Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Klimatyzacja słabo chłodzi po serwisie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Więc po kolei... w zeszłym roku klima bezproblemowo działa... w tym roku mizernie... pojechałem na serwis do jednego z punktów serwisowych z kuponem z zakupów grupowych... nabili i klima działa ale parę dni :/

Wydruk z serwisu:

FAZA RECYKLINGU:

g.190 ref.

poj. 6lej.

FAZA PRÓŻNI

min. 26

mB. 29

FAZA WTRYSK OLEJU

poj. 5

FAZA NAPEŁNIANIA

g. 505 ref.

KONTROLA A/C

Cisnienie HP 10.6bar

Cisnienie LP 1,8 bar

Temp otoczenia 30C

Temp Auta 7C

Maszyna to Konfort 670

Nie wymieniałem przy okazji filtra kabinowego, a sama klima słabiutko chłodzi... może pół h jazdy i coś się lekko odczuwa... błędów na VAGu nie mam...

Widzi ktoś gdzie może tkwić problem? może nieszczelność na zaworku?

Pozdrawiam

Majcel

Opublikowano

prawdopodobnie dławik do wymiany, z tym że jak go teraz wymienisz to bedziesz musial jeszcze raz nabic klime, koszt dlawika to ok 20-30zl z wymiana + nabicie na nowo gazu

Opublikowano
  • Autor

Byłem dziś w serwisie klimy... wyszło na to że miałem 90gram czynnika więc 400g poszło w powietrze :/

Po prześwietleniu lampą UV wyszło że mam nieszczelność na łączeniu chłodnicy, jutro jadę na wymianę o-ringa i napełnienie układu.

Opublikowano

zanim napełnisz układ wymień dławik i osuszacz jeżeli nie było to robione przez dwa lata.

Ja mialem u siebie tak samo,klima działała ale słabo chodź był czynnik w układzie,dławik był zawalony na maksa zaś osuszacz wymieniłem przy okazji.

Opublikowano

Witam. Mam podobny problem. Kima w upały na odcinku 30km jazdy nie była wstanie osiągnąc 20 stopni w aucie. dziś Byłem nabić klime,i okazała się że mam prawie cały czynnik (435g ). Ale klapy od sterowania napływem powietrza ( czy z wewnątzr czy z zewnątrz) sa zablokowane. Czy to moze być powodem słabego działania klimy?? Dodatkowo mam bład :

2 Faults Found: 01274 - Air Flow Flap Positioning Motor (V71) 41-10 - Blocked or No Voltage - Intermittent.

01206 - Signal for Duration of Ignition: OFF 27-00 - Implausible Signal

To ma coś wspólnego z moim problemem?

jak to można usunać?

Opublikowano

Silniczek od klapek albo ci sie jakos rozlaczyl albo padl, a dmucha ci cokolwiek z nawiewow?

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m

Opublikowano

Dmuchać dmucha normalnie, byłem teraz wyciągnąłem filtr kabinowy i chciałem ruszyć kalpy, jedna lata luźno, druga jest zamknięta i nie idzie jej ruszyć. Gdzie się ten silniczek znajduje? wezmę zobaczę co z nim sie dzieje.