Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1,9 AJM] Prosze o analize z VAG-a.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam prosze o interpretacje tych wyników!!!chodzi mi o to czy np przeplywka jest ok i turbo.

clipboard01xd5.jpg

clipboard03vs3.jpg

Opublikowano

tukan2000, niby wszystko oki. Przeplywka zdrowa, nic nie ogranicza dawki paliwa.

Masz jakies problemy z tym autem, czy co??

Co mnie dziwi tylko, ze cisnienie wymagane doladowania nie jest na jednym poziomie.

Czyzby jakis czujnik cisnienia :?:

Opublikowano

jakaś jest nieszczelność, bo turbo słabnie... sprawdzić najpierw "rurki"

Opublikowano

pre_pl, turbo slabnie bo ustawia cisnienie do wymaganego, wiec to raczej nie jest nieszczelnosc.

Opublikowano
pre_pl, turbo slabnie bo ustawia cisnienie do wymaganego, wiec to raczej nie jest nieszczelnosc.

racja

Opublikowano

Kolega tukan, nie grzebal moze cos z programem :?:

Nie mam pojecia co moze byc przyczyna takiego efektu.

U zdenia, to cos tam z czujnikiem atmosferycznym czy cus bylo.[/b]

Opublikowano
  • Autor

autko jest seryjne 115km jest nowe turbo a co moze byc przyczyna jakis czujnik i co przez to doladowanie sie dzieje???bo ja nie zauwazylem zadnych niepozadanych objawów no moze troche slabiej ciagnie od 2000rmp na III-biegu!! a zerknijcie na to czy tu sa lepsze parametry turbiny log robiony jakis tydzien moze dwa temu

i powiedzcie mi czemu na tym linku jest taki dlugi pomoiar a na tym moim dzisiejszym jest taki krotki??logi20062xy4.jpg

Opublikowano

Kolego tukan, zróbcie analizę POJEDYńCZEGO bloku - 011. Od 1500 do 4500 rpm na rozgrzanym silniku. To samo POJEDYńCZY BLOK dla 003.

Jeśli robisz kilka bloków na raz, to wychodza czasem takie jajca ;)

Dla mnie wsio oki, lader moze ciut za słabo, ale popraw pomiar moze sie wyjasni.

Moze opaski za słabo podokręcane ...

Opublikowano
  • Autor

aha pojednynczo a co jest z tym doladowaniem nie tak za malo laduje???czyli 011 i 003 pojedynczo i to bedzie wszystko???

Opublikowano

baskecior, jak wszystko oki skoro zmienia sie wymagane cisnienie doladowania.

Przeciez tak nie powinno chyba byc, przynajmniej ja tak nie mam, kolega spanky tez i zaloze sie, ze Ty basket, tez nie.

Jesli log-a robisz kilku wartosciom to tak jest, ze sa co wiekszy przedzial zapisywane dane.

Opublikowano

Silnik zdrowy jak dzwon, nie wiem czego się tu doszukiwać...

Opublikowano
  • Autor

sa nowe logi pojedyncze co powiecie autko chodzi lux ale lubie wiedziec co drzemie w sercu!!!

clipboard01ts7.jpg

clipboard02kx8.jpg

Opublikowano

Tak jak inni pisza wszystko zdrowe, a mnie osobiscie dziwi zadana wartosc cisnienia doladowania. Mozliwe, ze tak ma byc ale nie wiem.

Opublikowano
  • Autor

a w ktora strone doladowanie ze malo bije czy jest przeladowanie??? dzis dokrecilem silniczek prawie do 5000tys obr na 3-biegu tego jeszcze nie prubowalem i powiem ze cignal az do 120km/h az mnie dziwilo ze przy ok 4300tys auto dalej ciagnie!!!!

Opublikowano
a w ktora strone doladowanie ze malo bije czy jest przeladowanie???

Nie ma przeladowania jest raczej nie doladowanie. A mi o to chodzi, ze dziwnie szybko spada wartosc żądana ale ja jestem samouk w tym temacie i nie moge tak do konca sie wypowiedziec.

Opublikowano

Żadnego niedoładowania nie ma, normalne że w górze obrotów turbina zaczyna coraz mniej pompować, a jeśli są jakieś odchylenia na skali, to są minimalne (tak jak na przykład malutki lag w okolicach 3k RPM). Jak jesteś pedantem, to posprawdzaj czy opaski na rurach dolotowych trzymają dobrze, a potem pokręć trochę przejazdów na bardzo dużych obrotach dla przedmuchania i ciesz się jazdą !

Nie ma o czym dywagować...

Opublikowano

Sprinter, moze i maqsz racje. Za bardzo by m chcial zeby wszystko bylo idealnie. :wink:

Opublikowano

twierdzenie juz chyba padło .... silki + osprzet sa OK takze nie ma sie czego przyczepic ....

poszukaj sobie innego problemu .... :twisted:

co do pytania o zmiane wartosci doladowania wymaganego to kiedys cos gdzies czytałem ale nie pamietam gdzie i nie pamietam co .... spróbuje sie kogos podpytac .... ;-)

tukan2000

Podsumowujac logi sa prawidłowe wiec nie pozostaje nic jak tylko dbac zeby zawsze tak bylo i cieszyc sie moca TDI .... :twisted:

Opublikowano
  • Autor

dziekuje koledzy bardzo za interpretacje i slowa jest ok moze nie jestem pedantem ale autko uwilbiam i zrobie wszystko zeby chodzilo luxx a opaski na 100% jutro po prubnej maturze posprawdzam!!!!! pozdro

Opublikowano
dziekuje koledzy bardzo za interpretacje i slowa jest ok moze nie jestem pedantem ale autko uwilbiam i zrobie wszystko zeby chodzilo luxx a opaski na 100% jutro po prubnej maturze posprawdzam!!!!! pozdro

to radze jeszcze zajrzec do ksiazek ..... :twisted:

P.S Powodzenia :cool: