MeRa Opublikowano 15 Listopada 2006 Opublikowano 15 Listopada 2006 jak w temacie prosze o informacje odnosnie tej jednostki 1Z AHU jezeli macie jakies spostrzezenia porownania z innymi tdi uwagi doswiadczenia z tym silnikiem zwiazane to bardzo prosze sie wypowiedziec interesuje mnie wszystko co zwiazane z tym silnikiem z gory dziekuje pozdrawiam forumowiczow
Gość zdeniu Opublikowano 15 Listopada 2006 Opublikowano 15 Listopada 2006 proponuje coś takiego http://www.voi.pl/menu/g/f_toya2.htm :twisted: a znajdziesz informacje :mrgreen:
baskecior Opublikowano 15 Listopada 2006 Opublikowano 15 Listopada 2006 Oj ... kolego , sporo tego żeby w jednyn poście wyłożyc, zapytaj konkretniej , chodzi Ci o różnice w budowie, możliwościach , parametrach ?
MeRa Opublikowano 15 Listopada 2006 Autor Opublikowano 15 Listopada 2006 prosilbym cokolwiek odnosnie tego silnika chociazby czy awaryjny jak sie sprawdza z duzymi przebiegami itd...
Gość MorgothDBMA Opublikowano 16 Listopada 2006 Opublikowano 16 Listopada 2006 ja mam starego kondona 1z podobno nie do zajechania silnik U mnie ma 220kkm i daje radę, wytrzymały, spala około 6.11 - 6.70 l / 100 km Całkiem dobrze cągnie (jak na 90 PS), co tu więcej o nim powiedzieć Z przodu pierdzi z tyłu śmierdzi, lubi sobie poklekotać.... ogólnie miły silnik.... [ Dodano: 16-11-2006, 09:09 ] a i mój lubi trochę pić oliwę - chyba nie ma wycieków tylko troszkę spala (pierścienie ??) hmmm, tak w okolicach 150-300 ml / 1000 km ale jeszcze dokładnie tego nie oszacowałem...
baskecior Opublikowano 16 Listopada 2006 Opublikowano 16 Listopada 2006 prosilbym cokolwiek odnosnie tego silnika chociazby czy awaryjny jak sie sprawdza z duzymi przebiegami itd... Najczęstszymi awariami jakie moga Cie spotkać są: - uszkodzenie N75 (150 zł) - raz na 5-10 lat - uszkodzenie przepływomierza (250-400 zł) - raz na 5-10 lat - spalone świece zarowe (4x25 zł) - raz na 2 lata - uszkodzone wtryski (850 zł) - raz na 300 tys km Te silnik i wytrzymują przy odpowiedniej eksploatacji spokojnie 500 tys km. Po tym przebiegu liczniki są cofane do 170 tys km i nadal jeżdżą
spanky Opublikowano 16 Listopada 2006 Opublikowano 16 Listopada 2006 Te silnik i wytrzymują przy odpowiedniej eksploatacji spokojnie 500 tys km. Po tym przebiegu liczniki są cofane do 170 tys km i nadal jeżdżą i robia kolejne 500 tys km .... :twisted:
MeRa Opublikowano 16 Listopada 2006 Autor Opublikowano 16 Listopada 2006 moj juz ma 228 tys sadze ze jest wniezlej kondycji wyciaga nawet 193km/h, nie bierze oleju pali kolo 6.5 litra na 100km mam go od 4 miesiecy staram sie dbac jak nalezy zapakowalem mu olej castrola gtd 10w40 olej kupiony na wyspach brytyjskich wiec napewno oryginal,mial wymieniony na 175 tys rozrzad w serwisie audi w niemczech sadze ze jeszcze moge smigac na nim pare ladnych tysiecy ,ogolnie zadowolony jestem z niego . dziekuje wam za wszystkie uwagi na jego temat i prosze o wiecej szczegolnie opinie uzytkownikow .... dziekuje co to jest N75?
spanky Opublikowano 16 Listopada 2006 Opublikowano 16 Listopada 2006 co to jest N75? :arrow: http://www.diagtronik.pl/forum/viewtopic.php?t=236&highlight=n75
baskecior Opublikowano 16 Listopada 2006 Opublikowano 16 Listopada 2006 moj juz ma 228 tys sadze ze jest wniezlej kondycji wyciaga nawet 193km/h, nie bierze oleju pali kolo 6.5 litra na 100km mam go od 4 miesiecy staram sie dbac jak nalezy zapakowalem mu olej castrola gtd 10w40 olej kupiony na wyspach brytyjskich wiec napewno oryginal,mial wymieniony na 175 tys rozrzad w serwisie audi w niemczech sadze ze jeszcze moge smigac na nim pare ladnych tysiecy ,ogolnie zadowolony jestem z niego . dziekuje wam za wszystkie uwagi na jego temat i prosze o wiecej szczegolnie opinie uzytkownikow .... dziekuje co to jest N75? Dlaczego Castrol i dlaczego polsyntetyk ?
spanky Opublikowano 17 Listopada 2006 Opublikowano 17 Listopada 2006 moj juz ma 228 tys sadze ze jest wniezlej kondycji wyciaga nawet 193km/h, nie bierze oleju pali kolo 6.5 litra na 100km mam go od 4 miesiecy staram sie dbac jak nalezy zapakowalem mu olej castrola gtd 10w40 olej kupiony na wyspach brytyjskich wiec napewno oryginal,mial wymieniony na 175 tys rozrzad w serwisie audi w niemczech sadze ze jeszcze moge smigac na nim pare ladnych tysiecy ,ogolnie zadowolony jestem z niego . dziekuje wam za wszystkie uwagi na jego temat i prosze o wiecej szczegolnie opinie uzytkownikow .... dziekuje co to jest N75? Dlaczego Castrol i dlaczego polsyntetyk ? wiedzialem ze o to zapytasz ... :twisted: moze dlatego ze oryginalny i moze taki byl wczesniej lany ... ;-)
MeRa Opublikowano 17 Listopada 2006 Autor Opublikowano 17 Listopada 2006 tu na wyspach gdzie sie obecnie znajduje castrol cieszy sie duzo popularnoscia i dobra opinia stosowany we wszystkich pojazdach polecany przez salony np audi a ze pol syntetyk coz sadze ze auto z przebiegiem 230 tys km tak jak moje raczej powinno juz smigac na polowce z tego pomijajac fakt ze taki byl lany wczesniej . pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi