Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Prośba o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj skanowałem samochód vagiem i wyskoczyło mi parę błędów...szukałem w google ale jakoś nie mogę znaleźć....

Address 01 -------------------------------------------------------

Controller: 038 906 019 JQ

Component: 1,9l R4 EDC 0000SG 1570

Coding: 00002

Shop #: WSC 63351

WAUZZZ8E83A220435 AUZ6Z0B0315322

2 Faults Found:

17664 - Engine Coolant Temp Sensor (G62): Open or Short to Plus

P1256 - 35-10 - - - Intermittent

16686 - Cylinder 2 Misfire Detected

P0302 - 35-10 - - - Intermittent

Readiness: N/A

Address 08 -------------------------------------------------------

Controller: 8E0 820 043 H

Component: A4 Klimaautomat 1116

Coding: 00000

Shop #: WSC 63351

4 Faults Found:

00710 - Defroster Flap Positioning Motor (V107)

41-10 - Blocked or No Voltage - Intermittent

00727 - Potentiometer in Positioning Motor for Defrost Flap (G135)

30-10 - Open or Short to B+ - Intermittent

01274 - Air Flow Flap Positioning Motor (V71)

00716 - Air recirculation Flap Positioning Motor (V113)

Opublikowano

W takiej sytuacji najpierw zaczyna się od skasowania błędów a potem robi się jazdę próbną uruchamiając po kolei wszystkie funkcje klimatronica i potem ponownie odczytuje ewentualne błędy i pisze się na forum które z nich wracają. Najistotniejszy dla prawidłowej pracy silnika jest błąd braku zapłonu na 2 cylindrze więc przy okazji zloguj statycznie kolejno grupy : 013, 018 i 023 i wklej linki do nich bo jeśli błąd pozostanie to pewnie padł Ci pompowtryskiwacz na tym cylindrze.

PS.

Na google nie możesz nic znaleźć na temat tych błędów - nie żartuj.

Opublikowano
W takiej sytuacji najpierw zaczyna się od skasowania błędów a potem robi się jazdę próbną uruchamiając po kolei wszystkie funkcje klimatronica i potem ponownie odczytuje ewentualne błędy i pisze się na forum które z nich wracają. Najistotniejszy dla prawidłowej pracy silnika jest błąd braku zapłonu na 2 cylindrze więc przy okazji zloguj statycznie kolejno grupy : 013, 018 i 023 i wklej linki do nich bo jeśli błąd pozostanie to pewnie padł Ci pompowtryskiwacz na tym cylindrze.

PS.

Na google nie możesz nic znaleźć na temat tych błędów - nie żartuj.

Witam, dzięki za odpowiedź, jak tylko będę w domu to zrobię tak jak napisałeś. Ps. Nie żartuje, w wynikach google większość tematów powiązanych z błędem zapłonu dotyczyła silników benzynowych(awaria cewki) a reszta nawet w połowie nie osiągała wartości merytorycznej Twojej odpowiedzi...pozdrawiam

Opublikowano

Jak już zlogujesz grupy, które Ci podałem i korekcja dawki na 2 cylindrze w grupie 013 będzie wysoka na plusie np. +2.99 a na pozostałych wartości na minusie i niewielkie na plusie to podmienić należy ten pompowtryskiwacz miejscami z pompowtryskiwaczem na 1 cylindrze i ponownie zlogować grupę 013 i jeśli duża korekcja na plusie pójdzie za tym pompowryskiwaczem czyli będzie wtedy wysoka na 1 cylindrze to pompowtrysk kaput i jestem przekonany, że tak będzie. Przy okazji proponowałbym sprawdzić stan gumowych oringów na pompowtryskach.

Opublikowano

Witam, jestem Ci bardzo wdzięczny za pomoc.

Wczoraj wykasowałem błędy, dzisiaj przejechałem 100 km i błąd nie wrócił, jedynym negatywnym objawem jest wpadanie w drgania na wolnych obrotach.

Jutro porobię wszystkie potrzebne logi.

Dziś zrobiłem adaptację klimatronika, teraz wyskakuje tylko błąd 01274 a klimatyzacja nie chłodzi. Wentylator klimy się nie załącza.

Rozważam czy nie dobrać się do tego:

Klimatronik - naprawa silnika klapy regulacji temperatury - błąd 4F7, siłownik V68 myślę, że dam radę. Pozdrawiam