chrapusta Opublikowano 22 Maja 2008 Opublikowano 22 Maja 2008 wiem, wiem było dziesiątki razy, ale tym razem inne i konkretne pytanko: sprawdzilem że na pewno nie sieje mi z przetwornic na zasilanie, zasiliłem radio z innego aku i jest to samo, drugi test wykazał że radio z wypiętą anteną działa tak samo z ksenonem jak i bez ksenonu, jak tylko podepnę antenę zaczyna się jazda, trzaski, szumy itd. test kolejny pokazał że stając obok mojego samochodu innym autkiem z inną anteną koleś nie miał najmniejszej różnicy, więc odpada mit o tym że przetwornice sieją naokoło jak szalone (są zaekranowane przeze mnie b.dokładne i dokładnie uziemione do minusa w aku). wszystko wskazuje na to że sprawę załatwi dobra antena, pewnie wiercona albo przykręcana jakimś nowym uchwytem, podobnym do relingu, ale jakimś innym. pytanie, czy jest ktoś kto założył HIDA i ma spoków w CB, jaką ma antenke, radio u mnie to ONWA MK3 i do tego antenka ML45 (o ile nie pomyliłem symbolu) nie jest to też kwestia uziemienia anteny. bo uziemiłem ją b.dokładnie i nie ma różnicy. na 99% to kwestia dobrania odpowiedniej anteny, widziałem jakieś anteny presidenta (okolo 250 zł) krótsze z jakimś dziabągiem, który przypomina wąską puszkę z ukrytymi jakimiś zwojami. sorki że tak lakonicznie, ale nie zam się na symbolach, może jest ktoś kto używa podobnego zestawu i jakoś dojdziemy jak to ugryźć.
Cuber Opublikowano 22 Maja 2008 Opublikowano 22 Maja 2008 Powiem Ci tak że, mialem HID-y jeszcze chyba z pierwszej ich generacji...siało ile mogło , zakłócenia CB były...zmieniłem przetwornice w HiDach i jest :th: radio president harry II antena president nie podam nazwy ale taka malutka na mgnesik....
Wąski Opublikowano 22 Maja 2008 Opublikowano 22 Maja 2008 Potwierdzam wina przetwornic,zmień na inne ,tak zrobiłem i jest spokój
chrapusta Opublikowano 23 Maja 2008 Autor Opublikowano 23 Maja 2008 cuber, waskipl - to jeszcze mi powiedzcie na jakie zmieniliście że zagrało jak należy? jakiś model czy jak? albo konkretna aukcja może?
Rekomendowane odpowiedzi