Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z otwarciem bagażnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moj problem wyglada nastepujaco po zakupie auta wszystko pieknie chodzilo teraz nie moge otworzyc bagaznika po nacisnieciu klapki z tylu nic to nie daje. Bezpieczniki dobre. co moze byc?B6

Opublikowano

zespuł sie zamek, tam jest taka magiczna płytka, która siada,

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-naprawa-silniczka-zamka-bagazniku-172481/

żeby otworzyć awaryjnie bagaznik, od środka pod klapką gdzie jest umieszczony trójkąt jest cięgno (czerwone) do takiego właśnie otwierania

edit:

dopiero zobaczyłem ze masz sedana a temat dotyczy avanta

moze silniczek jest podobny

a jesli nie to niestety ale nie trafilem z podpowiedzia

Opublikowano

Z silniczkiem raczej jest podobnie, ale z cięgnem otwierającym klapę chyba jest coś inaczej. Sam naprawiałem silniczek wg wyżej podanego linka i działa, na słońcu i w cieniu :wink:

Opublikowano
Witam

Moj problem wyglada nastepujaco po zakupie auta wszystko pieknie chodzilo teraz nie moge otworzyc bagaznika po nacisnieciu klapki z tylu nic to nie daje. Bezpieczniki dobre. co moze byc?B6

Jeśli z pilota możesz otworzyć, a nie można ręką, to prawdopodobnie "padł" mikrowłącznik w listwie uchwytowej.

Tutaj masz wszystko opisane (co prawda opis dotyczy avanta, ale w sedanie jest tak samo):

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano
witam po wymianie blaszki dalej nie chce dzialać ...

Przeczytałeś to, co napisałem wyżej?

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano
nie mam w wyposazeniu otwierania z kluczyka co prawca na pilocie jest ale podejrzewam ze brak czegos..

A próbowałeś otwierać? Żeby otworzyć bagażnik z pilota, trzeba środkowy przycisk przytrzymać przez ok. 2-3 sekundy.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

o kurde. zwracam honor. jednak z pilota da sie

---------- Post dopisany at 18:49 ---------- Poprzedni post napisany at 18:30 ----------

tylko jak ja teraz znajde ten mikrowlacznik

Opublikowano
.. tylko jak ja teraz znajde ten mikrowlacznik

Przecież dałem ci link do opisu.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

ok ok ale to jest avant a ja mam sedana

---------- Post dopisany at 19:19 ---------- Poprzedni post napisany at 19:13 ----------

z tego co widze powinien byc w okolicach tego zamka nad rejestracja?

Opublikowano

Mikrowłącznik siedzi w listwie uchwytowej. To ten plastik w którym zamontowane są lampki oświetlenia tablicy rejestracyjnej oraz uchwyt do otwierania ręką.

Jeśli chcesz się dobrać do tego "ustrojstwa", to musisz zdjąć tapicerkę klapy bagażnika i zdemontować listwę (w sedanie i w avancie jest taka sama).

Na zdjęciu poniżej - już zdemontowana i rozbebeszona listwa. Mikrowłącznik to ten element na środku:

scaled.php?server=714&filename=dsc00346fc.jpg&res=landing

--

Pozdrawiam.

Sławek