leonzawodowiec Opublikowano 16 Lipca 2012 Opublikowano 16 Lipca 2012 Witam Moj problem wyglada nastepujaco po zakupie auta wszystko pieknie chodzilo teraz nie moge otworzyc bagaznika po nacisnieciu klapki z tylu nic to nie daje. Bezpieczniki dobre. co moze byc?B6
heretic Opublikowano 16 Lipca 2012 Opublikowano 16 Lipca 2012 zespuł sie zamek, tam jest taka magiczna płytka, która siada, http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-naprawa-silniczka-zamka-bagazniku-172481/ żeby otworzyć awaryjnie bagaznik, od środka pod klapką gdzie jest umieszczony trójkąt jest cięgno (czerwone) do takiego właśnie otwierania edit: dopiero zobaczyłem ze masz sedana a temat dotyczy avanta moze silniczek jest podobny a jesli nie to niestety ale nie trafilem z podpowiedzia
borryz Opublikowano 16 Lipca 2012 Opublikowano 16 Lipca 2012 Z silniczkiem raczej jest podobnie, ale z cięgnem otwierającym klapę chyba jest coś inaczej. Sam naprawiałem silniczek wg wyżej podanego linka i działa, na słońcu i w cieniu
steve69 Opublikowano 16 Lipca 2012 Opublikowano 16 Lipca 2012 WitamMoj problem wyglada nastepujaco po zakupie auta wszystko pieknie chodzilo teraz nie moge otworzyc bagaznika po nacisnieciu klapki z tylu nic to nie daje. Bezpieczniki dobre. co moze byc?B6 Jeśli z pilota możesz otworzyć, a nie można ręką, to prawdopodobnie "padł" mikrowłącznik w listwie uchwytowej. Tutaj masz wszystko opisane (co prawda opis dotyczy avanta, ale w sedanie jest tak samo): a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-problem-otwieraniem-bagaznika-naprawa-fotostory-150588/ -- Pozdrawiam. Sławek
leonzawodowiec Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Opublikowano 20 Lipca 2012 witam po wymianie blaszki dalej nie chce dzialać jakies moze pomysly jeszcze co to moze byc? z gory dzieki
steve69 Opublikowano 20 Lipca 2012 Opublikowano 20 Lipca 2012 witam po wymianie blaszki dalej nie chce dzialać ... Przeczytałeś to, co napisałem wyżej? -- Pozdrawiam. Sławek
leonzawodowiec Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Opublikowano 20 Lipca 2012 nie mam w wyposazeniu otwierania z kluczyka co prawca na pilocie jest ale podejrzewam ze brak czegos..
steve69 Opublikowano 20 Lipca 2012 Opublikowano 20 Lipca 2012 nie mam w wyposazeniu otwierania z kluczyka co prawca na pilocie jest ale podejrzewam ze brak czegos.. A próbowałeś otwierać? Żeby otworzyć bagażnik z pilota, trzeba środkowy przycisk przytrzymać przez ok. 2-3 sekundy. -- Pozdrawiam. Sławek
leonzawodowiec Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Opublikowano 20 Lipca 2012 o kurde. zwracam honor. jednak z pilota da sie ---------- Post dopisany at 18:49 ---------- Poprzedni post napisany at 18:30 ---------- tylko jak ja teraz znajde ten mikrowlacznik
steve69 Opublikowano 20 Lipca 2012 Opublikowano 20 Lipca 2012 .. tylko jak ja teraz znajde ten mikrowlacznik Przecież dałem ci link do opisu. -- Pozdrawiam. Sławek
leonzawodowiec Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Opublikowano 20 Lipca 2012 ok ok ale to jest avant a ja mam sedana ---------- Post dopisany at 19:19 ---------- Poprzedni post napisany at 19:13 ---------- z tego co widze powinien byc w okolicach tego zamka nad rejestracja?
steve69 Opublikowano 20 Lipca 2012 Opublikowano 20 Lipca 2012 Mikrowłącznik siedzi w listwie uchwytowej. To ten plastik w którym zamontowane są lampki oświetlenia tablicy rejestracyjnej oraz uchwyt do otwierania ręką. Jeśli chcesz się dobrać do tego "ustrojstwa", to musisz zdjąć tapicerkę klapy bagażnika i zdemontować listwę (w sedanie i w avancie jest taka sama). Na zdjęciu poniżej - już zdemontowana i rozbebeszona listwa. Mikrowłącznik to ten element na środku: -- Pozdrawiam. Sławek
leonzawodowiec Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Opublikowano 20 Lipca 2012 ok dzieki wielkie za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi