Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie pokazuje temperatury, który to czujnik?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

swirowal,to znaczy jak wylaczylem zaplon to zostal dalej na 90 stopni,a czsami dochodzil do 130stopni. po ponownym wlaczeniu i wyloczeniu spadl na 70 stopni i tak kilka razy.a ostatnio dziala normalnie,temperatura dochodzi do 90 i po wylaczeniu zaplonu wskazowka opada do zera.Ale moze byc ze na blacie temperatura dochodzi do 90 stopni ,bo wskaznik sie blokuje.

Opublikowano

Może coś takiego miałeś?

2.mp4 - YouTube

32.m4v - YouTube

U mnie pomogło wyjęcie licznika, rozbebeszenie tego mechanizmu od pokazywania temperatury i ponowne złożenie... Ale ostatnio znowu się historia powtarza, ale tylko gdy na dworze jest zimno :facepalm: Włączam rano zapłon i wskazówka nie drgnie, dopiero jak przejadę kilka km (wskazówka dalej leży) i wyłączę i znowu włączę zapłon to wskakuje na 90*C.

Opublikowano
  • Autor

wlasnie tak mialem z tym wskaznikiem jak na tym drugim filmiku.Termostat wyciagnelem,nie jest to taki zwykly termostat jak np w AWT,AEB,APU.w aso ten termostat mozna kupic tylko caly z obudowa,ceny lepiej nie wiedziec.wsadzilem go do garnka , woda sie zagotowala ,a on nawet nie drgnol.ten defakto czujnik na obudowie chcialem wyciagnac i polamal sie,rozebralem termostat i nie znalazlem tam zadnego czujnika,elektryka idzie do termostatu.Pojechalem do goscia gdzie ma uzywane graty i kupilem dokladnie taki sam z motoru 2.0 ALT.wsadzilem do goracej wody i co?Nic tesz nie drgnol,ja mysle ze ta elektryka cos tam robi oprocz cieczy?

Opublikowano

Swojego czasu sam szukałem do AVJ i cena zabija :facepalm:

Pokaż fotki jak wygląda ten termostat? Może skoro Twój jest już spisany na straty to rozbierz go do części pierwszych i pokaż wnętrze :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Ok,jutro beda fotki.

---------- Post dopisany at 14:33 ---------- Poprzedni post napisany at 00:09 ----------

Tak wyglada od srodka http://img39.imageshack.us/img39/2961/20120811511.jpg

Nie probujcie wyciagac tych czesci http://img651.imageshack.us/img651/5968/20120811512.jpg sa z integrowane z obudowa.Ja nie wiedzialem i pourywalem piny czy jak to nazwac kabelki

Opublikowano

Czyli ten szmelc niestety jest nierozbieralny :facepalm: I Trzeba wywalić coś ok. 400 zł w ASO za nówkę :polew:

Opublikowano

jest rozbieralny ale k..wa nie do złożenia :polew: jakiś rok temu też to dziadostwo rozbierałem.

Opublikowano
  • Autor

A ten niby czujnik [niebieski] to nie jest zaden czujnik.Kolega [domjenick] powiedzial ze to jest czujnik nie wie dokladnie,ale jest on na potrzeby ECU do ustalania mieszanki.ja podpielem to pod +12v i ladnie sie rozgrzewa,mysle ze to jest grzalka.

Opublikowano
A ten niby czujnik [niebieski] to nie jest zaden czujnik.Kolega [domjenick] powiedzial ze to jest czujnik nie wie dokladnie,ale jest on na potrzeby ECU do ustalania mieszanki.ja podpielem to pod +12v i ladnie sie rozgrzewa,mysle ze to jest grzalka.

Rozbierz ten niebieski czujnik na części pierwsze to zobaczymy co to jest :P

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie juz rozebralem,ta niebieska czesc to jest tylko gniazdo na wtyczke,a z tego gniazda kabelki ida do tego czegos co zaznaczylam czerwonym kolem na zdjeciu i to wlasnie grzeje.Moze dlatego termostat nie chcial drgnac w garnku,bo nie mial zasilania?

Opublikowano

Może on po rozgrzaniu wysyła sygnał do ECU :eusathink:

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem jak ten termostat dziala,ale po wymianie na ten z ALT wszystko dziala normalnie,Tylko nie wiem jaka mam temperature na blacie,bo wskaznik sie przycina.

Opublikowano
Nie wiem jak ten termostat dziala,ale po wymianie na ten z ALT wszystko dziala normalnie,Tylko nie wiem jaka mam temperature na blacie,bo wskaznik sie przycina.

Czyli ten z ALTka pasuje do AVJtki? Cena ta sama, czy można coś ugrać :E?

Opublikowano
  • Autor

Pasuje,jest dokladnie taki sam,co do ceny to zalezy wszystko od sprzedawcy.Ja zaplacilem w przeliczeniu na zlotowki 50zl z gwarancja ze jest sprawny.A na aledrogo nie ma?

Opublikowano

A Ty używkę kupiłeś...

Opublikowano
  • Autor

tak używke.Bo nowka sam wiesz ile kosztuje?Sprawdzalem na allegro tez sa

Opublikowano

Witam

Dziś zaczeły mi się problemy ze wskażnikiem temperatury , zawsze stał na 90 st. ,dziś podczas jazdy wskażnik zacząl falować między 75 st. a 90 st.

podjechałem do domu po vaga za nim go znalazłem mineło może z 30 minut , po podłączeniu w bloku 01 engine grupa 001 i 004 temp.81 st.

pózniej blok 17 instrumnty grupa 003 temp. 71 st. różnica 10 stopni , ale zauważyłęm że wskazówka temp. na zegarze zaczeła znowu falować między 65 st a 80 st. i tak samo na vagu w grupie 003 też zaczeła zmieniać odczyty z 69 , 70 ,71, 72,73,74,75,76,77,78.79,80 i w dół do 65 st , i pojakimś czasia czasie to samo , wskazówka sie podnosi i odczyt na vagu też i potem też opadają tak samo - czy to czujnik czy może wskażnik do wymiany , do tej pory nie miałem z tym wskażnikiem żadnego problemu , po odpalenie po paru minutach w chodził na 90 stopini i tak trzymał

Opublikowano
  • Autor

Obstawiam czujnik,dlatego ze na vagu masz skoki temperatury,gdyby na vagu temperatura byla stala 90 stopni,a wskaznik by pokazywal bzdury,to by oznaczalo skopany wskaznik.Kup czujnik w ASO i wymien roboty nie duzo.

Opublikowano

dzięki za informacje ,też tak mysle że to czujnik , wskazówka faluje na wskażniku między 75 st. a 90 st. i równosześnie na vagu też temperatura się wacha miedzy 75st. a 90 st. , bo gorzej by było gdyby wskazówka falowała a temperatura na vagu pokazywała by była jednakową temperature np. 90 st. aha

jeszcze jedno pytanie czy może być różnica w pokazywaniu na vagu temperatury w bloku engine 01 - grupa 004 temp 81 st. a w bloku 17 instrumenty w grupie 003 temp. 71 st - może być taka róznica około 10 stopni

Opublikowano

jeśli jest tak duża różnica we wskazaniach to potwierdza się jedynie niesprawność czujnika. Wymień i powinno być ok. Te dwa pomiary realizuje jeden (podwójny) czujnik, sprawny pokazuje wartości praktycznie identyczne.