gucionexia Opublikowano 16 Lipca 2012 Opublikowano 16 Lipca 2012 Witam,Przedwczoraj padła mi turbina w 2.5 tdi 150km.Nie chce naprawiać tej, szukam jakiejś innej używanej. Pomyślałem ,żeby przy okazji zmienić turbinkę na jakąś wydajniejszą, teraz jakie turbiny by pasowały bez większych przeróbek?Słyszałem ze nawet ta turbina z wersji 180km jest wydajniejsza pomimo ,że to tez gt20.
MrTea Opublikowano 16 Lipca 2012 Opublikowano 16 Lipca 2012 w 2.5tdi turbo nie wiele Ci da.. Seryjne wystarcza do 200ps spokojnie (nawet troche ponad) a powyżej tej mocy nie będziesz mial z czego podlać paliwa (wydajność wtrysków)
gucionexia Opublikowano 19 Lipca 2012 Autor Opublikowano 19 Lipca 2012 Ja to wszystko wiem.Tylko zrobiła się nieprzyjemna konieczność wymiany to czemu przy okazji nie zmienić na inna jak ceny podobne, np ze 180ki? Gdzieś teraz wyczytałem ze nie ma jakiejś zwężki w środku przez co jest bardziej wydajna operacja banalna, nic nie trzeba zmieniać.Podeszła by chyba też turbina w T-4 150km gt22 ale tam już więcej roboty by było, gdyby trzeba było modyfikować kolektor itp. ---------- Post dopisany 19-07-2012 at 22:07 ---------- Poprzedni post napisany 16-07-2012 at 23:51 ---------- Temat do zamknięcia.puszczenie oleju w dolot znacznej ilości oleju było spowodowane tym ,ze jakiś bęcwał zalał silnik olejem po pachy.Sciągnałem prawie litr oleju strzykawką przez bagnet.A fakt wyszedł dopiero teraz temu ,że mało korzystam z audiczki a tu była pierwsza trasa przy większych prędkościach i wywalać zaczęło nadmiar.W nocy przeciągnąłem go ok 60km z predkościami cały czas ponad 100km/h i wydaje sie ze nie leje się już do intercoolerów.
Rekomendowane odpowiedzi