to sekwencyjny. Pozostaje laweta bądz linka albo wizyta elektryka na miejscu?

Opublikowano

Jeszcze nie dzisiaj sprawdzę z mechanikiem. Napewno paliwo dochodzi do świec bo są zalewane za każdym razem.

Opublikowano

A zakręć zawór na butli, wyjeździj gaz i wtedy spróbuj, może przepuszcza elektrozawór od gazu i przy zapalaniu zalewa silnik, bo dostaje i benzynę i gaz z przewodów. Ja tak miałem wystarczyło wymienić gumki uszczelniające w elektrozaworze który jest na parowniku i pali lux.

Opublikowano

Czy też masz gaz sekwencyjny? Czy można tak zrobić przy niemożliwości uruchomienia auta?

Opublikowano

Tak mam sekwencję Sirocco.

Możesz zakręcić zawór i próbować nic się nie zepsuje a może to jest problemem.

Opublikowano

Kolego ARAMIS wielkie dzięki za radę! To jest to o czym pisałeś, po zakręceniu butli z gazem auto odpaliło :dance:

Mój mechanik już miał poszarpane nerwy od tego. Zrobił niezłe oczy na moją propozycję.

Teraz pozostaje tylko wymienić uszczelki i będzie myślę ok czy jeszcze postarać się o podpięcie do VAG-a?

Opublikowano

Cieszę się że pomogłem. ja walczyłem z problemem kilka miesięcy, aż drogą prób i błędów doszedłem, na szczęście nie kosztowało mnie to kasy. A tylko nie udało mi się znaleźć takich gumek gotowych tylko musiałem wycinać i za pierwszym razem pomogło tylko na tydzień. Guma musi być dosyć twarda bo inaczej wygniata się szybko i problem powraca. A ktoś miał podobny problem i padnięte było jakieś uszczelnienie wewnątrz parownika.

Szkoda że daleko mieszkasz bo warto by sprawę :drunk::embarrassed:

Powodzenia.

Opublikowano

Jak tylko załatwię sprawę u gazowników dam znać jak rozwiązali ten problem. Pozdrawiam. PS dobry pomysł z tym :drunk:

Opublikowano

W piątek jadę do gazowników może wymienią mi w ramach gwarancji, bo gaz mam od maja. Na ostatnim przedglądzie wszystko było ok wymienił filterki podłączył pod kompa.

Opublikowano

Omijając kolegów z problemem gazowym, to jeżeli auto kręci, a nie odpala to proponuje wymienić filter paliwa, bo np. ok 10 % filtrów MANa są wadliwe i przepuszczają spowrotem paliwo co powoduje dłuższe zasysanie i objawia się dłuższym kręceniem czy nawet kilkakrotnym.

Miałem taki problem, więc radzę wymienić filtr paliwa lub zamontować zawór zwrotny (jak u mnie) który pomoże w problemie

Opublikowano

zawór zwrotny jest w pompie paliwa

Opublikowano

Witam;

ja tez wymieniłem pompę 1tys.km temu/VDO-taki tez był oryginał/,bo padła ale problem nie ustapił.Na vagu nic.Po nocy musze kręcic trochę,ale jak odpali to trzyma,nie gasnie jak u innych.Podlałem go troche preparatem STP i poprawiło się.zauważyłem tez jak inni koledzy,ze na paliwku 98 jest lepiej.Czyżby nowy problem z A4-kami.Zobaczcie,ze ostatnio sporo o tym klikamy??? :slina:

Co to jest?

pozdro :a4fan:

Opublikowano

Problem powrócił ze zwiększoną siłą. Autko ładnie kręci ma iskrę gaz zakręcowy i nic. Odpaliło 3 razy i już nie chce więcej. W piątek kolega podłączył kompa i wyskoczył błąd: ciśnienie mieszanki i doładowania.

Dzisiaj postaram o podłączenie i ustawienie komputerowo. Dam znać czy pomogło.

Opublikowano

Witajcie. Ja tez mam problem z odpalanie. Tj, nie jest az tak ciezko jak czytam z waszych postow. Moja a4 odpala po 3-5 obrotow. Czytalem wypowiedz na temat czasow wtryskow. Hmmm w moim autka zastanawiam mnie glosna praca silnika po rozgrzaniu. Pracuje jak bardzo cichy dieselek. Moze to ma zwiazek z czasami wtryskow? Nie wiem jak jest w tych pompach. Czy jest jakis nastawnik. Moze wtrysk jest za wczesny? Dodam tez za raz na jakies uruchomienie po nocy. Silnik przez ok 4 sekundy nie chodzi na jeden garnek. Ale to sie zdarza raz na 100 odpalen.