Skocz do zawartości
IGNOROWANY

klimatronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie. Jak ustawić climatronic tak żeby dmuchał powietrze w temperaturze jaka jest na zewnątrz, bez klimatyzacji, bez nagrzewania.

Prosił bym również o instrukcję obsługi do climatronika w a4 b6.

Opublikowano

A próbowałeś nacisnąć guzik z napisem AUTO? :decayed: Tym włączasz/wyłączasz klimę.

Opublikowano

Ale jak wciskam Auto to ustawia się temperatura jaka jest ustawiona na climatroniku i wtedy działa albo klimatyzacja albo nagrzewanie. A mi chodzi o to żeby w samochodzie krążyło powietrze o takiej temperaturze jak na zewnątrz.

Opublikowano

już czytałem nie mogę znaleźć informacji

Opublikowano

Na FISIE masz pokazaną temp. zewnetrzną i taką samą sobie ustawiasz na klimatroniku ............ot cała filozofia .

Opublikowano

spodziewałem sie takiej głupiej odpowiedzi. No ale pewnie nie da się.

Opublikowano

Inaczej sie nie da :facepalm:

Opublikowano

Śmiało można powiedzieć - jakie pytanie - taka odpowiedź :facepalm: Cudu się spodziewałeś? Czujniki temperatury działają nawet przy wyłączonej sprężarce, wiec sterują klapkami w taki sposób by tą temperaturę trzymać.

Więc jak chcesz mieć taką samą jak na zewnatrz, to ustawiasz tyle samo na wyświetlaczu - i po problemie :hi:

Opublikowano

Najprostszy sposób na pobieranie temp z zewnątrz bez używania klimy to ustawić temperaturę na LO i włączyć przycisk ECON, zmniejszasz moc nawiewu żeby nie robić tornada i tyle.