Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie pokazuje temperatury, który to czujnik?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pytam ktory to czujnik,bo w AWT na ukladzie chlodzenia mam dwa czujniki a w AVJ sa juz trzy.co to za czujnik w obudowie termostatu w AVJ?Ktory wymienic?

Czy masz trudności z prawidłowym wyborem prefix-u!? - poprawiłem/chudineze

Opublikowano

Powinieneś mieć na tyle silnika 4 pinowy czujnik, to nie jest ten przy termostacie.

Opublikowano
Powinieneś mieć na tyle silnika 4 pinowy czujnik, to nie jest ten przy termostacie.
ten z zielonym gniazdem, z tyłu silnika , na wysokości napinacza wałków, ten czujnik odpowiada za pokazywanie temperatury na desce
Opublikowano
  • Autor

poruszalem ta wtyczka i docisnelem i dziala.tylko i tak cos nie gra,bo na blacie 90% a ogrzewania nie ma,wentylator sie wlacza?Uklad jest odpowietrzony. a od czego jest czujnik ten przy termostacie?

Opublikowano

nie pamiętam dokładnie, ale jest na potrzeby ECU, do ustalania mieszanki

Opublikowano
  • Autor

a z ogrzewaniem co moze byc?90% na blacie a weze do nagrzewnicy sa chlodne,dolny waz od chlodnict tez.Jak sprawdzic pompe?

Opublikowano
a z ogrzewaniem co moze byc?90% na blacie a weze do nagrzewnicy sa chlodne,dolny waz od chlodnict tez.Jak sprawdzic pompe?
jeśli nie przegrzewa się-to pompa działa- tu może być walnięty termostat i czujnik temperatury-podepnij vaga i zobacz, jaka temperaturę pokazuje w blokach pomiarowych
Opublikowano
  • Autor

jak to znalesc w vag,ktory to blok?ale ogrzewanie powinno byc juz po kilku minutach,na malym obiegu.nie wiem o co tam chodzi?

W AWT mam bardzo szybko cieply nawiew.

---------- Post dopisany at 20:54 ---------- Poprzedni post napisany at 10:40 ----------

zauwazylem dzisiaj ze ogrzewanie dziala ,ale tylko na wysokich obrotach,dlaczego?

Opublikowano

blok 004-zobacz, nie pamiętam dokładnie-będziesz widzieć lecąc po kanałach od dołu:wink:

Opublikowano
  • Autor

jeszcze tego nie sprawdzilem wagiem,ale temperatura na zegarach jest ok ,do 90% i stoi.tylko jak to mozliwe ze wlacza sie wentylator,bo czujnik od wentylatora jest na wezu dolnym przy chlodnicy,a on z kolei jest chlodny?

Opublikowano

to, ze temperatura jest ok-wcale nie oznacz, że termostat tez jest ok-sprawdź vagiem

Opublikowano

koledzy pamiętajcie, że są dwa czujniki - jeden leci z wartością temperatury do sterownika silnika a drugi na zegary na blacie. Więc jeśli G2 pokazuje temperaturę 90 *C to drugi musi pokazywać bzdury - obydwa można sprawdzić Vagiem - dla TDI jest to 01 Engine->008 Meas. Blocks->grupa 007->pole 004 a dla G2 jest to 17 Instruments -> grupa 003 -> pierwsze pole od lewej. Dla benzyn niestety nie wiem. Jeśli chodzi o odczyt z G2 to jest taki sam w benzynach jak i w TDI ale jeśli chodzi o G62 to nie wiem.

Opublikowano
koledzy pamiętajcie, że są dwa czujniki - jeden leci z wartością temperatury do sterownika silnika a drugi na zegary na blacie. Więc jeśli G2 pokazuje temperaturę 90 *C to drugi musi pokazywać bzdury - obydwa można sprawdzić Vagiem

jest dokładnie-jak mówisz, tylko nie pamiętam dokładnie które to bloki:wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Nie wiem czy dobrze sprawdzilem,w blocks mas 008 kanal 004 temperatura rozla az do 96 stopni,a na blacie dochodzila do 130 stopnii,jak na vag-u mialem 30 to na blacie juz blisko 90 stopni.zgasilem zilnik i na wylaczonym zaplonie wskaznik temperatury nie opadl do konca,tylko zatrzymal sie na 90,I nadal nic nie wiem?

Opublikowano

wymień ten czujnik na nowy/inny, ale sprawny na 100% i wtedy zobaczysz, czy to wina czujnika, czy czegoś innego

Opublikowano
  • Autor

dzisiaj sprawdzilem jeszcze raz vagiem i na vagu temperatura doszla dp 106 stopni,a waz dolny od chlodnicy zimny.

jurto wyciagam termostat i wkladam go do gara z goraca woda i zobacze czy sie otwiera i przy ilu stopni?

Opublikowano

87, ale może mieć małe odchyły

Opublikowano
dzisiaj sprawdzilem jeszcze raz vagiem i na vagu temperatura doszla dp 106 stopni,a waz dolny od chlodnicy zimny.

jurto wyciagam termostat i wkladam go do gara z goraca woda i zobacze czy sie otwiera i przy ilu stopni?

Też tak mam... A na zegarach pewnie stoi 90*C?

Opublikowano
  • Autor

tak jak mowisz na blacie stoi 90stopni.ale wczesniej swirowal mi wskaznik i teraz mu nie ufam.tak czy siak na vagu nie powinno pokazywac wiecej jak 90 stopni.tak mam w A6 1.8T AWT.

zaraz zabieram sie za dlubanie.

Opublikowano

Żeby termostat nie kosztował 400 zł do AVJ to już dawno bym wymienił :facepalm:

A jak Ci wskaźnik świrował?