Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wywalenie tłumika środkowego przy zrobionym downpipe w Audi A4 B6 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Panowie potrzebuje informacji na temat tłumika środkowego mój jest już przepalony i trochę „buczy”, wiem że temat był już wiele razy poruszany a forum ale nigdzie nie było jednoznacznej odpowiedzi na pytanie czy po wywaleniu go i wstawieniu zwykłej rury dźwięk bardzo się zmieni tzn. czy auto nie będzie zagłośne. Jedni mówią że dźwięk zostaje ten sam a inni że nie da się wytrzymać w aucie więc jak jest naprawdę?:eusathink: Auto to sedan 1.8T Quattro.

Proszę o odpowiedź.

Dzięki.:hi:

Opublikowano

U mnie po wywaleniu środkowego wydech jest bardziej głośny, lecz bez przesady.Na trasie da się wytrzymać, bez podnoszenia głosu można rozmawiać.Przy ostrym gazie w podłogę jak turbo pompuje jest bardziej głośno w kabinie, ale bez jakiegoś ryku.Ogólnie jestem zadowolony z tego manewru.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedz chyba się zdecyduje. Rozumiem że końcowe tłumiki masz seryjne? A zamiast środkowego rura z kawasówki?:decayed:

Opublikowano

Obecnie mam wydech tylny Sebrigna ABT, ale te operacje wykonywałem przy serii i było ok.Pozdro

Opublikowano
  • Autor

To pewnie wytne:naughty: Jak będzie głośno to kupie jakiś środkowy i dam do poprawy:decayed:

Opublikowano
To pewnie wytne:naughty: Jak będzie głośno to kupie jakiś środkowy i dam do poprawy:decayed:

http://a4-klub.pl/uklad-wydechowy-100/dobry-tani-mod-wydechu-1-8t-quattro-b6-242078/

Oblukaj to. Jeśli masz dobrego DP to w połączeniu z tym modem będziesz miał rewelacje. A jak wywalisz środkowy tłumik to częstotliwości rezonansowe zejdą ci niżej i zyskasz "buczenie" pod obciążeniem.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

kolego jak ja wywalilem u siebie srodkowy i teraz zaluje na wolnych obrotach jest fajny pomruk ale ostrej jezdzie nie idzie wytrzymac :/ nowy srodkowy juz czeka na zalozenie z powrotem :P ale jak kto woli :P

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
kolego jak ja wywalilem u siebie srodkowy i teraz zaluje na wolnych obrotach jest fajny pomruk ale ostrej jezdzie nie idzie wytrzymac :/ nowy srodkowy juz czeka na zalozenie z powrotem :P ale jak kto woli :P

Kolego jakie masz końcowe tłumiki? Jaki środkowy teraz zainstalowałeś? Da się teraz wytrzymać po założeniu środkowego tłumika?

Opublikowano

koncowe cos w stylu apexi srodkowy przelotowy tez i jest zbyt glosno na wiosene zastanawiam sie na rozgalezieniu wstawic jeszcze dwa przelotowe

Opublikowano

mógłbyś nagrać filmik jak to brzmi?

Opublikowano

Calosc w seri oprucz kata(wyciety i wtsawiony DP 2.5") tak to umnie wyglada

Na trasie cicho, slychac tylko podczas zapierd...

Na zewnacz glosno a w srodku cicho
Opublikowano

Kolega w C5 AJL ma wywalony środkowy i szału nie ma. Na wolnych obrotach ładnie mruczy i dźwięk się zmienił, zaś przy wyższych delikatnie głośniej tylko.

Opublikowano

tylko wywalenie kata + dwa tlumiki przelotowe, innej lepszej opcji i bardziej kulturalnej - nie ma