Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Węże podciśnienia , tryb awaryjny non stop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , wymieniałem węże podciśnienia według obrazka z forum i teraz auto ma non stop tryb awaryjny , Turbo dziala po odpaleniu przez krótką chwile , pomocy

podcisnienie.jpg

<br /><br />

Przy numerze 1 i 3 który wężyk jest na górze a który na dole :/ czy to bez różnicy bo ja niewiem jak to podłączyć i przy numerze 2 mam odwrotnie węże z nr 1 i 3 i auto chodziło dobrze , zmienilem jak na rysunku i to moze byc problemem ? juz brak mi sił do tego , a auto nie chce jechac ,zero mocy

Czy inna długość wężyków nawet nieduża ma znaczenie na działanie układu ? jest gdzieś opisana długość wężyków ? z gory dziekuje

Opublikowano

nie ma gwarancji ze jakis geniusz zamienil miejscami zawory. :wink:

Opublikowano

Nawet gdyby zamienił N75 z N18 (czyli nr 1 z nr 2) to i tak by cały układ działał prawidłowo. Gorzej jeśli ktoś pomyli miejscami elektrozawór N239 od klapy gaszącej czyli nr 3 na załączonym schemacie. Ma znaczenie prawidłowe podłączenie wężyków podciśnienia - zawsze wężyk od strony pompy podciśnienia przy każdym z elektrozaworów musi iść do króćca oznaczonego na elektrozaworze opisem na jego główce o treści "VAC" a wężyk, który z tych elektrozaworów wychodzi do konkretnych siłowników sterujących EGR, zmienną geometrią i klapą gaszącą zawsze wychodzić musi z króćca oznaczonego opisem "OUT".

Porównaj sobie połączenia wężyków z TYM schematem.

Długość wężyków podciśnienia nie ma żadnego znaczenia.

Opublikowano

gdyby pomylil N239 to albo kierownice stalyby deba, albo EGR sie nie otwieral. jezeli kolega podlaczyl N18 do silownika turbiny a N75 do EGR to przeciez nie bedzie dzialal prawidlowo :wink: ech i oczywiscie we z wy zaworu wazne.

Opublikowano

Wystarczy, że w N18 pomyli wężyki podciśnienia i już ma po doładowaniu turbo. EGR non stop otwarty i brak podciśnienia na turbo.

Opublikowano

przeciez to napisalem :wink:.